ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Blynai » Geriausia blynų tešla: jums reikia tik 2 obuolių ir pagrindinių ingredientų!
Blynai

Geriausia blynų tešla: jums reikia tik 2 obuolių ir pagrindinių ingredientų!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Geriausia blynų tešla: jums reikia tik 2 obuolių ir pagrindinių ingredientų!
Geriausia blynų tešla: jums reikia tik 2 obuolių ir pagrindinių ingredientų!

Blynai – tai vienas mėgstamiausių pusryčių ir desertų pasirinkimų. Tačiau ne kiekvienam pavyksta iškepti tikrai purius ir minkštus blynus. Šiandien dalijamės receptu, kuris garantuoja puikų rezultatą kiekvieną kartą.

Ingredientai tobulai blynų tešlai

Norėdami paruošti tobulą blynų tešlą, jums reikės šių ingredientų:

  • 2 kiaušinių
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 2 valg. š. cukraus
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 stiklinės miltų
  • 1 stiklinės pieno
  • 1 stiklinės tarkuotų obuolių (maždaug 2 obuolių)
  • 1 valg. š. aliejaus

Papildomai galite pagardinti blynus cukraus pudra, varške, grietine, šviežiais vaisiais ar klevų sirupu.

Kaip paruošti blynų tešlą

  1. Atskirti trynius nuo baltymų.
  2. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi.
  3. Įmaišyti vanilinį cukrų ir druską, tada įpilti pieno.
  4. Dalimis suberti išsijotus miltus, nuolat maišant, kad neliktų gumulėlių.
  5. Įmaišyti tarkuotus obuolius.
  6. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir palaipsniui įmaišyti į tešlą.

Blynų kepimas

  1. Keptuvę ištepti aliejumi ir įkaitinti.
  2. Kepkite blynus iš abiejų pusių tol, kol jie įgaus šviesiai rudą spalvą.
  3. Patiekite su cukraus pudra, klevų sirupu, grietine, šviežiais vaisiais ar varške.

Ši tobula blynų tešla garantuoja, kad kiekvienas blynas bus purus, minkštas ir labai skanus. Beje, ji puikiai tinka tiek saldiems pusryčiams, tiek šeimos vakarienei.

Taip pat skaitykite

Penkių ingredientų riešutų sviesto batonėliai
Penkių ingredientų riešutų sviesto batonėliai
2025-07-14
Vengriškas šaltas mišinys guliašui, padažams ir picai
Nereikės virti ar marinuoti: vengriškas šaltas mišinys guliašui, padažams ir picai išsilaiko net metus!
2025-09-04
Mėlynių ir citrinų bandelės
Mėlynių ir citrinų bandelės su kreminiu sūriu: tobulas desertas jūsų stalui
2025-08-11
Mango skonio moliūgas žiemai – netikėtai skanus atradimas
Mango skonio moliūgas žiemai – netikėtai skanus atradimas
2025-10-10

Papildomi patarimai:

  • Norint išlaikyti blynus šiltus, sudėkite juos į kepimo indą ir uždenkite folija.
  • Galite eksperimentuoti su priedais: džiovintais vaisiais, šokolado gabalėliais ar riešutais.
  • Jei tešla per tiršta, įpilkite šiek tiek pieno; jei per skysta – šiek tiek miltų.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Blynų tešlaobuoliai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Nepakankamai skalbiate pagalvių užvalkalus: idealus grafikas
Gyvenimas

Tikriausiai nepakankamai dažnai skalbiate pagalvių užvalkalus: štai idealus grafikas

Reakcijos į stresą gali būti skirtingos
Sveikata ir grožis

Reakcijos į stresą: kaip jas atpažinti ir pakeisti

Kuri šalis turi tris sostines ir kodėl taip susiklostė?
Įdomu

Kuri šalis turi net tris sostines ir kodėl taip susiklostė?

Makaronai carbonara
Makaronų patiekalai

Makaronai carbonara – kreminiai makaronai su šonine

Mokslininkai prakalbo apie manikiūro lempų keliamą pavojų
Sveikata ir grožis

Mokslininkai prakalbo apie manikiūro lempų keliamą pavojų

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?