ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Karamelizuotų obuolių sūrio pyragas
Desertai

Karamelizuotų obuolių sūrio pyragas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-16
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Karamelizuotų obuolių sūrio pyragas – tai sodrus, šventiškas sūrio pyragas su traškiu pagrindu, švelnia kremine tekstūra ir karamelizuotais obuoliais.

Karamelizuotų obuolių sūrio pyragas
Karamelizuotų obuolių sūrio pyragas

Karamelizuotų obuolių sūrio pyragas: receptas

Tai desertas, kuris nustebins tiek savo išvaizda, tiek išraiškingu skoniu.

Ingredientai:

Pagrindui:

  • 175 g sausainių
  • 50 g džiovintų obuolių
  • 50 g pekaninių karijų
  • ½ arb. š. cinamono
  • 100 g sviesto

Kreminei sūrio įdaro masei:

Taip pat skaitykite

Tradiciniai šašlykai marinuoti su actu
Tradiciniai šašlykai marinuoti su actu
2025-07-03
Bananų traškučiai
Bananų traškučiai – natūraliai saldūs
2025-07-30
Kaip geriausiai paruošti maltą mėsą.
Kaip geriausiai paruošti maltą mėsą? Neįkainjami šefų patarimai
2025-07-04
Makaronai su lašišos filė ir brokoliais
Makaronai su lašišos filė ir brokoliais: greitai paruošiamas patiekalas
2025-07-21
  • 200 g rikotos (kambario temperatūros)
  • 300 g kreminio sūrio (kambario temperatūros)
  • ½ arb. š. cinamono
  • 50 g cukraus pudros
  • žiupsnelis druskos
  • 50 g grietinės
  • ½ arb. š. vanilės ekstrakto

Karamelizuotiems obuoliams:

  • 3 obuoliai (maži)
  • ½ citrinos
  • 1 arb. š. malto cinamono
  • ½ arb. š. malto kvapiojo pipiro
  • ¼ arb. š. maltų gvazdikėlių
  • 200 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • 25 ml brendžio
  • 100 ml grietinėlės (riebios)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Pagrindui paruošti sausainius sudėti į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki smulkių trupinių. Sudėti džiovintus obuolius ir riešutus, smulkinti dar kartą, kol jie gerai susimaišys su sausainiais. Įmaišyti cinamoną.
2. Puode ištirpinti sviestą. Suberti sausainių mišinį į ištirpintą sviestą ir kruopščiai išmaišyti.
20 cm skersmens gilią apvalią kepimo formą (geriausia su nuimamu dugnu) iškloti kepimo popieriumi. Suberti sausainių pagrindą į formą, suspausti ir įdėti į šaldytuvą bent 30 min.
3. Sūrio įdarui paruošti į dubenį sudėti rikotą ir kreminį sūrį, gerai išplakti šluotele, kol masė sutirštės. Įmaišyti cinamoną, cukrų ir žiupsnelį druskos. Galiausiai sudėti grietinę, vanilės ekstraktą ir trumpai paplakti, kol masė taps vientisa. Supilti įdarą į paruoštą formą, paviršių išlyginti mentele. Padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
4. Viršui obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis, sudėti į dubenį, apšlakstyti citrinos sultimis, apibarstyti prieskoniais ir atidėti.
5. Į platų puodą suberti cukrų. Įpilti 50 ml vandens, kad susidarytų drėgno smėlio konsistencija, tada kaitinti ant vidutinės kaitros, kol cukrus karamelizuosis. Nemaišyti šaukštu – tiesiog pakratyti puodą, kad karamelė tolygiai keptų ir nesudegtų vienoje vietoje.
6. Obuolius nusausinti ir sudėti į karamelę vienu sluoksniu. (ATSARGIAI: karamelė yra labai karšta.) Kepti ant vidutinės kaitros kelias minutes iš abiejų pusių, kol obuoliai taps minkšti, bet nesukris. Išimti juos ir sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
7. Į karamelizuotą cukrų sudėti sviestą. Jis stipriai putos, palaukti kol nuslūgs, ir plakti kol susimaišys. Įberti žiupsnelį druskos. Įpilti brendžio, leisti jam virti 1-2 min. Supilti grietinėlę. Jei padažas ims stingti, tiesiog maišyti ar plakti – jis vėl taps vientisas ir lygus. Nukelti nuo kaitros ir palikti atvėsti.
8. Atsargiai išimti sūrio pyragą iš formos. Obuolius sudėlioti ant viršaus. Patiekti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:desertaidesertai su obuoliaisKaramelizuotų obuolių sūrio pyragasNekeptas sūrio pyragassūrio pyragasSūrio pyragas su obuoliais

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip pasirinkti kirpimą pagal veido formą?
Sveikata ir grožis

Kaip pasirinkti kirpimą pagal veido formą? Praktiški patarimai iš profesionalų

Kumpiu ir sūriu įdaryta vištienos krūtinėlė
Mėsos patiekalai

Kumpiu ir sūriu įdaryta vištienos krūtinėlė

Bananų glotnutis
Gėrimai

Bananų glotnutis – natūraliai saldus

Kambariniai augalai gelsta - naudokite kavos tirščius
Gyvenimas

Atsisveikinkite su pageltusiais gėlių lapais su šio virtuvėje turimo ingrediento pagalba

Kad kitąmet gautumėte gausų derlių, tinkamai pasirūpinkite braškėmis rudenį
Sodas ir daržas

Kad kitąmet gautumėte gausų derlių, tinkamai pasirūpinkite braškėmis rudenį

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?