ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Išbandykite šį receptą: kiauliena išlieka minkšta ir sultinga, o jums reikės vos 4 ingredientų!
Mėsos patiekalai

Išbandykite šį receptą: kiauliena išlieka minkšta ir sultinga, o jums reikės vos 4 ingredientų!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Kiauliena dažnai gaminama įvairiais būdais, tačiau ne visada ji pavyksta tokia minkšta, kokios norėtųsi. Šis receptas – tikras atradimas tiems, kurie mėgsta, kad mėsa tirptų burnoje. Vos keli ingredientai, nedaug pastangų ir gausite nepaprastai gardų patiekalą, kuris pradžiugins tiek šeimos narius, tiek svečius.

kiauliena išlieka minkšta ir sultinga
kiauliena išlieka minkšta ir sultinga

Sultinga kiauliena: receptas

Ingredientai

  • 1,5 kg kiaulienos
  • 2 svogūnai
  • 1 šaukštelis garstyčių
  • Šlakelis sojų padažo
  • Druska ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Kepimo maišelis
  • Šiek tiek medaus (nebūtina)
  • Daržovių (pagal skonį)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Patyrusių daržininkų paslaptis, kaip sodinti svogūnus rudenį, kad sulauktumėte ansktyvo derliaus
Patyrusių daržininkų paslaptis, kaip sodinti svogūnus rudenį, kad sulauktumėte ansktyvo derliaus
2025-09-16
Gaminu naminį sultinį be jokių chemikalų
Gaminu naminį sultinį be jokių chemikalų: būtinai išsisaugokite šį receptą!
2025-09-18
Pupelių salotos su tobulu padažu
Pupelių salotos su tobulu padažu
2025-08-12
Pusryčių sumuštiniai su keptu kiaušiniu
Pusryčių sumuštiniai su keptu kiaušiniu
2025-08-12
Paruošimas
  1. Kiaulieną nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
  2. Supjaustykite mėsą mažais gabalėliais.
  3. Pagardinkite druska, pipirais, garstyčiomis ir užpilkite trupučiu sojų padažo.
  4. Gerai išmaišykite, kad visi gabalėliai būtų padengti prieskoniais.
  5. Uždenkite dubenį ir palikite marinuotis šaldytuve 2–3 valandoms.
  6. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
  7. Įdėkite mėsą kartu su svogūnais į kepimo maišelį. Užriškite ir padarykite kelias skylutes su dantų krapštuku.
  8. Padėkite maišelį ant kepimo skardos ir kepkite 200 °C temperatūroje apie 60 minučių.
  9. Prakirpkite maišelį ir kepkite dar 10–15 minučių, kad mėsa gražiai apskrustų.

Papildomi patarimai

  • Nepadauginkite sojų padažo – per didelis kiekis gali padaryti mėsą kietesnę.
  • Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, į padažą galite įmaišyti šiek tiek medaus – jis suteiks patiekalui subtilaus saldumo.
  • Mėsą galima kepti kartu su grybais ar įvairiomis daržovėmis – tai praturtins skonį ir aromatą.

Patiekimas

Kiaulieną patiekite su mėgstamu garnyru: bulvėmis, salotomis ar keptomis daržovėmis. Šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui.

ŽYMOS:Kiaulienasvogūnai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sužinokite, kodėl miegoti atidarius langus gali būti kenksminga jūsų sveikatai – tyrimai rodo, kad naktinis triukšmas trikdo miegą ir didina širdies ligų riziką
Sveikata ir grožis

Kodėl nepatartina miegoti atidarius langus: mokslininkų įžvalgos

paprastas sienų ir grindjuosčių valymo būdas
Gyvenimas

Jokių papildomų pastangų: paprastas sienų ir grindjuosčių valymo būdas, kuris tikrai veikia

Patyrusių daržininkų paslaptis, kaip sodinti svogūnus rudenį, kad sulauktumėte ansktyvo derliaus
Sodas ir daržas

Patyrusių daržininkų paslaptis, kaip sodinti svogūnus rudenį, kad sulauktumėte ansktyvo derliaus

Lęšių ir daržovių sriuba
Receptai

Vieno puodo lęšių ir daržovių sriuba su parmezanu

Amarai ir jų naikinimas. Namų gamybos purškalas nuo amarų
Sodas ir daržas

Panaudokite šį purškalą ir amarai išnyks akimirksniu

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?