ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Nuostabus vaisių desertas su varške vos per 10 minučių! Fantastiškas želė pyragas!
Desertai

Nuostabus vaisių desertas su varške vos per 10 minučių! Fantastiškas želė pyragas!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-16
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Nuostabus vaisių desertas su varške vos per 10 minučių! Fantastiškas želė pyragas!
Nuostabus vaisių desertas su varške vos per 10 minučių! Fantastiškas želė pyragas!

Skanus, greitas ir gaivus nekeptas pyragas su varške ir vaisiais – puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta lengvus desertus ir nori išvengti ilgo gaminimo proceso.

Želė ir vaisių desertas su varške

Šis pyragas ne tik atrodo įspūdingai, bet ir yra labai maistingas: varškė suteikia daug baltymų ir kalcio, grietinėlė – švelnumo, o vaisiai – vitaminų bei gaivumo. Dar vienas privalumas – nė minutės nereikės praleisti prie orkaitės, tad tai ideali išeitis karštomis vasaros dienomis arba kai norisi greitai paruošti saldumyną svečiams.

Ingredientai:

  • 300 g sviestinių sausainių
  • 100 g sviesto
  • 500 g varškės
  • 400 ml plaktos grietinėlės
  • Medaus pasaldinimui (taip pat galite naudoti cukraus pudrą – apie 200 g)
  • 25 g želatinos
  • 100 g želė
  • 1 citrinos
  • 300 g vaisių pagal savo skonį (braškių, mandarinų, kivių, apelsinų, ananasų)

Taip pat skaitykite

Naminiai ledai su braškių džemu be ledų aparato receptas
Naminiai ledai be ledų aparato vos per 10 minučių. Išbandykite receptą
2025-06-10
Pusryčių sumuštiniai su keptu kiaušiniu
Pusryčių sumuštiniai su keptu kiaušiniu
2025-08-12
Česnakinė duona su sūriu
Česnakinė duona su sūriu
2025-10-17
Kiaušinių, vištienos ir šoninės salotos
Kiaušinių, vištienos ir šoninės salotos
2025-06-26

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  1. Sviestinius sausainius smulkiai sutrinkite, sviestą ištirpinkite ir supilkite į trupinius. Gerai išmaišykite.
  2. Kepimo formą (26 cm) išklokite kepimo popieriumi, suberkite sausainių masę, ją tvirtai suspauskite ir įdėkite į šaldytuvą.
  3. Paruoškite želatiną pagal gamintojo nurodymus.
  4. Varškę sumaišykite su medumi arba cukraus pudra, įmaišykite plaktą grietinėlę, supilkite citrinos sultis ir ištirpintą želatiną. Viską išplakite iki vientisos masės.
  5. Gautą kremą užpilkite ant sausainių pagrindo ir dėkite į šaldytuvą, kol sustings.
  6. Pagal instrukcijas paruoškite želė.
  7. Vaisius supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir sudėkite ant sustingusio varškės sluoksnio. Ant viršaus užpilkite paruoštą želė.
  8. Pyragą vėl įdėkite į šaldytuvą ir palikite sustingti bent kelioms valandoms (geriausia per naktį).

Papildomi patarimai:

  • Vietoj klasikinės citrinos galima naudoti laimą – suteiks dar gaivesnį skonį.
  • Jei norite sveikesnės versijos, vietoje sviestinių sausainių galite naudoti avižinius sausainius arba net granolą.
  • Viršutinį sluoksnį galite dekoruoti ne tik želė, bet ir šviežiomis mėtomis ar tarkuotu šokoladu.
  • Pyragas laikomas šaldytuve iki 3 dienų, tad jį galima pasiruošti iš anksto prieš šventę ar svečių vizitą.

Šis pyragas – tikras vasaros desertas, tačiau puikiai tinka ir bet kokia proga, kai norisi lengvo, gaivaus ir spalvingo saldumyno.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Desertai su varškeVaisių desertasvarškėŽelė

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kuriems zodiako ženklams bus ypatingai sunku atsispirti 2025-ųjų rugsėjį?
Horoskopai

Kuriems zodiako ženklams bus ypatingai sunku atsispirti 2025-ųjų rugsėjį?

Kaip pašalinti įbrėžimus ant automobilio patiems?
Automobiliai

Kaip nuo automobilio dažų pašalinti įbrėžimus?

Keksiukai be kvietinių miltų
Desertai

Keksiukai be kvietinių miltų – nustebsite, iš ko jie paruošti

Kodėl svarbu gerti pakankamai vandens: 7 pagrindinės priežastys jūsų sveikatai
Sveikata ir grožis

Kodėl svarbu gerti pakankamai vandens: 7 pagrindinės priežastys jūsų sveikatai

naminio kečupo receptas
Naudinga

Internete vis labiau populiarėja šis naminio kečupo receptas: išbandykite ir jūs!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?