ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Tortellini sviesto padaže – paprasta ir gardu
Makaronų patiekalai

Tortellini sviesto padaže – paprasta ir gardu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-27
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Tortellini sviesto padaže – tai elegantiškas, bet paprastai paruošiamas itališkas patiekalas, kuriame švelnūs tortelini susijungia su sodria, riešutų aromatą turinčia sviesto ir sūrio kombinacija.

Tortellini sviesto padaže
Tortellini sviesto padaže

Tortellini sviesto padaže: receptas

Kremiškas skonis, subtilus pikantiškumas ir lengva tekstūra paverčia šį patiekalą puikiu pasirinkimu tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingai vakarienei.

Ingredientai:

  • 40 g sviesto
  • 300 g šviežių tortellini
  • 50 g kietojo sūrio
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Ištirpinti sviestą didelėje keptuvėje ir kepti ant vidutinės kaitros 3-4 min, vis pamaišant, kol sviestas taps auksinis ir įgaus riešutų kvapą.
2. Tuo tarpu išvirti tortelini pagal pakuotės instrukcijas verdančiame, lengvai pasūdytame vandenyje. Nukošti juos, pasiliekant šiek tiek virimo vandens, ir sudėti į keptuvę su sviestu.
3. Įberti tarkuoto sūrio ir šiek tiek makaronų virimo vandens. Viską gerai sumaišyti, kol sūris ištirps ir tortelini pasidengs kremine mase.
4. Padalinkite į dubenėlius, pabarstyti sūriu ir gausiai pagardinti šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Taip pat skaitykite

5 klaidos, kurias daro daugelis, virdami morkas
5 klaidos, kurias daro daugelis, virdami morkas
2025-09-23
Česnakinės bandelės pagal močiutės receptą
Česnakinės bandelės pagal močiutės receptą: jos visada labai greitai dingsta nuo stalo!
2025-09-17
Brokoliai užkepti sūrio padažu
Brokoliai užkepti sūrio padažu
2025-08-25
Kaip daryti sūrio kepsnius, kad sūris neišbėgtų?
Kaip daryti sūrio kepsnius, kad sūris neišbėgtų?
2025-09-19

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Italijos skoniaimakaronų patiekalaiTortelliniTortellini sviesto padažeVirtinukai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Tirpstantis Antarktidos ledas: kaip jis pakeis pasaulio vandenynų lygį
Įdomu

Tirpstantis Antarktidos ledas: kaip jis pakeis pasaulio vandenynų lygį

8 augalinės kilmės maisto produktai, turintys daugiau baltymų nei kiaušinis
Sveikata ir grožis

8 augalinės kilmės maisto produktai, turintys daugiau baltymų nei kiaušinis

Sveikiausi sviesto pakaitalai maisto gaminimui ir kepimui
Sveikata ir grožis

Sveikiausi sviesto pakaitalai maisto gaminimui ir kepimui

Miego padėtis ir nauda sveikatai
Sveikata ir grožis

Miego padėtis: nesitikėjau, kad visą laiką miegojau neteisingai

Kaip teisingai kvėpintis? 8 ilgesnio kvepalų išsilaikymo paslaptys
Gyvenimas

Kaip teisingai kvėpintis? 8 paslaptys padėsiančios ilgiau išlaikyti kvepalų aromatą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?