Jei norite išsaugoti jaunystę, visai nebūtina rinktis brangiai kainuojančių grožio procedūrų ar ryžtis pavojingiems plastinės chirurgijos eksperimentams. Visiškai pakanka palaikyti sveiką gyvenimo būdą ir pakoreguoti mitybą.
Sužinokite, kokie maisto produktai gali padėti ilgiau išsaugoti jaunystę, gerą savijautą ir spindinčią išvaizdą.
Morkos
Morkų cheminėje sudėtyje yra visko, kas padeda išlaikyti grožį ir jaunystę. Morkose esančios maistinės medžiagos yra puikiai įsisavinamos, jei šias daržoves kepate aliejuje. Faktas yra tas, kad ši daržovė tampa dar naudingesnė dėl terminio apdorojimo ir augalinių riebalų.
Tamsios uogos
Manoma, kad tamsios spalvos uogose yra dar daugiau antioksidantų, kurie būtini jaunystei ir grožiui palaikyti. Būtent todėl mitybos specialistai rekomenduoja į savo mitybos racioną įtraukti sveikų tamsių uogų, pavyzdžiui, mėlynių, gervuogių ar juodųjų serbentų.
Citrinos ir kiti citrusiniai vaisiai
Niekam ne paslaptis, kad citrusiniuose vaisiuose gausu vitamino C, kuris gerina odos būklę ir ilgina jaunystę. Be to, citrinos, apelsinai ar greipfrutai padeda sustiprinti imunitetą, palaiko energijos lygį ir gerina bendrą savijautą.
Migdolai
Nors naudingi ir kitų rūšių riešutai, tačiau migdolų sudėtis yra ypač vertinga. Šie riešutai gali pagerinti savijautą, suteikti organizmui energijos bei turėti teigiamą poveikį jūsų išvaizdai – odai, plaukams ir nagams.
Avokadai
Avokaduose gausu sveikųjų riebalų, vitaminų ir mineralų, kurie būtini odos drėgmei ir elastingumui palaikyti. Reguliarus avokadų vartojimas padeda kovoti su raukšlių atsiradimu ir pagerina širdies veiklą.
Žalioji arbata
Žaliojoje arbatoje yra daug polifenolių ir antioksidantų, kurie lėtina senėjimo procesus ir saugo ląsteles nuo žalingo aplinkos poveikio. Šis gėrimas ne tik padeda palaikyti jaunystę, bet ir gerina medžiagų apykaitą bei suteikia energijos.
Alyvuogių aliejus
Alyvuogių aliejus yra vienas geriausių sveikųjų riebalų šaltinių. Jame esantys antioksidantai padeda palaikyti odos elastingumą, saugo nuo laisvųjų radikalų poveikio ir gerina širdies bei kraujagyslių sistemos veiklą.
Pomidorai
Pomidoruose yra likopeno – galingo antioksidanto, kuris saugo odą nuo žalingų saulės spindulių poveikio ir padeda palaikyti sveiką veido spalvą. Reguliarus pomidorų vartojimas mažina raukšlių atsiradimo riziką.

Špinatai ir žalialapės daržovės
Špinatai, salotos ir kitos žalialapės daržovės yra tikras vitaminų bei mineralų lobynas. Juose gausu folio rūgšties, vitamino K, geležies bei magnio, kurie stiprina imunitetą ir padeda ilgiau išsaugoti jaunystę.
Lašiša ir kitos riebios žuvys
Riebiose žuvyse gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios padeda išsaugoti odos stangrumą, palaiko širdies sveikatą ir gerina smegenų veiklą. Įtraukus lašišą, skumbrę ar sardines į racioną, oda išliks sveikesnė ir skaistesnė.
Kaip šiuos produktus įtraukti į kasdienybę?
Norint pajusti teigiamą poveikį, šiuos produktus reikėtų vartoti reguliariai, o ne tik retkarčiais. Rytais galima pradėti dieną stikline vandens su citrina, pietums rinktis salotas su špinatais, pomidorais ir avokadu, o vakarienei – žuvies patiekalą su alyvuogių aliejumi. Sveiki užkandžiai – migdolai ar uogos – taip pat puikiai prisidės prie jaunystės išsaugojimo.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.