Žiedinių kopūstų pica – ši pica yra lengva ir traški, su švelniu žiedinio kopūsto pagrindu ir sultingais pomidorais, kuriuos papildo tirpstanti mocarela ir aromatingas bazilikas.

Žiedinių kopūstų pica: receptas
Idealaus pasirinkimo alternatyva tradicinei picai, pasižyminti gaiviu skoniu ir subtilia tekstūra.
Ingredientai:
Picos pagrindui:
- sviestas, ghi sviestas arba kokosų aliejus (kepimo formai patepti)
- 140 g žiedinio kopūsto
- 1 kiaušinio baltymas (išplaktas)
- 50 g maltų migdolų
- 40 g grikių miltų
- ½ arb. š. jūros druskos
- ½ arb. š. juodųjų pipirų
- ¼ arb. š. sodo
Picos viršui: - 1 mocarelos rutuliukas
- 2 saujos šviežių pomidorų
- aštriųjų paprikų dribsnių (nebūtina)
- sauja šviežių bazilikų
- šlakelis alyvuogių aliejaus (patiekimui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 170 °C temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir lengvai patepti sviestu, ghi ar kokosų aliejumi.
2. Žiedinį kopūstą sutarkuoti į ryžių dydžio gabalėlius tarka arba maisto smulkintuvu.
3. Visus picos pagrindo ingredientus sudėti į dubenį ir gerai išmaišyti šaukštu arba sudėti į maisto smulkintuvą ir sutrinti kol gausis lipni tešla.
4. Šaukšto nugarėle išlyginti tešlą ant patepto kepimo popieriaus skardoje, formuoti maždaug 30 cm skersmens apskritimą.
5. Kepti orkaitėje apie penkias minutes, tuomet apversti ir kepti dar dvi minutes.
6. Mocarelą suplėšyti į mažus gabalėlius ir išdėlioti ant picos pagrindo.
7. Pomidorus supjaustyti apie 1 cm storio griežinėliais ir išdėlioti ant picos. Berti aštriųjų paprikų dribsnių, jei norisi.
8. Kepti picą dar 10-15 min, kol mocarela ištirps ir ims burbuliuoti.
9. Patiekiant pabarstyti baziliku ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.