ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Kotletai iš marinuoto faršo. Tokių dar nebūsite ragavę!
Mėsos patiekalai

Kotletai iš marinuoto faršo. Tokių dar nebūsite ragavę!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-17
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Kotletai iš marinuoto faršo. Tokių dar nebūsite ragavę!
Kotletai iš marinuoto faršo. Tokių dar nebūsite ragavę!

Šiame straipsnyje mes atskleisime savo skaitytojams paslaptį, kaip iškepti sultingiausius kotletus, kurie ne tik maloniai nustebins šeimą, bet ir taps pagrindiniu bet kokios vakarienės akcentu. Kvalifikuoti virtuvės šefai visame pasaulyje naudoja marinuotą maltą mėsą – tai mažas triukas, kuris garantuoja ypatingą minkštumą ir nepakartojamą skonį. Svarbiausia – tinkamas marinavimas, kuris leidžia mėsai prisijaukinti prieskonius ir išsaugoti sultingumą kepimo metu. Šie kotletai tikrai pavergs visus, o svečiai greitai pradės teirautis, kaip jums pavyko pasiekti tokį rezultatatą.

Marinuoto faršo kotletai

Marinuota mėsa leidžia įtraukti įvairiausias prieskonių kombinacijas – nuo klasikinio česnako ir svogūnų iki džiovintų žolelių ar pikantiškų prieskonių mišinių. Taip jūsų kotletai taps ne tik gardūs, bet ir kiekvieną kartą šiek tiek kitokie, atskleidžiantys jūsų kulinarinę kūrybą.

Ingredientai:

1 kg maltos mėsos
3 didelių svogūnų
3 skiltelių česnako
2 vidutinių kiaušinių
2 šaukštelių mėgstamiausių prieskonių
druskos pagal skonį
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
augalinio aliejaus kepimui

Taip pat skaitykite

Sūrio ir alaus padažas
Sūrio ir alaus padažas – tobulas draugų vakarėliui
2025-08-05
Iš kokių ingredientų galima pasigaminti ledus namuose?
Iš kokių ingredientų galima pasigaminti ledus namuose? Išbandykite receptus
2025-07-15
Kamado receptai – greitų patiekalų idėjos
Kamado receptai – greitų patiekalų idėjos
2025-06-03
Gordono Ramzio 7 maisto gaminimo gudrybės
Gordono Ramzio 7 maisto gaminimo gudrybės, kurias turėtų žinoti kiekvienas namų šefas
2025-07-10

Kai gaminti?

  1. Pirmiausia turite paruošti maltą mėsą. Norėdami tai padaryti, naudokite mėsmalę ir sumalkite mėsą. Tada jums reikia supjaustyti svogūnus ir susmulkinti česnaką. Faršą sumaišykite su svogūnais ir česnakais. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir faršą padėkite į šaldytuvą maždaug keturioms valandoms. Jei maltą mėsą laikysite ilgiau, ji geriau išsimarinuos.
  2. Kai faršas išsimarinuos, į jį reikia įmušti du kiaušinius, įberti druskos, juodųjų pipirų ir mėgstamų prieskonių. Tada faršą vėl suvyniokite į plėvelę ir vienai valandai padėkite į šaldytuvą. Ant viršaus uždėkite sunkų daiktą.
  3. Praėjus šiam laikui, galite pradėti formuoti ir kepti kotletus. Naudokite nedidelį kiekį kvietinių miltų, kad faršas neliptų prie rankų.
  4. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus augalinio aliejaus. Sudėkite suformuotus kotletus ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps. Jei kotletai yra per riebūs, lengvai nusausinkite juos popieriniais rankšluosčiais.

Kai kotletai iškepti ir pasiekti tobulas aukso rudos spalvos, jie puikiai dera su bulvių garnyru, tačiau galite eksperimentuoti ir su kitais priedais – ryžiais, daržovių troškiniu ar šviežių salotų mišiniu. Mažas patarimas: jei norite išsaugoti kotletų šilumą ilgesnį laiką, sudėkite juos į puodą su dangčiu arba laikykite orkaitėje ant žemos temperatūros.

Šie kotletai ne tik sotūs ir skanūs, bet ir suteikia malonų džiaugsmą gaminant – nuo marinavimo iki pirmojo kąsnio. Svarbiausia – kantrybė ir meilė gaminimui, nes net ir paprasčiausias faršas, tinkamai paruoštas, gali tapti tikru kulinariniu šedevru. Leiskite sau eksperimentuoti su prieskoniais, sluoksniuoti skonius ir pamatysite, kaip jūsų šeima ir svečiai taps nuolatiniais jūsų kulinarijos gerbėjais.

Skanaus ir smagaus gaminimo!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kotletaiKotletų receptasMarinuota mėsa

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip suprastt, kad prieš jus - agresyvus šuo?
Gyvenimas

Kaip suprasti, jog prieš jus – agresyvus šuo? Atsako kinologai

Rugpjūčio antra pusė: kodėl vasara pasitrauks anksčiau nei tikėjomės?
Gyvenimas

Rugpjūčio antra pusė: kodėl vasara pasitrauks anksčiau nei tikėjomės?

Svogūnų rūšys: kokią pasirinkti ir kaip naudoti?
Gyvenimas

Svogūnų rūšys: kokią pasirinkti ir kaip naudoti?

Avižinė bananų košė, brinkinta per naktį
Košės

Avižinė bananų košė, brinkinta per naktį

Kaip išlaikyti moliūgą šviežią iki Helovino?
Gyvenimas

Kaip išlaikyti moliūgą šviežią iki Helovino?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?