ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Sveikata ir grožis » Kuo pakeisti įprastus maisto produktus sveikesnei mitybai?
Sveikata ir grožis

Kuo pakeisti įprastus maisto produktus sveikesnei mitybai?

Rugilė Vainytė
Autorius Rugilė Vainytė
Publikuota: 2025-09-10
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Kuo pakeisti įprastus maisto produktus sveikesnei mitybai?
Kuo pakeisti įprastus maisto produktus sveikesnei mitybai?

Sveikiau maitintis norėtų visi. Tačiau niekaip nepasiryžta iš esmės pakeisti savo gyvenimo. Nors iš tiesų kartais radikalių pokyčių nė nereikia. Užtenka pasirinkti tam tikras alternatyvas ir mityba jau taps sveikesnė. Sužinokite, kuo pakeisti įprastus maisto produktus, jei norite sveikiau maitintis.

Bulves į žiedinius kopūstus

Žiedinių kopūstų tyrėje yra mažiau kalorijų nei bulvių košėje, tačiau skonis mažai kuo skiriasi. Iš pradžių rekomenduojama atsisakyti druskos ir sumaišyti tokį patį kiekį bulvių košės ir žiedinių kopūstų tyrės su šviežiomis žolelėmis.

Miltus į juodąsias pupeles

Kai sausainiams gaminti pradėsite naudoti ne miltus, o juodąsias pupeles, valgysite maistą be glitimo ir su baltymais. Taip pat reikėtų pažymėti, kad pupelės yra labai skanios.

Kopūstus į špinatus

Kodėl nepakeitus vienos rūšies žaliųjų daržovių kitomis? Špinatuose yra dvigubai daugiau baltymų, kalcio, geležies, niacino, vitaminų A, B, C ir kalio nei kitose lapinėse daržovėse. Juose taip pat yra daug mineralų, tokių kaip magnis ir fosforas. Taigi kodėl gi nepasirinkus maistingesnių špinatų, kurių skonis beveik nesiskiria nuo kopūstų?

Taip pat skaitykite

Kaip stresas gali pasireikšti ant odos: dilgėlinė ir jos gydymas
Kaip stresas gali pasireikšti ant odos: dilgėlinė ir jos gydymas
2025-08-16
Plaukų plovimas garstyčiomis: naudinga alternatyva profesionaliems šampūnams
Plaukų plovimas garstyčiomis: naudinga alternatyva profesionaliems šampūnams
2025-11-05
Plaukų priežiūra
Plaukų priežiūra: trys dalykai, kurių negalima daryti
2025-06-17
Saulės spindulių galia: kaip saulė teigiamai veikia mūsų fizinę ir emocinę sveikatą
Saulės spindulių galia: kaip saulė teigiamai veikia mūsų fizinę ir emocinę sveikatą
2025-07-16

Kavą į cikorijų ir mačia arbatą

Beveik visi geria kavą, tačiau ne visi žino, kad kavos puodelyje yra 95 mg kofeino. Per didelis kofeino kiekis gali sukelti pykinimą, nerimą, smarkų širdies plakimą ir nemigą. Kita vertus, cikorijos yra gaivios kaip kava, tačiau jose nėra kofeino. Japoniška mačia arbata taip pat turi minkštesnį poveikį organizmui nei kava. Mačioje yra daug L-teanino ir amino rūgščių, kurios yra veiksmingos mažinant stresą.

Bulvių traškučius į avinžirnius

Bulvių traškučius smagu kramtyti, tačiau jie nėra labai sveiki. Geriausias jų pakaitalas yra skurdinti avinžirniai. Juose esantys magnis ir skaidulos subalansuoja cukraus kiekį kraujyje ir palaiko nervų sistemą. Mineralų turtingi avinžirniai gali būti pagardinti bet kokiais prieskoniais ir skanaujami kaip bulvių traškučiai.

Mėsą į tofu

Tofu, pagamintas iš sojos pieno, turi labai daug amino rūgščių ir baltymų. Todėl, jei norite sumažinti mėsos vartojimą, galima ją pakeisti tofu.

