ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Įdomu » Pasaulis » 13 patyrusių padavėjų gudrybių, apie kurias nė neįtarėte
Įdomu

13 patyrusių padavėjų gudrybių, apie kurias nė neįtarėte

Jurgita Jurčionė
Autorius Jurgita Jurčionė
Publikuota: 2025-09-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
13 patyrusių padavėjų gudrybių, apie kurias nė neįtarėte
13 patyrusių padavėjų gudrybių, apie kurias nė neįtarėte

Ar kada susimąstėte, kodėl kartais išeinate iš restorano išleidę daugiau, nei planavote? Atsakymas slypi smulkmenose – dažnai tam pasitelkiamos padavėjų gudrybės. Patyrę darbuotojai žino, kaip subtiliai paskatinti užsisakyti brangesnius patiekalus, desertą ar dar vieną gėrimą, ir visa tai daroma taip natūraliai, kad klientai net nepastebi.

Kaip padavėjų gudrybės didina arbatpinigius

Net paprasčiausias gestas, pavyzdžiui, numestas rašiklis, gali padidinti arbatpinigius. Tyrimai rodo, kad toks mažas veiksmas leidžia padavėjui atrodyti artimesniam klientui, todėl šis palieka daugiau pinigų. Taip pat labai svarbu akių kontaktas, šypsena ir mandagus tonas.

Pokalbio užmezgimo technikos

Padavėjų gudrybės apima ir bendravimą su klientais. Pavyzdžiui, pritūpti prie stalo, kad akys būtų viename lygyje su svečiais, ar pasidalinti rekomendacijomis dėl lankytinų vietų turistams. Tokia paprasta strategija padeda užmegzti šiltą ryšį ir sukuria draugišką atmosferą.

Subtilus patiekalų siūlymas

Viena populiariausių taktikų – meniu atversti ties puslapiu, kuriame yra brangesni patiekalai. Taip pirmasis įspūdis paskatina rinktis iš prabangesnių pasirinkimų. Be to, padavėjai neretai su entuziazmu papasakoja apie desertus dar prieš pagrindinį patiekalą – tokiu būdu klientai jau būna nusiteikę papildomam užsakymui.

Taip pat skaitykite

San-Fransisko-protestai-pries-imigracijos-politika
San Francisko protestai prieš imigracijos politiką: įtampa auga, daugėja sulaikytų asmenų
2025-06-09
Sidabriniai debesys – unikalus reiškinys, kurį galime išvysti Lietuvoje šiandien. Kur dairytis?
Sidabriniai debesys – unikalus reiškinys, kurį galime išvysti Lietuvoje šiandien. Kur dairytis?
2025-07-02
Kodėl pasaulis skirtingas? Ši stulbinanti priežastis atskleidžia, kaip atsirado dešinysis eismas
Kodėl pasaulis skirtingas? Ši stulbinanti priežastis atskleidžia, kaip atsirado dešinysis eismas
2025-11-30
Visi plūsta į pavojingus kalnus – bet ką tai reiškia jų saugumui? Ar ekstremalios ekspedicijos tikrai vertos rizikos?
Visi plūsta į pavojingus kalnus – bet ką tai reiškia jų saugumui? Ar ekstremalios ekspedicijos tikrai vertos rizikos?
2025-11-26

Kaip sprendžiamos problemos

Jeigu maistas vėluoja ar atsiranda klaida, profesionalus padavėjas žino, kad kaltininkų ieškoti neverta. Vietoj to, svečiui pasiūlomas nemokamas gėrimas ar užkandis. Toks požiūris ne tik neutralizuoja neigiamą patirtį, bet ir dažnai padidina arbatpinigius.

Smulkios, bet veiksmingos padavėjų gudrybės

Smulkūs triukai taip pat daro įtaką. Pavyzdžiui:

  • arbatą atnešus, pasakyti, kiek laiko maišelis buvo vandenyje;
  • gėrimą su ledukais patiekti su dviem šiaudeliais, kad klientas greičiau išgertų ir užsisakytų dar vieną;
  • grąžą duoti stambesnėmis kupiūromis – tuomet klientai linkę palikti daugiau arbatpinigių.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:bendravimasgudrybėsPadavėjai

AutoriusJurgita Jurčionė
Esu Jurgita Jurčionė – rašau apie tai, kas įdomu Lietuvoje ir pasaulyje. Mane domina įvairios temos – nuo netikėtų kultūrinių reiškinių iki aktualių kasdienybės naujienų. Stengiuosi atrinkti tai, kas priverčia stabtelėti, susimąstyti ar tiesiog nusišypsoti.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Senelis visada valosi dantis prieš pusryčius - kai sužinojome, kad jis buvo teisus, viskas pasikeitė
Sveikata ir grožis

Senelis visada valosi dantis prieš pusryčius – kai sužinojome, kad jis buvo teisus, viskas pasikeitė

Vaisiai, kuriuose daugiau antioksidantų: greipfrutai
Sveikata ir grožis

6 vaisiai, kuriuose daugiau antioksidantų nei žaliojoje arbatoje: sveikatos šaltinis jūsų lėkštėje

16 dalykų, kurie yra nepriimtini Japonijoje
Įdomu

16 dalykų, kurie yra nepriimtini Japonijoje

Ciberžolė ir medus
Sveikata ir grožis

Ciberžolė ir medus pašalina uždegimą, valo plaučius ir gydo įvairias ligas: užsirašykite receptą!

Traškūs avinžirniai ant skrebučio
Receptai

Traškūs avinžirniai ant skrebučio

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?