ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Cannoli – tradicinis Italijos desertas
Desertai

Cannoli – tradicinis Italijos desertas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Cannoli
Cannoli

Cannoli – tai klasikinis itališkas desertas, garsėjantis traškia, auksine tešlos plutele ir švelniu, kremišku įdaru. Šis desertas sujungia šokolado sodrumą, apelsino gaivą ir cinamono šilumą, sukurdamas ypatingą skonį.

Cannoli: receptas

Tobulas pasirinkimas tiems, kurie nori prabangiai pasilepinti ar nustebinti svečius autentišku Sicilijos skoniu.

Ingredientai:

  • 150 g kvietinių miltų
  • 1 valg. š. smulkaus cukraus
  • žiupsnelis sodos
  • 30 g sviesto
  • 1 kiaušinis (atskirti trynį nuo baltymo)
  • 50 ml Marsalos vyno
  • augalinio aliejaus (kepimui)
  • 100 g juodojo šokolado

    Įdarui:
  • 250 g rikotos
  • 100 g maskarponės
  • 1 apelsino žievelė
  • 2 valg. šaukštai cukraus pudros
  • žiupsnelis malto cinamono

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų ir sodą. Sudėti sviestą ir pirštais įtrinti kol masė taps biri, primenanti trupinius. Kiaušinio trynį sumaišyti su Marsalos vynu atskirame indelyje, supilti į miltų mišinį ir minkyti kol gausis vientisa tešla.
2. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti tešlą labai plonai (nereikės naudoti visos). Apvalia 10 cm dydžio formele išpjauti šešis apskritimus. Kiekvieną apskritimą tvirtai apvynioti aplink cannoli formelę, kraštus patepti šiek tiek kiaušinio baltymo, kad suliptų – stengtis, kad baltymas nepatektų ant formelės.
3. Gilią keptuvę pripildyti aliejaus du trečdalius ir įkaitinti iki 180 °C (ATSARGIAI: karštas aliejus labai pavojingas). Cannoli kepti ant formelių dviem partijomis, po 30-45 sek kiekvieną, kol tešla taps auksinė ir burbuliuota. Nusausinti ant popierinio rankšluosčio. Kai šiek tiek atvės, atsargiai pasukti ir išimti formeles.
4. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Dubenyje virš garų vonelės ištirpinti šokoladą.
5. Kiekvieną cannoli galą pamerkti į tirpintą šokoladą, laikant pasvirai, kad kraštai gražiai pasidengtų. Sudėti ant paruoštos skardos. Kai visi cannoli bus padengti šokoladu, skardą įdėti į šaldiklį, kad šokoladas sustingtų.
6. Įdarui rikotą įvynioti į marlę ir gerai nuspausti, kad pašalinti skysčio perteklių. Išplakti kartu su maskarpone, kol masė taps lengva ir puri.
7. Įmaišyti apelsino žievelę, persijotą cukraus pudrą bei cinamoną, viską tolygiai išmaišyti ir perkelti į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Įspausti kremą į cannoli vamzdelius, o viršų apibarstyti cukraus pudra.

Taip pat skaitykite

Kodėl į maltą mėsą reikia dėti cukraus: kulinarinis triukas
Kodėl į maltą mėsą reikia dėti cukraus: kulinarinis triukas
2025-10-27
paprikų užtepėlė su česnaku
Neprilygstamas skonis: sode užaugintų paprikų užtepėlė su česnaku!
2025-09-02
Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu ir dešra
Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu ir dešra
2025-09-23
Trinta brokolių sriuba su feta
Trinta brokolių sriuba su feta
2025-08-05

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:CannolidesertaiItalijos skoniaiKepta aliejujeKepti desertai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pipirmėčių aliejus: 9 privalumai jūsų sveikatai
Sveikata ir grožis

Pipirmėčių aliejus: 9 privalumai jūsų sveikatai

Ką galima dėti į arbatą, kad svoris kristų greičiau: ekspertai atskleidė kelias gudrybes
Sveikata ir grožis

Ką galima dėti į arbatą, kad svoris kristų greičiau: ekspertai atskleidė kelias gudrybes

Per kiek laiko reikia išgerti plikytą kavą, kad nepakenktų sveikatai?
Gyvenimas

Per kiek laiko reikia išgerti plikytą kavą, kad ši nepakenktų sveikatai?

Rožiniai aukštakulniai
Sveikata ir grožis

Aukštakulniai – grožio ir skausmo duetas

Geriausias patarimas apie santykius skirtingiems zodiako ženklams
Horoskopai

Geriausias patarimas apie santykius skirtingiems zodiako ženklams

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?