Ledus į šaldytus bananus

Sunku įsivaizduoti karštas vasaros dienas be ledų. Tačiau jei suvalgysite daug kaloringų, daug cukraus turinčių ledų, pakenksite sveikatai. Vietoj jų galima pasigaminti natūralų desertą be jokio papildomo cukraus – tiesiog susmulkinkite šaldytus bananus maišytuvu.

Kuo pakeisti įprastus maisto produktus sveikesnei mitybai? Ledus keist į šaldytus bananus

Majonezą į avokadą

Majonezas, kuriame yra daug sočiųjų riebalų, nėra naudingas žmonių sveikatai. O štai avokadai yra riebūs, bet nekenkia sveikatai ir juose gausu apie 20 rūšių vitaminų ir mineralų.

Lavašus į kopūstų lapus

Tai nėra tobulas pakaitalas, tačiau apriboti angliavandenių kiekį ir mėgautis šviežių kopūstų skoniu tikriausiai nėra blogas pasirinkimas.

Cukrų į obuolių tyrę

Obuolių tyrė yra puikus produktas, kuris pakeis cukrų be papildomų kalorijų. Viename puodelyje nesaldintos obuolių tyrės yra 100 kcal, o tame pačiame kiekyje cukraus – 770 kcal.

Žuvį į linų sėmenis

Žuvies mėsoje gausu omega-3 riebalų rūgščių ir baltymų. Tiems, kurie yra alergiški jūros gėrybėms, linų sėmenys rekomenduojami kaip produktas, galintis aprūpinti visais vitaminais, kuriuos gauname iš žuvies mėsos.

Taip pat skaitykite

Trys kasdieniai įpročiai, dėl kurių plaukai greitai riebaluojasi
Trys kasdieniai įpročiai, dėl kurių plaukai greitai riebaluojasi
2025-09-28
Plaukimo nauda žmogaus sveikatai ir vidinei būsenai
Plaukimo nauda žmogaus sveikatai ir vidinei būsenai
2025-11-11
Ar sviestą keisti aliejumi? Naujas tyrimas atskleidžia netikėtus rezultatus
Ar sviestą keisti aliejumi? Naujas tyrimas atskleidžia netikėtus rezultatus
2025-08-09
Tai Chi: kodėl ši senovinė mankšta tampa vis populiaresnė šiuolaikiniame pasaulyje
Tai Chi: kodėl ši senovinė mankšta tampa vis populiaresnė šiuolaikiniame pasaulyje
2025-11-16

Pamėginkite atlikti nors keletą pakeitimų ir pastebėsite skirtumą!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:maistasmaisto produktaisveika mitybasveikata

AutoriusRugilė Vainytė
Esu Rugilė Vainytė – dalinuosi sveikatos ir grožio patarimais, kurie padeda jaustis geriau kasdien. Domiuosi natūralia priežiūra, naujausiomis tendencijomis ir moksliškai pagrįstais sprendimais. Mano tikslas – įkvėpti rūpintis savimi išmintingai ir atsakingai.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Lenkiškieji Maldyvai: tropikų dvelksmas Grodeko parke
Įdomu

Lenkiškieji Maldyvai: tropikų dvelksmas Grodeko parke

Mama paliko raštelį ant sūnaus durų
Įdomu

Mama paliko raštelį ant nepaklusnaus sūnaus durų

Kaip meluoja skirtingi Zodiako ženklai?
Horoskopai

Kaip meluoja skirtingi Zodiako ženklai?

Ką valgyti pusryčiams sausio 1-ąją po Naujųjų sutiktuvių: gydytojų rekomendacijos
Sveikata ir grožis

Ką valgyti pusryčiams sausio 1-ąją po Naujųjų sutiktuvių: gydytojų rekomendacijos

Kiek laiko galima laikyti užšaldytą maistą
Gyvenimas

Kiek laiko galima laikyti užšaldytą maistą ir kada jis taps neskanus?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?