ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Sultingi vištienos sparneliai medaus ir garstyčių padaže
Mėsos patiekalai

Sultingi vištienos sparneliai medaus ir garstyčių padaže

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-21
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sultingi vištienos sparneliai medaus ir garstyčių padaže
Sultingi vištienos sparneliai medaus ir garstyčių padaže

Kai išbandysite vištienos sparnelius medaus-garstyčių padaže, visiems laikams išspręsite problemą, kaip greitai, skaniai ir be jokio vargo pavalgydinti visą šeimą. Šis receptas pravers ir tada, jei pas jus atvyks daug svečių. Ingredientų kiekis nurodytas 4 asmenims, tačiau produktų kiekį nesunkiai pritaikysite didesniam žmonių skaičiui.

Rekomenduojame vištienos sparnelius pamarinuoti bent dvi valandas. Galutinis rezultatas jus tikrai maloniai nustebins. Vištienos sparneliai tiesiog tirpsta burnoje, o saldžios medaus natos, sumaišytos su aštriais prieskoniais, dovanos nepakartojamus gastronominius įspūdžius.

Kaip paruošti vištienos sparnelius medaus ir garstyčių padaže?

Jei viską darysite pagal žemiau pateiktą instrukciją, pagaminsite puikų patiekalą, kuris tiks ir kasdienai, ir šventiniams pietums ar vakarienei. Patikėkite: šie aštrūs sparneliai su citrinos sultimis tikrai nepaliks abejingų.  Paruoštus vištienos sparnelius galite papuošti smulkintais  svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis. Patiekalas bus ne tik skanus, bet ir atrodys labai estetiškai.

Jums reikės:

Taip pat skaitykite

Moliūgų ir fetos fritata - pietums be mėsos
Moliūgų ir fetos fritata – pietums be mėsos
2025-06-05
Kaip pasigaminti traškias bulves tešloje?
Kaip pasigaminti traškias bulves tešloje?
2025-10-07
Makaronai su kalakutienos faršu ir grybais per 30 minučių
Daug baltymų turintys makaronai su kalakutienos faršu ir grybais: paruošite per 30 minučių
2025-08-08
Skrudinti avinžirniai
Skrudinti avinžirniai – puikus baltyminis užkandis
2025-06-04
  • 1 kg vištienos sparnelių
  • 2 valg. š. medaus
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 citrinos
  • 2 arb. š. garstyčių
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • 1 arb. š. tarkuoto imbiero arba imbiero miltelių
  • 1 arb. š. rozmarino

Kaip gaminti?

Nuplaukite ir lengvai nusausinkite vištieną. Sparnelius galima perpjauti į dvi dalis (nebūtina).

Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, suberkite susmulkintą česnaką, imbierą, rozmariną ir smulkiai tarkuotą citrinos žievelę.

Išmaišykite, supilkite augalinį aliejų, įdėkite garstyčių, medaus ir įspauskite citrinos sulčių. Jei medus kietas arba cukruotas, ištirpinkite jį vandens vonelėje.

Gerai išmaišykite, uždenkite plėvele ir bent valandą palaikykite šaldytuve. Jei neturite laiko, galite iškart pereiti prie kito žingsnio.

Aptepkite sparnelius likusiu marinatu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes, kol sparneliai gražiai apskrus. Skanaus!

Patiekite su mėgstamu garnyru. Niekam ne paslaptis, kad vištiena tinka prie visko. Galite patiekti su šviežių daržovių salotomis ar marinuotais agurkais.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Taip pat skaitykite

Mėsos padažas makaronams su daugiau daržovių
Mėsos padažas makaronams su daugiau daržovių
2025-06-05
Cezario salotos su grilyje keptomis bulvėmis
Cezario salotos su grilyje keptomis bulvėmis
2025-08-11
Antrekotas ar prime rib: koks skirtumas tarp šių jautienos kepsnių?
Antrekotas ar prime rib: koks skirtumas tarp šių jautienos kepsnių?
2025-07-04
Greitas riešutų sviesto desertas
Greitas riešutų sviesto desertas
2025-06-17
ŽYMOS:medusVištienos sparneliai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Lapkričio pilnatis 2025 kam žvaigždės atneš ramybę ir sėkmę
Horoskopai

Kas išvengs lapkričio pilnaties dramų? Trys Zodiako ženklai, kuriems žvaigždės dovanos ramybę

Imbiero nauda: šeši svarbūs privalumai
Sveikata ir grožis

Imbiero nauda: šeši svarbūs privalumai sveikatai

Protarpinis badavimas ir širdis: tyrimai atskleidžia ryšį
Sveikata ir grožis

Protarpinis badavimas ir širdis: tyrimai atskleidžia ryšį

Zodiako ženklai su jautria nervine sistema.
Horoskopai

Pasak astrologų, šie zodiako ženklai pasižymi jautresne nervų sistema

Kaip nuvalyti viryklės rankenėles:
Gyvenimas

Kaip nuvalyti viryklės rankenėles: 4 paprasti metodai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?