ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Mėsos kukuliai ledo formelėse. Paprasta ir labai gardu!
Naudinga

Mėsos kukuliai ledo formelėse. Paprasta ir labai gardu!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-19
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Tikrai negali būti nieko lengviau nei paruošti mėsos kukulius ledo formelėse. Tai ne tik praktiška, bet ir smagu – galite suplanuoti užkandžius iš anksto, o vėliau tiesiog kepti arba ruošti orkaitėje. Šis receptas ypač tinka kino vakarui, draugų susibūrimams ar šeimos pietums.

Mėsos kukuliai ledo formelėse
Mėsos kukuliai ledo formelėse

Kaip paruošti mėsos kukulius ledo formelėse?

Norint pagaminti šiuos užkandžius, net nereikia formuoti rutuliukų. Tiesiog pripildykite ledo formeles malta mėsa. Viduje galima įdėti kietojo sūrio gabalėlių, kurie suteiks papildomo skonio ir maloniai išsilydys kepant. Tai paprasta, greita ir labai patogu – užkandžiai paruošti per kelias minutes.

Ingredientai:

  • 600 g maltos kiaulienos
  • 1 kiaušinis
  • 30 g džiūvėsėlių
  • 50 g kieto sūrio
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
  • 100 g kvietinių miltų
  • 250 ml šviesaus alaus
  • 100 g džiūvėsėlių apvoliokimui
  • Saulėgrąžų aliejus kepimui

Gaminimas

  1. Į maltą kiaulieną įmuškite kiaušinį, įpilkite alų, 30 g džiūvėsėlių, druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Kietąjį sūrį supjaustykite mažais gabalėliais.
  3. Į ledo formeles dėkite mėsos masę, į vidų įdėkite sūrio gabalėlį ir uždenkite likusia mėsa. Padėkite į šaldiklį 1 valandai.
  4. Giliame inde sumaišykite miltus su alumi, įberkite druskos ir pipirų. Šiuo mišiniu pamirkykite kukulius, tada apvoliokite džiūvėsėliuose.
  5. Įkaitinkite puodą ar keptuvę storu dugnu su saulėgrąžų aliejumi ir pakepinkite kukulius iki auksinės spalvos.

Patiekimo patarimai

Šie mėsos kukuliai yra traškūs išorėje ir sultingi viduje, todėl puikiai tinka prie stiklinės alaus arba kaip šiltas užkandis kino vakarui. Norėdami papildyti skonį, galite paruošti lengvą grietinės padažą su žolelėmis, česnaku ir malta paprika.

Kūrybiniai pritaikymai

  • Vietoje kieto sūrio galite naudoti mocarelą, fetą ar net mėgstamą fermentinį sūrį.
  • Į mėsos masę galima įmaišyti smulkintų daržovių – morkų, cukinijų ar paprikos.
  • Kepimui tinka ne tik keptuvė, bet ir orkaitė – 180 °C temperatūroje apie 20 minučių.
  • Prie mėsos kukulių puikiai tinka įvairūs padažai – česnakinis, pomidorinis ar aštrus paprikos padažas.

Nauda ir patogumas

Pagrindinė mėsos kukulių idėja – greitas paruošimas ir galimybė juos laikyti šaldiklyje, kol prireiks. Šaldytus galite iškepti bet kuriuo metu, todėl jie tampa praktišku sprendimu užimtiems žmonėms arba šeimoms su vaikais.

Taip pat skaitykite

Perlinio kuskuso salotos – gaivios ir sočios
Perlinio kuskuso salotos – gaivios ir sočios
2025-07-28
Šaldyta mėsa. Šis triukas padės atšildyti maltą mėsą per 20 minučių
Kaip atšildyti maltą mėsą per 20 minučių? Patarimais dalijasi virtuvės šefas
2025-08-22
Penkių ingredientų riešutų sviesto batonėliai
Penkių ingredientų riešutų sviesto batonėliai
2025-07-14
Balta mišrainė ir jos istorija. Išbandykite šias baltos mišrainės variacijas
Balta mišrainė ir jos istorija. Išbandykite šias baltos mišrainės variacijas
2025-07-23

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Malta kiaulienaMėsos kukuliai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pagrindinės išsiskyrimo priežastys santykiuose
Gyvenimas

4 pagrindinės porų išsiskyrimo priežastys: sužinokite, kaip jų išvengti

Ypatingai purūs rikotos blynai
Blynai

Ypatingai purūs rikotos blynai

Nekilnojamojo turto ir gyventojų pajamų apmokestinimas
Lietuva ir pasaulis

Mokesčių permainos artėja: kaip keisis nekilnojamojo turto ir gyventojų pajamų apmokestinimas nuo 2026-ųjų?

Astrologai įvardijo ligas, kurios naikina Zodiako ženklus
Horoskopai

Astrologai įvardijo ligas, kurios naikina Zodiako ženklus

Naudingiausios duonos rūšys: kokią rinktis ir kokie privalumai?
Sveikata ir grožis

Naudingiausios duonos rūšys: kokią rinktis ir kokie privalumai?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?