ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Marinuoti pomidorai su česnaku, kurių nereikia konservuoti
Receptai

Marinuoti pomidorai su česnaku, kurių nereikia konservuoti

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-27
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Marinuoti pomidorai su česnaku, kurių nereikia konservuoti
Marinuoti pomidorai su česnaku, kurių nereikia konservuoti

Šis receptas – puikus delikatesas iš pomidorų, česnako, paprikos ir žolelių. Marinuoti pomidorai ne tik nepaprastai skanūs, bet ir lengvai paruošiami. Jie puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos, užkandis ar priedas prie salotų. Laikant tinkamai sterilizuotuose stiklainiuose, vėsioje ir tamsioje vietoje, šie marinuoti pomidorai gali išlikti švieži ir skanūs net iki 6–12 mėnesių. Po atidarymo rekomenduojama laikyti šaldytuve ir suvartoti per 1–2 savaites.

Reikės (3 stiklainiams po 1 l arba 3 l stiklainiams)

  • 2 kg pomidorų
  • Paprikos (kiekis priklauso nuo stiklainio)
  • Krapų šakelės
  • Petražolių šakelės
  • Krienų lapai
  • Česnakai (3–4 skiltelės kiekvienam stiklainiu)
  • Čili pipras (pagal skonį)
  • 30 vnt. juodųjų pipirų
  • 10 vnt. kvapniųjų pipirų
  • 2–3 lauro lapai kiekvienam stiklainiu
  • 2 šaukštai druskos 1 stiklainiu (6 šaukštai 3 dideliems stiklainiams)
  • 4 šaukštai cukraus 1 stiklainiu (12 šaukštų 3 dideliems stiklainiams)
  • 3 šaukštai acto 1 stiklainiu (9 šaukštai 3 dideliems stiklainiams)

Marinato ruošimas

  1. Supilkite vandenį į puodą (maždaug 1 stiklainio tūrio vandens už kiekvieną stiklainį).
  2. Įpilkite cukraus ir druskos pagal recepto proporcijas.
  3. Įpilkite acto.
  4. Užvirkite mišinį, nuolat maišydami, kol cukrus ir druska visiškai ištirps.
  5. Karštą marinato užpilkite ant daržovių stiklainiuose.

Daržovių paruošimas ir sluoksniavimas

  1. Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius, kad produktai ilgiau išliktų švieži.
  2. Nuplaukite pomidorus, paprikas ir česnaką. Paprikas supjaustykite juostelėmis arba gabaliukais.
  3. Į stiklainį įdėkite krieno lapą, krapų šakelę, susmulkintą česnaką, pomidorus ir paprikas, petražolių šakelę bei krapų stiebus (galima naudoti ir džiovintus).
  4. Pakratykite stiklainį, kad daržovės gražiai susidėtų.
  5. Sluoksniuokite daržoves iki stiklainio viršaus.
  6. Įdėkite pipirus ir lauro lapus.
  7. Užpilkite verdančiu marinatu, kol daržovės visiškai pasidengs.
  8. Užsukite stiklainius sandariai.
  9. Apverskite stiklainius ir palikite 15 minučių.
  10. Po to leiskite stiklainiams visiškai atvėsti kambario temperatūroje.

Naudingi patarimai

  • Naudokite tik tvirtus, sveikus pomidorus, be dėmių ar įtrūkimų, kad marinuoti produktai ilgiau išliktų.
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, pridėkite daugiau čili pipro arba smulkintų juodųjų pipirų.
  • Marinato kiekį galite reguliuoti pagal stiklainio dydį – svarbiausia, kad daržovės būtų visiškai padengtos skysčiu.
  • Stiklainius laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje, kad skonis išliktų intensyvus ir daržovės išsilaikytų kelis mėnesius.
  • Marinuotus pomidorus galima valgyti po 3–5 dienų, bet skonis būna dar geresnis po savaitės.
ŽYMOS:Marinuoti pomidoraipomidoraiReceptai su pomidorais

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl susivelia plaukai ir kaip to išvengti: išsamus gidas sveikiems, glotniems plaukams
Sveikata ir grožis

Kodėl susivelia plaukai ir kaip to išvengti: išsamus gidas sveikiems, glotniems plaukams

Mokslininkai ištyrė, kad šokis apsaugo nuo senėjimo proceso
Sveikata ir grožis

Mokslininkai ištyrė, kad šokis apsaugo nuo senėjimo proceso

Kaip laikyti česnaką? Išbandyti patarimai
Gyvenimas

Po bandymų atskleidė, koks yra geriausias būdas laikyti česnaką

Būdai, padėsiantys akimirksniu sustabdyti skausmą neturint vaistų
Sveikata ir grožis

Būdai, padėsiantys akimirksniu sustabdyti skausmą neturint vaistų

Auksinis rudens stebuklas: kaip medetkos praturtina dirvą be chemijos
Sodas ir daržas

Auksinis rudens stebuklas: kaip medetkos praturtina dirvą be chemijos

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?