ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » „Šalta“ adžika be virimo: kaip paruošti?
Receptai

„Šalta“ adžika be virimo: kaip paruošti?

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-04
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
„Šalta“ adžika be virimo: kaip paruošti?
„Šalta“ adžika be virimo: kaip paruošti?

Šiame straipsnyje mes jums papasakosime, kaip paruošti „šaltą” adžiką be virimo. Receptas yra labai paprastas, todėl jį išbandyti gali ir visai nepatyrę virėjai. Ši adžika yra tokia skani, kad jos atsargos dažniausiai baigiasi dar žiemos viduryje. Būtent todėl siūlome pasiruošti didesnį adžikos kiekį. Jei mėgstate aštresnį maistą, galite įdėti daugiau čili pipirų.

Šalta adžika – receptas

Tokią adžiką galima patiekti kaip garnyrą, naudoti kaip užkandį arba kaip sūrių kepinių įdarą.

Ingredientai:

  • 1,5 kg saldžiųjų paprikų
  • 200 g česnako
  • 3 čili pipirų
  • 4 kg pomidorų
  • 200 ml 9% acto
  • 2 valg.š. druskos

Kaip gaminti?

Taip pat skaitykite

Vištų šlaunelės marinuotos pasukose
Vištų šlaunelės marinuotos pasukose
2025-09-03
Kepti briuselio kopūstai
Kepti briuselio kopūstai – pakeis jūsų nuomonę apie šią daržovę
2025-07-31
Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su kumpiu ir sūriu
Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su kumpiu ir sūriu karšto oro gruzdintuvėje
2025-06-17
Itin paprastas aviečių džemas
Itin paprastas aviečių džemas, tačiau skaniausias, kokį būsite ragavę
2025-07-07

Pirmiausia visas daržoves nuplaukite šaltame vandenyje. Nusausinkite rankšluosčiu, kad pašalintumėte drėgmės perteklių.

Nupjaukite paprikų ir čili pipirų kotelius. Pašalinkite sėklas (čili pipirų sėklas galite palikti). Nulupkite česnakus.

Visus ingredientus sumalkite mėsmale. Įberkite druskos ir įpilkite acto. Viską gerai išmaišykite ir palikite valandą pastovėti.

Po valandos viską gerai išmaišykite ir supilstykite į švarius, sausus stiklainius. Tokią adžiką reikia laikyti vėsioje vietoje.

ŽYMOS:AdžikaPadažai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Marinuoti pomidorai su aviečių lapais, receptas žiemai
Receptai

Marinuoti pomidorai su aviečių lapais, receptas žiemai

Kaip kalbėti per pasimatymą
Sveikata ir grožis

Kaip kalbėti pirmą pasimatymą: ekspertų patarimai ir nuomonė

Ar tiesa, kad stresas skatina svorio augimą. Atsako mokslininkai
Sveikata ir grožis

Ar tiesa, kad stresas skatina svorio augimą? Atsako mokslininkai

10 daiktų, kurių niekada neturėtumėte skalbti kartu
Gyvenimas

10 daiktų, kurių niekada neturėtumėte skalbti kartu

Norite saldesnių braškių? Palaistykite šiuo tirpalu braškes jau šiandien
Sodas ir daržas

Norite saldesnių braškių? Palaistykite šiuo tirpalu braškes jau šiandien

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?