ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Aromatingi falafeliai su morkomis
Receptai

Aromatingi falafeliai su morkomis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-10
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Aromatingi falafeliai su morkomis – tai kvapnūs, traškūs falafeliai, pagardinti žolelėmis, prieskoniais ir šviežiai tarkuotomis daržovėmis.

Aromatingi falafeliai su morkomis
Aromatingi falafeliai su morkomis

Aromatingi falafeliai su morkomis: receptas

Tai lengvas, maistingas ir aromatingas pasirinkimas, tinkantis tiek kasdieniam stalui, tiek draugų susibūrimams.

Ingredientai:


Falafeliams:

  • 1 arb. š. kumino sėklų
  • 1 arb. š. kalendros sėklų
  • 2 x 400 g konservuotų avinžirnių (nusausintų)
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
  • 1½ arb. š. kepimo miltelių
  • 1 valg. š. kvietinių miltų
  • 100 g morkų (smulkiai tarkuotų)
  • 1 raudonoji aitrioji paprika
  • 1 valg. š. smulkintų šviežių kalendrų
  • 1 česnako skiltelė
  • 2 valg. š. smulkintų šviežių petražolių
  • 1 citrinos žievelė
  • augalinis aliejus (kepimui)
  • sezamų sėklos (papuošimui)

    Jogurtiniam padažui:
  • 100 ml graikiško jogurto
  • 1 valg. š. smulkintų šviežių kalendrų
  • 1 valg. š. smulkintų šviežių mėtų
  • 1 žaliosios citrinos sultys
  • 1 valg. š. sezamų pastos (tahini)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Žali makaronai su netikėtu ingredientu
Žali makaronai su netikėtu ingredientu
2025-07-29
Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas
Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas
2025-06-05
Vištienos sriuba
Vištienos sriuba – dubenėlis jaukumo
2025-10-02
Veganiški sausainiai su makadamijos riešutais
Veganiški sausainiai su makadamijos riešutais
2025-07-17
Gaminimo eiga:

1. Falafeliams paruošti sausoje įkaitintoje keptuvėje pakepinti kumino ir kalendros sėklas 1-2 min, kol pasklis aromatas. Susmulkinti jas grūstuvėje.
2. Sudėti paskrudintas sėklas kartu su likusiais falafelių ingredientais į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės.
3. Formuoti nedidelius rutuliukus ir sudėti juos į lėkštę.
4. Tuo tarpu keptuvėje įkaitinti apie 1 cm augalinio aliejaus ir kepti falafelius po 1-2 min iš kiekvienos pusės. Iškepusius išimti kiaurasamčiu, dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus. Apibarstyti sezamų sėklomis.
5. Jogurtiniam padažui maisto smulkintuve sutrinti graikišką jogurtą, kalendras, mėtą, žaliosios citrinos sultis ir sezamų pastą. Trinti kol masė taps glotni.
6. Patiekti falafelius su jogurtiniu padažu šalia.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Aromatingi falafeliai su morkomisavinžirniaiAvinžirnių patiekalaiFalafeliaiFalafeliai su morkomis

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

„Ryanair“ pelnas šoktelėjo dvigubai, o vasaros sezonas žada dar daugiau
Ekonomika ir verslas

Skrydžių entuziazmas sugrįžta: „Ryanair“ pelnas šoktelėjo dvigubai, o vasaros sezonas žada dar daugiau

Mandarinai: kaip išsirinkti saldžius ir sultingus vaisius prieš prasidedant sezonui
Įdomu

Mandarinų sezonas artėja: kaip išsirinkti saldžius citrusinius vaisius

Kuri šalis turi tris sostines ir kodėl taip susiklostė?
Įdomu

Kuri šalis turi net tris sostines ir kodėl taip susiklostė?

7 acto panaudojimo būdai sode. Kai kurie jų nustebins
Sodas ir daržas

7 acto panaudojimo būdai sode. Kai kurie jų nustebins

Gėrimai. Alkoholis ir energetiniai gėrimai gali kelti pavojų gyvybei
Sveikata ir grožis

Niekada nemaišykite šių dviejų gėrimų – gali baigtis mirtimi

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?