Naminė bulvių košė yra vienas populiariausių garnyrų prie mėsos. Tačiau kartais jai pritrūksta gero skonio. Atraskite ingredientą, kuris pagerins jūsų bulvių košės skonį ir padarys košės skonį dar geresnį. Pakelkite bulvių košę į aukštesnį lygį naudodami vieną ingredientą, kurį iš tiesų naudoja daug žmonių.

Kaip išvirti tobulą košę?
Bulvių košė yra būtent tai, ko norime artėjant rudeniui: karšta ir soti, puikiai deranti su mėsa, bet skani ir pati viena, ypač, jei į ją įdėsime, pavyzdžiui, keptų svogūnų. Sužinokite, kaip naudojant paprastus ingredientus košei suteikti puikų skonį.
Pagardinkite savo košę tik vienu ingredientu
Neretai sakoma, kad košės – paprastas patiekalas, tačiau ją pagaminti kreminę ir skanią nėra taip paprasta. Štai keletas sėkmės paslapčių. Atminkite, kad taip pat labai svarbią reikšmę turi ir pasirinktos bulvės rūšis. Jums reikia bulvių su tvirtu minkštimu, pavyzdžiui, Amandine, Bintje arba Ratte bulvių veislių. Verdant košę verta virti bulves su lupenomis verdančiame pasūdytame vandenyje.
Kai bulvės išvirs, niekada jų netarkuokite, o sutrinkite rankomis su bulvių grūstuve ar šakute, kaip darydavo mūsų močiutės. Tada tiesiog įpilkite pieno ir įdėkite sviesto. Pastaba: pienas turi būti karštas, kad gerai įsimaišytų ir susidarytų lygi tekstūra.
O kas yra tas garsusis ingredientas, kuris viską pakeis? Dabar pats laikas tai išsiaiškinti, jei norite savo košei suteikti dar geresnį skonį. Įdėkite į ją sūrio.
Priklausomai nuo jūsų skonio, savo košę pagardinkite parmezanu, tarkuotu fermentiniu ar net ožkos ar rokforo sūriu. Šis nedidelis pokytis pagyvins jūsų košę ir pavers ją malonumu tiek mažiems, tiek dideliems.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.