Pupelės su ryžiais – aromatingas, šildantis ir spalvingas patiekalas, galintis tapti pagrindiniu ar puikiu garnyru prie kitų valgių.
Pupelės su ryžiais: receptas
lengvas, kvapnus ir maistingas ryžių bei pupelių derinys, praturtintas švelniai skrudintais prieskoniais ir šviežių žolelių gaiva.
Ingredientai:
- 2 valg. š. augalinio arba saulėgrąžų aliejaus
- 1 arb. š. kmynų sėklų
- 1 svogūnas
- 800 g pupelių (be skysčio)
- ½-1 arb. š. džiovintų aitriųjų paprikų dribsnių
- 1 arb. š. maltų kmynų
- ½ arb. š. druskos
- 300 g ilgagrūdžių ryžių
- 900 ml verdančio vandens
- sauja šviežių minkštų žolelių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų dideliame puode ir sudėti kmynų sėklas. Kai jos pradės spragsėti, suberti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti ant vidutinės kaitros apie 5 min, kol suminkštės.
2. Sudėti pupeles ir pakepinti dar kelias minutes. Įmaišyti druską ir likusius prieskonius, pakepinti kelias sekundes, tuomet suberti ryžius ir supilti vandenį.
3. Užvirinti, uždengti ir virti ant silpnos kaitros 15 min arba kol ryžiai taps minkšti, retkarčiais pamaišant.
4. Po 10 min virimo įmaišyti susmulkintas žoleles. Jei reikia, įpilti daugiau vandens, kol ryžiai visiškai išvirs. Išmaišyti ryžius ir patiekti. Galima papildomai pabarstyti žolelėmis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.