Tikrai negali būti nieko lengviau nei paruošti mėsos kukulius ledo formelėse. Tai ne tik praktiška, bet ir smagu – galite suplanuoti užkandžius iš anksto, o vėliau tiesiog kepti arba ruošti orkaitėje. Šis receptas ypač tinka kino vakarui, draugų susibūrimams ar šeimos pietums.

Kaip paruošti mėsos kukulius ledo formelėse?
Norint pagaminti šiuos užkandžius, net nereikia formuoti rutuliukų. Tiesiog pripildykite ledo formeles malta mėsa. Viduje galima įdėti kietojo sūrio gabalėlių, kurie suteiks papildomo skonio ir maloniai išsilydys kepant. Tai paprasta, greita ir labai patogu – užkandžiai paruošti per kelias minutes.
Ingredientai:
- 600 g maltos kiaulienos
- 1 kiaušinis
- 30 g džiūvėsėlių
- 50 g kieto sūrio
- Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
- 100 g kvietinių miltų
- 250 ml šviesaus alaus
- 100 g džiūvėsėlių apvoliokimui
- Saulėgrąžų aliejus kepimui
Gaminimas
- Į maltą kiaulieną įmuškite kiaušinį, įpilkite alų, 30 g džiūvėsėlių, druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
- Kietąjį sūrį supjaustykite mažais gabalėliais.
- Į ledo formeles dėkite mėsos masę, į vidų įdėkite sūrio gabalėlį ir uždenkite likusia mėsa. Padėkite į šaldiklį 1 valandai.
- Giliame inde sumaišykite miltus su alumi, įberkite druskos ir pipirų. Šiuo mišiniu pamirkykite kukulius, tada apvoliokite džiūvėsėliuose.
- Įkaitinkite puodą ar keptuvę storu dugnu su saulėgrąžų aliejumi ir pakepinkite kukulius iki auksinės spalvos.
Patiekimo patarimai
Šie mėsos kukuliai yra traškūs išorėje ir sultingi viduje, todėl puikiai tinka prie stiklinės alaus arba kaip šiltas užkandis kino vakarui. Norėdami papildyti skonį, galite paruošti lengvą grietinės padažą su žolelėmis, česnaku ir malta paprika.
Kūrybiniai pritaikymai
- Vietoje kieto sūrio galite naudoti mocarelą, fetą ar net mėgstamą fermentinį sūrį.
- Į mėsos masę galima įmaišyti smulkintų daržovių – morkų, cukinijų ar paprikos.
- Kepimui tinka ne tik keptuvė, bet ir orkaitė – 180 °C temperatūroje apie 20 minučių.
- Prie mėsos kukulių puikiai tinka įvairūs padažai – česnakinis, pomidorinis ar aštrus paprikos padažas.
Nauda ir patogumas
Pagrindinė mėsos kukulių idėja – greitas paruošimas ir galimybė juos laikyti šaldiklyje, kol prireiks. Šaldytus galite iškepti bet kuriuo metu, todėl jie tampa praktišku sprendimu užimtiems žmonėms arba šeimoms su vaikais.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.