ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Užkandžiai » Be lukšto virti kiaušiniai su šonine ir smidrais
Receptai

Be lukšto virti kiaušiniai su šonine ir smidrais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Be lukšto virti kiaušiniai su šonine ir smidrais – subalansuotas skonių derinys tiems, kurie mėgsta paprastumą su trupučiu rafinuotumo. Šis patiekalas ne tik greitai paruošiamas, bet ir atrodo įspūdingai.

Be lukšto virti kiaušiniai su šonine ir smidrais
Be lukšto virti kiaušiniai su šonine ir smidrais

Be lukšto virti kiaušiniai su šonine ir smidrais: receptas

Šis elegantiškas, bet nesudėtingas patiekalas puikiai tiks savaitgalio pusryčiams ar lengviems pietums.

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai
  • 4-6 smidrai
  • 4 šoninės juostelės
  • 1 valg. š. acto (baltojo arba obuolių, kiaušiniams virti)
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
  • Šlakelis alyvuogių aliejaus (smidrams kepti)
  • Šiek tiek tarkuoto kietojo sūrio (patiekti, nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus. Smidrus lengvai apkepti 4-5 min, kol suminkštės, bet išliks traškūs. Perkelti į lėkštę.
2. Toje pačioje keptuvėje paskrudinti šoninę, kol ji taps traški. Perkelti į lėkštę ištiestą popieriniais rankšluosčiais, kad sugertų riebalų perteklių.
3. Kiaušiniams paruošti užvirinti vandenį nedideliame puode. Kai vanduo pradės virti, sumažinti kaitrą iki vos burbuliuojančio lygio ir įpilti acto.
4. Kiaušinį atsargiai įmušti į mažą dubenėlį. Šaukštu vandens paviršiuje sukurti lengvą sūkurį ir atsargiai įleisti kiaušinį į vandenį. Virti apie 3 min, kol baltymas sutvirtės, bet trynys liks skystas.
5. Išimti kiaurasamčiu ir trumpai nusausinti ant popierinio rankšluosčio. Pakartoti su antru kiaušiniu.
6. Patiektiant į lėkštes dėti keptus smidrus ir kiaušinius ant jų. Viską pabarstyti šoninės gabaliukais. Pagardinti druska, pipirais ir, jei norisi, užtarkuoti šiek tiek kietojo sūrio.

Taip pat skaitykite

Ar žinote, kodėl į šią bandelių tešlą reikia įpilti šiek tiek acto? Išbandykite - bandelės visada bus purios ir minkštos!
Ar žinote, kodėl į šią bandelių tešlą reikia įpilti šiek tiek acto? Išbandykite – bandelės visada bus purios ir minkštos!
2025-09-15
Aromatingas keksas
Aromatingas keksas – paprastas paruošti
2025-08-29
Naminių sausainių desertas su zefyrais
Naminių sausainių desertas su zefyrais
2025-06-08
Korėjietiško stiliaus pomidorų užkandis - aštrus ir greitai paruošiamas!
Korėjietiško stiliaus pomidorų užkandis – aštrus ir greitai paruošiamas!
2025-09-08


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Be lukšto virtas kiaušiniskiaušiniaipusryčiaismidraiŠoninė

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl bandelės ir kiti miltų kepiniai sekančią dieną virsta kieti it akmuo?
Gyvenimas

Kodėl bandelės ir kiti miltų kepiniai sekančią dieną virsta kieti it akmuo? Ar jie dar tinkami vartoti? Atsako ekspertai

Kodėl skalbimo kapsulės neištirpsta skalbiant: mūsų klaidos
Gyvenimas

Kodėl skalbimo kapsulės ne visada ištirpsta skalbimo mašinoje: mūsų daromos klaidos

Niekas neatsimename kūdikystės. Mokslas teigia, jog taip yra ne be priežasties
Gyvenimas

Niekas neatsimename kūdikystės. Mokslas teigia, jog taip yra ne be priežasties

Prilipę vabzdžiai ant automobilio: žala, į kurią dažnas vairuotojas numoja ranka
Automobiliai

Prilipę vabzdžiai ant automobilio: žala, į kurią dažnas vairuotojas numoja ranka

Kaip apsisaugoti nuo karštų riebalų taškymosi kepant: paprasti ir veiksmingi patarimai
Gyvenimas

Kaip apsisaugoti nuo karštų riebalų taškymosi kepant: paprasti ir veiksmingi patarimai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?