ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Nereikės virti ar marinuoti: vengriškas šaltas mišinys guliašui, padažams ir picai išsilaiko net metus!
Receptai

Nereikės virti ar marinuoti: vengriškas šaltas mišinys guliašui, padažams ir picai išsilaiko net metus!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-04
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Šį receptą radau internete prieš maždaug 5 metus. Nuo to laiko kasmet ruošiu šį mišinį vos iš trijų ingredientų: jis išsilaiko net vienerius metus. Mišinį dažniausiai naudoju ruošdama guliašą: jis suteikia patiekalui tiesiog nepakartojamą skonį.

Vengriškas šaltas mišinys guliašui, padažams ir picai
Vengriškas šaltas mišinys guliašui, padažams ir picai

Mišinys taip pat puikiai tinka padažams, picoms, sriuboms, ir t. t. Būtinai pasigaminkite bent keletą stiklainių, – tikrai nepasigailėsite. Šis pagardas ne tik sutaupo laiko, bet ir padeda visada turėti po ranka aromatingą, natūralų prieskonį. Be to, jo skonis su metais tik dar labiau subręsta, todėl kiekvienas patiekalas tampa išraiškingesnis.

Ingredientai:

  • 2 kg pomidorų
  • 300 g česnako
  • 50 g druskos
  • Taip pat galima įdėti žolelių ir prieskonių (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Taip pat skaitykite

Net ir tie, kurie vaikystėje nekentė moliūgų košės, tikrai paprašys pakartoti: išbandykite šį receptą
Net ir tie, kurie vaikystėje nekentė moliūgų košės, tikrai paprašys pakartoti: išbandykite šį receptą
2025-10-08
10 maisto produktų, kuriuos patariama valgyti pusryčiams
10 maisto produktų, kuriuos patariama valgyti pusryčiams
2025-09-30
Avižiniai sezamo sausainiai su šokolado gabaliukais
Avižiniai sezamo sausainiai su šokolado gabaliukais – be pridėtinio cukraus
2025-06-28
Moliūgų apkepas su džiovintais vaisiais
Moliūgų apkepas be miltų, varškės ir cukraus patiks visai šeimai
2025-06-13
  1. Nulupkite česnakus. Nuplaukite pomidorus.
  2. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Pomidorus ir česnakus sumalkite mėsmale.
  3. Įberkite druskos ir išmaišykite.
  4. Supilkite į sterilizuotus stiklainius. Sterilizuokite orkaitėje arba verdančiame vandenyje. Taip pat galite sterilizuoti mikrobangų krosnelėje.
  5. Laikykite vėsioje namų vietoje.

Česnakas ir druska yra puikūs konservantai, todėl šis mišinys išsilaiko iki 12 mėnesių.

Skanaus!

ŽYMOS:GuliašasPadažaipicapomidorai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Retųjų žemių metalo karštinė: kodėl Europos priklausomybė nuo Kinijos kelia pavojų ir Lietuvai?
Lietuva ir pasaulis

Retųjų žemių metalo karštinė: kodėl Europos priklausomybė nuo Kinijos kelia pavojų ir Lietuvai?

Kuo pakeisti įprastus maisto produktus sveikesnei mitybai?
Sveikata ir grožis

Kuo pakeisti įprastus maisto produktus sveikesnei mitybai?

Testas. Kiek skylių turi šie marškinėliai? Daugelis neatsako teisingai. jagranjosh.com
Gyvenimas

Testas: kiek skylių turi šie marškinėliai? 90 % atsako neteisingai

Stevija ar agavų sirupas: kuris saldiklis išties geresnis jūsų sveikatai?
Sveikata ir grožis

Stevija ar agavų sirupas: kuris saldiklis išties geresnis jūsų sveikatai?

Psichologė įspėjo apie dietų poveikį psichikai
Sveikata ir grožis

Psichologė įspėjo apie dietų poveikį psichikai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?