ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Mano mama deda vieną slaptą ingredientą į bulvių košę
Naudinga

Mano mama deda vieną slaptą ingredientą į bulvių košę

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Mano mama deda vieną slaptą ingredientą į bulvių košę
Mano mama deda vieną slaptą ingredientą į bulvių košę

Naminė bulvių košė yra vienas populiariausių garnyrų prie mėsos. Tačiau kartais jai pritrūksta gero skonio. Atraskite ingredientą, kuris pagerins jūsų bulvių košės skonį ir padarys košės skonį dar geresnį. Pakelkite bulvių košę į aukštesnį lygį naudodami vieną ingredientą, kurį iš tiesų naudoja daug žmonių.

Kaip išvirti tobulą košę?

Bulvių košė yra būtent tai, ko norime artėjant rudeniui: karšta ir soti, puikiai deranti su mėsa, bet skani ir pati viena, ypač, jei į ją įdėsime, pavyzdžiui, keptų svogūnų. Sužinokite, kaip naudojant paprastus ingredientus košei suteikti puikų skonį.

Pagardinkite savo košę tik vienu ingredientu

Neretai sakoma, kad košės – paprastas patiekalas, tačiau ją pagaminti kreminę ir skanią nėra taip paprasta. Štai keletas sėkmės paslapčių. Atminkite, kad taip pat labai svarbią reikšmę turi ir pasirinktos bulvės rūšis. Jums reikia bulvių su tvirtu minkštimu, pavyzdžiui, Amandine, Bintje arba Ratte bulvių veislių. Verdant košę verta virti bulves su lupenomis verdančiame pasūdytame vandenyje.

Kai bulvės išvirs, niekada jų netarkuokite, o sutrinkite rankomis su bulvių grūstuve ar šakute, kaip darydavo mūsų močiutės. Tada tiesiog įpilkite pieno ir įdėkite sviesto. Pastaba: pienas turi būti karštas, kad gerai įsimaišytų ir susidarytų lygi tekstūra.

Taip pat skaitykite

Gardus braškių ir bananų kokteilis
Gardus braškių ir bananų kokteilis – vasaros skonis
2025-08-08
Rauginti kopūstai
Rauginti kopūstai, kuriuos galėsite valgyti jau kitą dieną
2025-09-04
Sumuštinukai su šprotais
Sumuštinukai su šprotais – nostalgiškas skonis
2025-06-06
Spagečių padažas bus skanesnis, jei pridėsite 1 ingredientą
Spagečių padažas bus skanesnis ir aromatingesnis, jei pridėsite 1 papildomą ingredientą
2025-07-11

O kas yra tas garsusis ingredientas, kuris viską pakeis? Dabar pats laikas tai išsiaiškinti, jei norite savo košei suteikti dar geresnį skonį. Įdėkite į ją sūrio.

Priklausomai nuo jūsų skonio, savo košę pagardinkite parmezanu, tarkuotu fermentiniu ar net ožkos ar rokforo sūriu. Šis nedidelis pokytis pagyvins jūsų košę ir pavers ją malonumu tiek mažiems, tiek dideliems.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Bulvių košėLupenossūris

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

JAv gydytojai ir dirbtinis intelektas. Kaip jis padeda medicinoje?
Įdomu

JAV gydytojai dalijasi kaip dirbtinis intelektas (AI) padeda jiems medicinoje

Dviguba ar triguba laimė: kaip pagal gimimo datą sužinoti, kiek vaikų turėsite?
Horoskopai

Dviguba ar triguba laimė: kaip pagal gimimo datą sužinoti, kiek vaikų turėsite?

Niekada nevalykite šių vietų mikropluošto šluoste. Padarysite žalos!
Gyvenimas

Niekada nevalykite šių vietų mikropluošto šluoste. Padarysite žalos!

Ištvermingiausi zodiako ženklai, jiems nėra lygių
Horoskopai

Ištvermingiausi zodiako ženklai, jiems nėra lygių

Kasdienės klaidos, dėl kurių užsikemša kriauklė
Gyvenimas

Dėl šių 4 klaidų santechnikas taps nuolatiniu svečiu: daugelis šeimininkių vis dar nežino, ko negalima pilti į kriauklę

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?