ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Prieskoniai barščiams: kaip suteikti patiekalui ypatingo skonio
Naudinga

Prieskoniai barščiams: kaip suteikti patiekalui ypatingo skonio

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-09-05
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Prieskoniai barščiams: kaip suteikti patiekalui ypatingo skonio
Prieskoniai barščiams: kaip suteikti patiekalui ypatingo skonio

Barščiai – vienas populiariausių patiekalų mūsų virtuvėje. Jų pagrindas – aromatingas mėsos sultinys, kokybiškos daržovės ir sultingi burokėliai. Tačiau dažnai nutinka taip, kad nors viską sudėjome pagal receptą, patiekalui vis tiek kažko trūksta. Paslaptis slypi tame, kokie prieskoniai barščiams naudojami. Būtent prieskoniai suteikia sriubai sodrų aromatą, išskirtinį skonį ir žadina apetitą dar prieš ragaujant.

Pagrindiniai prieskoniai barščiams

Druska – nepakeičiamas ingredientas. Jos tipą galite rinktis pagal skonį: įprastą, jūrinę, rožinę Himalajų. Ji dedama į patiekalą, kai daržovės jau beveik išvirusios. Populiariausi prieskoniai barščiams – lauro lapas, kurį reikėtų trumpam įdėti į puodą, o vėliau išimti, kad sriuba netaptų karti. Juodieji arba kvapieji pipirai – klasika, tačiau mėgstantiems aštrumą galima įdėti džiovinto ar šviežio čili pipiro ar net adjikos. Kalendros sėklas verta susmulkinti grūstuvėje, nes tuomet atsiskleidžia jų aromatas. Šakniavaisinės prieskoninės daržovės – salierų ar petražolių šaknys – suteikia sultiniui gylio, o česnakas sustiprina klasikinį skonį.

Pagrindiniai prieskoniai barščiams

Prieskoniai barščiams ruošiant sultinį

Ne mažiau svarbu prieskonius dėti ne tik į pačius barščius, bet ir į verdamą mėsos sultinį. Į 5 litrų sultinio puodą tinka 1–2 lauro lapai, 5–7 pipirų žirneliai, 3–5 kalendros žirneliai, morka, svogūnas su lukštu bei pasirinktinai petražolių ar salierų šaknys. Išvirus sultinį reikėtų perkošti per marlę ar tankų sietelį – taip jis taps skaidresnis ir bus puiki bazė ne tik barščiams, bet ir kitoms sriuboms ar padažams. Patogu tokį aromatingą sultinį užšaldyti, kad turėtumėte paruoštą pagrindą visada po ranka.

Žolelės – svarbi dalis

Be žalumynų barščiai atrodo skurdžiai, todėl verta pridėti šviežių ar džiovintų petražolių, krapų, kalendrų ar net baziliko. Su jautiena ypač dera petražolės ir šiek tiek kalendros, su aviena – kalendra ir baziliko lašelis, su kiauliena – krapai, o su vištiena ar kalakutiena – krapai ir baziliko šakelė. Tradiciškai dažniausiai naudojami krapai ir petražolės kartu – tai klasikinis derinys, suteikiantis gaivumo ir spalvų.

Taip pat skaitykite

Sluoksniuotos tešlos rožytės su obuoliais
Sluoksniuotos tešlos rožytės su obuoliais
2025-07-22
Purūs blynai su mėlynėmis
Purūs blynai su mėlynėmis
2025-08-14
Kreminė lęšių sriuba su šonine
Kreminė lęšių sriuba su šonine
2025-07-23
Marinuoti pomidorai su neįprastu ingredientu: mano anytos receptas
Marinuoti pomidorai su neįprastu ingredientu: mano anytos receptas
2025-09-02

Ko vengti

Nors barščiai – įvairių ingredientų derinys, yra prieskonių, kurių geriau nenaudoti: gvazdikėlių, cinamono, imbiero ar korėjietiškų prieskonių mišinių. Jei norite intensyvesnio skonio, pasitelkite seną ukrainietišką užpilą – česnaku ir žolelėmis trintus taukus, kuriuos galima įmaišyti į sriubą pačioje pabaigoje. Tokie prieskoniai barščiams suteiks ypatingą aromatą ir skonį.

Šaltinis: ukr.media

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:BarščiaiprieskoniaiŽalumynai

AutoriusSaulena
Sveiki! Aš – Saulena, rašau straipsnius Ub.lt portale. Labiausiai domiuosi psichologijos temomis ir sveika gyvensena. Mano tikslas – ne tik sudominti skaitytojus, bet ir padėti geriau pažinti save, rasti praktiškų patarimų emocinei bei fizinei gerovei ir atsakymų į kasdien kylančius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Rekordinis Arkties ir Antarktidos ledynų tirpimas: Žemė praranda milžiniškus ledo plotus
Įdomu

Rekordinis Arkties ir Antarktidos ledynų tirpimas: Žemė praranda milžiniškus ledo plotus

Už suklastotą šampaną Prancūzijoje: vyndarys pasodintas už grotų.
Lietuva ir pasaulis

Už suklastotą šampaną Prancūzijoje vyndarys pasodintas už grotų

Neskubėkite ravėti šios piktžolės: ji gali išgelbėti visą sodą
Sodas ir daržas

Neskubėkite ravėti šios piktžolės: ji gali išgelbėti visą sodą

10 dalykų, kuriuos turite žinoti prieš vykdami į Portugaliją
Įdomu

10 dalykų, kuriuos turite žinoti prieš vykdami į Portugaliją

Kaip Viduržemio jūros dieta gali apsaugoti smegenis: tyrimo rezultatai
Sveikata ir grožis

Kaip Viduržemio jūros dieta gali apsaugoti smegenis: tyrimo rezultatai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?