ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Geriausia šefo gudrybė, kaip paruošti ryžių garnyrą!
Naudinga

Geriausia šefo gudrybė, kaip paruošti ryžių garnyrą!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-11
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Tai – revoliucinis būdas paruošti tobulus ryžius, kuriuo pasidalijo patyrę virtuvės šefai. Taip paruošti ryžiai yra labai skanūs, o juos paruošti yra tikrai labai paprasta. Kai paragausite šio garnyro, tikrai nebenorėsite ruošti ryžių kitais būdais.

Geriausia šefo gudrybė, kaip paruošti ryžių garnyrą!
Geriausia šefo gudrybė, kaip paruošti ryžių garnyrą!

Ryžiai pagal šefų receptą

Jums tikrai patiks šis receptas.

Ryžius suberkite į smulkų sietelį ir nuplaukite tekančiu vandeniu.

Neišpilkite šio vandens!

Taip pat skaitykite

13 patarimų, kaip pasigaminti geriausią naminę sriubą
13 patarimų, kaip pasigaminti geriausią naminę sriubą
2025-08-08
Šokoladinis tinginys su pistacijomis
Šokoladinis tinginys su pistacijomis – tokio gardumo, kad norėsis dar ir dar
2025-07-10
Olandiški blynai pusryčiams
Olandiški blynai su mėlynėmis: receptas prabangiems pusryčiams
2025-07-13
Ar žinote, kada tinkamas laikas pasūdyti sultinį? Svarbu tą atlikti laiku!
Ar žinote, kada tinkamas laikas pasūdyti sultinį? Svarbu tą atlikti laiku!
2025-10-08

Yra keletas nuostabių ryžių vandens naudojimo būdų.

Kai kurie mikroelementai, tokie kaip fosforas, kalcis ir kt., liks ryžių vandenyje…

Gėlių laistymas šiuo vandeniu gali turėti tiesiog stebuklingą poveikį.

Naudojant ilgą laiką, ryžių vanduo taip pat gali reguliuoti dirvožemio rūgštingumą ir šarmingumą.

Daržovėms ir vaisiams plauti galima naudoti ir ryžių vandenį.

Juo taip pat galima plauti mėsą ar jūros gėrybes, turinčias stiprų žuvies kvapą.

Tiesiog į ryžių vandenį įberkite šiek tiek druskos ir pašalinsite žuvies kvapą, o maistas taps skanesnis.

Jis taip pat gali pašalinti rūdis, balinti drabužius ir pan.

Taip pat skaitykite

Benedikto kiaušiniai namuose ant sūrio vaflių
Benedikto kiaušiniai namuose ant sūrio vaflių – tobuliems savaitgalio pusryčiams
2025-08-14
Vištienos troškinys su avinžirniais
Vištienos troškinys su avinžirniais
2025-10-01
Keksiukai be kvietinių miltų
Keksiukai be kvietinių miltų – minkšti ir drėgni
2025-08-13
Makaronai su špinatų ir šoninės padažu
Makaronai su špinatų ir šoninės padažu
2025-06-05

Skaniausi ryžiai pagal šefo receptą

Jums reikės:

  • 30 g šviežio sviesto
  • 2 g maltų juodųjų pipirų
  • 200 g lukštentų ryžių
  • 8 g druskos
  • 1200 ml paukštienos sultinio

Kaip gaminti?

Nuplautiems ryžiams leiskite kurį laiką nuvarvėti.

Puode įkaitinkite sviestą, suberkite ryžius ir lėtai troškinkite.

Troškinkite tol, kol išgaruos drėgmė.

Supilkite sultinį, suberkite druską ir pipirus.

Virkite 18-20 minučių.

Vanduo turėtų įsigerti, jei ne, išpilkite perteklių.

Ryžius patiekite kaip garnyrą – jie bus birūs ir labai skanūs.

Ryžiai pagal Azijos šefų receptą

Jums reikės:

  • ryžių
  • vandens
  • druskos
  • baltojo ryžių acto (2-3 lašų 1 kg ryžių)
  • aliejaus

Kaip gaminti?

Į dubenį suberkite ryžius ir užpilkite vandeniu.

Ryžius nuplaukite rankomis.

Ryžių nebūtina plauti po tekančiu vandeniu.

Ryžius sumaišykite rankomis ir nuplaukite kriauklėje, kad pašalintumėte matomus nešvarumus.

Pakanka švelniai nuplauti 1-2 kartus.

Senų ryžių geriausia neplauti daugiau nei tris kartus.

Nupilkite vandenį.

Antro plovimo metu rankomis švelniai patrinkite ryžius.

Išpilkite vandenį ir suberkite ryžius į gilią keptuvę.

Įberkite druskos ir išmaišykite.

Įpilkite acto ir gerai išmaišykite.

Galiausiai supilkite aliejų ir vėl išmaišykite.

Į dubenį su ryžiais įpilkite pakankamą kiekį vandens.

Virkite maždaug pusvalandį.

Prieš valgydami ryžius pavirkite 5-10 min., kad suminkštėtų.

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:ryžiairyžių garnyras

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Jogurtinis padažas su agurkais Tzatziki
Naudinga

Jogurtinis padažas su agurkais Tzatziki: lengvas padažas

Taupymas kelia panumų? Dabar puikus metas pasidomėti.
Ekonomika ir verslas

Taupymas kelia painumų? Dabar puikus metas pasidomėti

Česnakų lukštai ir jų panaudojimas
Sodas ir daržas

Česnakų lukštai: patyrę sodininkai rekomenduoja jų neišmesti – sodui tai tikras auksas

Baimės energija ir žmogaus charakteris: ką atskleidžia mūsų fobijos?
Gyvenimas

Baimės energija ir žmogaus charakteris: ką atskleidžia mūsų fobijos?

Lipni sojų ir imbiero kiauliena kepta orkaitėje
Mėsos patiekalai

Lipni sojų ir imbiero kiauliena kepta orkaitėje

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?