Cezario padažas – šis padažas pasižymi sodriu, pikantišku skoniu, kuriame dera subtilus sūrumas, gaivumas ir švelnus kremiškumas.
Cezario padažas: receptas
Tai universalus ir išraiškingas pasirinkimas, suteikiantis patiekalams išskirtinio skonio.
Ingredientai:
- 2 ančiuviai aliejuje
- 1 česnako skiltelė
- 25 g Parmezano sūrio
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 80 g majonezo
- ½ citrinos (sultys ir žievelė)
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti ančiuvius ir česnaką ant švarios pjaustymo lentelės ir pabarstyti žiupsneliu druskos. Peilio kraštu sutrinti ir sukapoti ingredientus, kol gausis šiurkšti pasta.
2. Perkelti ančiuvių pastą į dubenį ir suberti tarkuotą Parmezaną, supilti aliejų ir sudėti majonezą. Įtarkuoti citrinos žievelę, išspausti sultis ir viską gerai išmaišyti.
3. Įpilti 1-2 šaukštus itin šalto vandens, priklausomai nuo norimos konsistencijos ir išmaišyti, kad padažas būtų skystesnis. Pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal skonį. Šaldytuve, sandariame inde, šis padažas išliks šviežias 3-5 dienas.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.