Išbandykite šių skanių ir greitai paruošiamų riestainių receptą.
Tai – tikras skanėstas: kad ir kiek riestainių iškeptumėte, jų vis tiek bus per mažai.
Jums reikės:
- 90 g kambario temperatūros sviesto
 - 1 valg. š. vanilinio cukraus (+ 2-3 š. granuliuoto cukraus, jei mėgstate saldžiau)
 - 230 g minkštos varškės
 - 170 g kvietinių miltų
 - 1 arb. š. kepimo miltelių
 - žiupsnelio druskos
 
Pabarstymui:
- Kristalinio cukraus
 
Kaip gaminti?
- Į dubenį sudėkite susmulkintą minkštą sviestą.
 - Įberkite vanilinio cukraus ir druskos.
 - Išplakite šakute.
 - Sudėkite varškę ir išmaišykite iki vientisos masės.
 - Į šį mišinį suberkite dalį išsijotų miltų ir kepimo miltelius.
 - Gerai išmaišykite.
 - Palaipsniui suberkite likusius miltus.
 - Minkykite minkštą tešlą.
 - Palaipsniui suberkite likusius miltus ir pagal poreikį pakoreguokite jų kiekį.
 - Iš tešlos iškočiokite ilgą, ploną cilindrą.
 - Supjaustykite maždaug tokio pat dydžio gabalėliais, iš kurių formuokite riestainius.
 - Pabarstykite cukrumi.
 - Išdėliokite juos vieną šalia kito ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
 - Pašaukite į įkaitintą orkaitę.
 - Kepkite 180 °C temperatūroje maždaug 10-15 min.
 - Šie skanūs riestainiai puikiai dera su arbata ar kava.
 
Skanaus!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.