Cannoli – tai klasikinis itališkas desertas, garsėjantis traškia, auksine tešlos plutele ir švelniu, kremišku įdaru. Šis desertas sujungia šokolado sodrumą, apelsino gaivą ir cinamono šilumą, sukurdamas ypatingą skonį.

Cannoli: receptas
Tobulas pasirinkimas tiems, kurie nori prabangiai pasilepinti ar nustebinti svečius autentišku Sicilijos skoniu.
Ingredientai:
- 150 g kvietinių miltų
- 1 valg. š. smulkaus cukraus
- žiupsnelis sodos
- 30 g sviesto
- 1 kiaušinis (atskirti trynį nuo baltymo)
- 50 ml Marsalos vyno
- augalinio aliejaus (kepimui)
- 100 g juodojo šokolado
Įdarui: - 250 g rikotos
- 100 g maskarponės
- 1 apelsino žievelė
- 2 valg. šaukštai cukraus pudros
- žiupsnelis malto cinamono
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų ir sodą. Sudėti sviestą ir pirštais įtrinti kol masė taps biri, primenanti trupinius. Kiaušinio trynį sumaišyti su Marsalos vynu atskirame indelyje, supilti į miltų mišinį ir minkyti kol gausis vientisa tešla.
2. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti tešlą labai plonai (nereikės naudoti visos). Apvalia 10 cm dydžio formele išpjauti šešis apskritimus. Kiekvieną apskritimą tvirtai apvynioti aplink cannoli formelę, kraštus patepti šiek tiek kiaušinio baltymo, kad suliptų – stengtis, kad baltymas nepatektų ant formelės.
3. Gilią keptuvę pripildyti aliejaus du trečdalius ir įkaitinti iki 180 °C (ATSARGIAI: karštas aliejus labai pavojingas). Cannoli kepti ant formelių dviem partijomis, po 30-45 sek kiekvieną, kol tešla taps auksinė ir burbuliuota. Nusausinti ant popierinio rankšluosčio. Kai šiek tiek atvės, atsargiai pasukti ir išimti formeles.
4. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Dubenyje virš garų vonelės ištirpinti šokoladą.
5. Kiekvieną cannoli galą pamerkti į tirpintą šokoladą, laikant pasvirai, kad kraštai gražiai pasidengtų. Sudėti ant paruoštos skardos. Kai visi cannoli bus padengti šokoladu, skardą įdėti į šaldiklį, kad šokoladas sustingtų.
6. Įdarui rikotą įvynioti į marlę ir gerai nuspausti, kad pašalinti skysčio perteklių. Išplakti kartu su maskarpone, kol masė taps lengva ir puri.
7. Įmaišyti apelsino žievelę, persijotą cukraus pudrą bei cinamoną, viską tolygiai išmaišyti ir perkelti į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Įspausti kremą į cannoli vamzdelius, o viršų apibarstyti cukraus pudra.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.