ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » Triukai, kurie palengvina maisto gaminimą virtuvėje
Gyvenimas

Triukai, kurie palengvina maisto gaminimą virtuvėje

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-09-10
Komentarų: 0
4 min. skaitymo

Skaniai pavalgyti mėgsta bene kiekvienas. O štai stovėti prie puodų – retas. Galbūt bus lengviau prisiversti gaminti, jei įsidėmėsite šiuos triukus, kurie palengvina maisto ruošimą.

Triukai, kurie palengvina maisto gaminimą virtuvėje
Triukai, kurie palengvina maisto gaminimą virtuvėje

Virkite makaronus kaip tikri italai

Į puodą įpilkite daugiau vandens, kad ¾ indo būtų vanduo, kitaip makaronai bus lipnūs. Jei ketinate valgyti makaronus su padažu, į vandenį nepilkite aliejaus. Aliejus suformuoja plėvelę ant makaronų ir tada jie nevisiškai sugeria padažo skonį. Svarbiausia makaronus virti 1-2 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Tada perdėti juos į padažą ir kaitinti, kol suminkštės. Nepabijokite atlikti tokio eksperimento.

Traški žuvis – lengvai įgyvendinama misija

Svarbiausia – būkite kantrus ir dėmesingas. Keptuvės pasirinkimas taip pat vaidina svarbų vaidmenį. Keptuvės su nelipniu paviršiumi netinka: žuvis nekeps. Ketaus keptuvės taip pat sugeria įvairius skonius ir aromatus. O štai keptuvė iš nerūdijančio plieno – geriausias pasirinkimas.

Ant vidutinės arba stiprios ugnies pakaitinkite aliejų, kol šiek tiek padūmuos. Dėkite žuvį į keptuvės centrą ir gerai paspauskite. Žuvis prilips prie keptuvės, bet nesijaudinkite. Dabar reikia palaukti 3-4 minutes. Per tą laiką, kai išgaruoja visa drėgmė, plėvelė atsiskirs nuo keptuvės ir pradės geltonuoti. Šiuo metu šiek tiek paragaukite žuvies ir ant silpnos ugnies apkepkite ją iš kitos pusės.

Taip pat skaitykite

Kaip nepatenkinti poreikiai santykiuose susiję su priklausomybe nuo socialinių tinklų
Kaip nepatenkinti poreikiai santykiuose susiję su priklausomybe nuo socialinių tinklų
2025-07-08
Asmenybės testas: esate realistas ar utopistas. Šaltinis abmeyerwood.com
Asmenybės testas: Pirmasis pamatytas gyvūnas atskleidžia ar esate utopistas, ar realistas
2025-07-10
7 patarimai, kaip pagerinti santykius su partneriu
7 patarimai, kaip pagerinti santykius su partneriu
2025-08-14
Kaip išsirinkti dviratį - patarimai ieškantiems.
Kaip išsirinkti dviratį?
2025-07-08

Skaniausi kepti kiaušiniai

Kiaušinius rekomenduojama kepti aliejuje ant silpnos ugnies. Kiaušinį įdaužkite arti keptuvės, tada kiaušinio trynys mažiau deformuosis.

Ir išvalysite keptuvę, ir pasigaminsite padažą

Keptuvėje pakepinus mėsą ar daržoves, ant dugno lieka apdegusių gabaliukų ir aliejaus. Ne visi žino, kad iš šių liekanų galima pagaminti skanų padažą. Tiesiog į keptuvę įpilkite prieskonių turinčio skysčio. Tai gali būti daržovių ar mėsos sultinys. Reikės maždaug 1 stiklinės skysčio. Užvirkite jį ir kaitinkite, kol šiek tiek nugaruos.

Triukai, kurie palengvina maisto gaminimą virtuvėje. Išvalysite keptuvę ir pasigaminsite padažą

Skanesnio karšto šokolado paslaptis

„Reddit“ vartotojas pasidalino savo patirtimi: „Mano pažįstami sako, kad mano karštas šokoladas skanesnis. Aš naudoju šokolado miltelius, kaip ir visi kiti, tiesiog įpilu šiek tiek pieno ir žiupsnelį druskos. Taip atsiskleidžia šokolado skonis.“ Pasirodo, druskoje esantis natris stimuliuoja jutimo receptorius ir pagerina skonį.

Slaptas pomidorų padažo ingredientas

Norite sužinoti, koks yra skaniausio pomidorų padažo receptas? Alyvuogių aliejuje pakepinkite supjaustytą svogūną ir česnaką, suberkite pomidorus ir virkite 20 minučių. O tada pridėkite slaptą ingredientą – sviestą. Sviestas sumažina rūgštų pomidorų skonį ir padažas tampa švelnesnis. Pakaks 2 nedidelių gabalėlių.

Kaip virti kiaušinius „Poche“?

Išvirti kiaušinius „Poche“ metodu nėra paprasta. Reikia greičio ir patirties. Virtuvės šefas Jamie Oliveris besimokantiems gaminti pataria naudoti maistinę plėvelę. Išklokite ja nedidelio puodo dugną, sutepkite sviestu ir į ją įmuškite kiaušinį. Užvirkite puode vandenį ir nuimkite nuo stovo, kad nustotų burbuliuoti. Tada grąžinkite puodą ant silpnos ugnies ir virkite 3-4 minutes. Kiaušinių forma bus tobula.

Prieš gamindamas, pamirkykite vištieną

Kepta vištiena – vienas mėgstamiausių virtuvės šefo Marcuso Samuelssono patiekalų. Jis žino šio patiekalo gaminimo subtilybes. Viena iš paslapčių – iš anksto pamirkyti mėsą. 1 puodelį druskos suberkite į 2 puodelius vandens, užvirkite ir virkite, kol ištirps. Tada įpilkite 6 puodelius šalto vandens, sudėkite vištieną ir palikite šaldytuve apie 1 valandą.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:maisto gaminimaspatarimai

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir stiliaus detalės. Tikiu, kad kiekvienas žmogus turi savitą istoriją, o mada – tai ne tik drabužiai, bet ir saviraiškos būdas.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Makaronai su lašiša ir smidrais
Makaronų patiekalai

Makaronai su lašiša ir smidrais

Co-Wash metodas: kas tai yra ir kokia nauda
Sveikata ir grožis

Co-Wash metodas: kas tai yra ir kokia tokio plaukų plovimo nauda

Užtepėlė sumuštiniams: soti, skani ir lengvai pagaminama
Receptai

Užtepėlė sumuštiniams: soti, skani ir lengvai pagaminama

Aviečių priežiūra po derliaus: kaip pasirūpinti krūmais, kad kitąmet uogų būtų kibirais
Sodas ir daržas

Aviečių priežiūra po derliaus: kaip pasirūpinti krūmais, kad kitąmet uogų būtų kibirais

Ar šie metai – grybautojų rojus? Kokie orai palankiausi baravykams ir voveraitėms
Gyvenimas

Ar šie metai – grybautojų rojus? Kokie orai palankiausi baravykams ir voveraitėms

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?