ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Minkšti morkų keksiukai
Desertai

Minkšti morkų keksiukai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-08
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Minkšti morkų keksiukai
Minkšti morkų keksiukai

Minkšti morkų keksiukai – lengvai praturtinami riešutais ar džiovintais vaisiais, o puri tekstūra maloniai dera su švelniu sūrio kremu.

Minkšti morkų keksiukai: receptas

Kiekvienas keksiukas tampa mažu desertiniu akcentu, todėl šis gardumynas tinka tiek kasdieniam pasimėgavimui, tiek šventiniam stalui.

Ingredientai:

  • 275 g cukraus
  • 200 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 4 kiaušiniai
  • apie 300 g tarkuotų morkų
  • iki 150 g riešutų arba džiovintų vaisių (nebūtina)
  • 225 g speltų arba pilno grūdo miltų
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. malto cinamono
  • 1 valg. š. kakavos miltelių

Kremui:

  • 125 g sviesto (minkšto)
  • 125 g kreminio sūrio
  • 275 g cukraus pudros
  • valgomų dekoracijų (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Jogurtinis pyragas su vyšnių džemu
Jogurtinis pyragas: receptas, dėl kurio visi iš proto eina
2025-06-13
Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis
Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis
2025-06-05
Lipni sojų ir imbiero kiauliena kepta orkaitėje
Lipni sojų ir imbiero kiauliena kepta orkaitėje
2025-08-29
Šakšuka
Šakšuka – gardiems jūsų pusryčiams
2025-07-18
Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °Ctemperatūros ir į keksiukų formelę sudėti popierines kepimo formeles.
2. Dubenyje plakti cukrų, aliejų ir kiaušinius, kol masė taps vientisa. Įmaišyti tarkuotas morkas ir, jei norisi, iki 150 g kapotų riešutų, džiovintų vaisių ar jų mišinio.
3. Atskiram dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, prieskonius ir kakavą, kad viskas pasiskirstytų tolygiai. Tuomet supilti į morkų mišinį ir gerai išmaišyti.
4. Į paruoštas formeles įdėti tešlos iki maždaug dviejų trečdalių formelių tūrio. Kepti apie 25 min arba tol, kol įsmeigus medinį pagaliuką jis ištraukus bus švarus.
5. Kremui išplakti sviestą su kreminiu sūriu, kol masė taps švelni ir puri.
6. Įmaišyti cukraus pudrą šaukštu, kol pradės jungtis, tuomet dar kartą trumpai išplakti, kol kremas taps lengvas ir vientisas.
7. Kiekvieną atvėsusį keksiuką papuošti kremu. Dekoruoti pasirinktomis cukrinėmis dekoracijomis.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Desertai su morkomiskeksiukaiMinkšti morkų keksiukaimorkosMorkų keksiukai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mitai apie automobilio priežiūrą: patarimai ir realybė
Automobiliai

Mitai apie automobilio priežiūrą: patarimai ir realybė

Kodėl geriau nekirpti plaukų namuose? Komentuoja stilistai.
Gyvenimas

Kodėl geriau nekirpti plaukų namuose? Komentuoja stilistai

Kodėl homeopatija neveiksminga: atsako neurochirurgas
Sveikata ir grožis

Kodėl homeopatija neveiksminga: atsako neurochirurgas

Kaip išsirinkti švelniausio skonio alyvuogių aliejų.
Naudinga

Kaip išsirinkti švelniausio skonio alyvuogių aliejų? Virtuvės šefo patarimai

Krevetės su mangais ir avokadais sojos padaže
Receptai

Krevetės su mangais ir avokadais sojos padaže – neįmanoma atsispirti

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?