ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Kaip virti plovą, kad jis neprisviltų: patyrusio virėjo patarimas
Naudinga

Kaip virti plovą, kad jis neprisviltų: patyrusio virėjo patarimas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-21
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Plovas – tai vienas iš tų patiekalų, kuris gali nustebinti savo skoniu, jei tinkamai paruoštas. Tačiau daugelis šeimininkių susiduria su problema: plovas tikrai ne visada pavyksta. Nuo netinkamų indų iki neteisingo ryžių ir vandens santykio – smulkmenos gali sugadinti rezultatą. Šiame straipsnyje pasidalinsime patarimais, kurie padės jums gaminti plovą, kuris bus tobulas, minkštas ir nesvils.

Kaip virti plovą, kad jis neprisviltų: patyrusio virėjo patarimas
Kaip virti plovą, kad jis neprisviltų: patyrusio virėjo patarimas

Tinkamų indų gaminant plovą pasirinkimas

Vienas svarbiausių veiksnių, kad plovas nepridega, yra tinkamų indų pasirinkimas. Idealiausia naudoti ketaus katilą su storu dugnu ir pusapvalėmis sienelėmis. Jei tokio neturite, tiks ir aliumininis puodas ar ketaus keptuvė aukštomis sienelėmis.

Prieš gaminimą naują katilą reikia paruošti:

  1. Išplaukite šiltame vandenyje su plovikliu, kad pašalintumėte likusią alyvą.
  2. Kaitinkite ant ugnies 1–2 minutes, kol atsiranda lengvas dūmų kvapas.
  3. Įpilkite šiek tiek aliejaus ir pasukite katilą, kad aliejus padengtų sieneles.
  4. Palikite atvėsti, nusausinkite aliejų ir dar kartą nuplaukite šiltu vandeniu be ploviklio.

Šis procesas užtikrina, kad plovas nepridega ir ryžiai išsiviria tolygiai.

Taip pat skaitykite

Traškios cukinijų lazdelės orkaitėje
Traškios cukinijų lazdelės orkaitėje – gardus užkandis
2025-08-29
Jei namuose turite cukinijų, išbandykite šią idėją – skanu ir tikrai visiems patiks! Nuotrauka - youtube.com
Jei namuose turite cukinijų, išbandykite šią idėją – skanu ir tikrai visiems patiks!
2025-09-10
Vištienos troškinys su paprika
Vištienos troškinys su paprika ir grietine: tradicinio vengrų patiekalo receptas
2025-06-17
Greitas smaližių užkandis su šokoladu ir bananais
Greitas smaližių užkandis su šokoladu ir bananais
2025-08-12

Produktų pasirinkimas ir santykis

Norint, kad plovas nepridegtų, labai svarbu pasirinkti tinkamus ryžius. Ilgagrūdžiai ryžiai arba indiški Basmati ryžiai užtikrina geriausią rezultatą.

Teisingas ingredientų santykis taip pat yra svarbus:

  • 1 kg ryžių – 1500 ml vandens
  • 1 kg ryžių – 300 ml aliejaus

Jeigu vandens per mažai, ryžiai gali išdžiūti ir pridegti. Aliejaus trūkumas lemia, kad grūdai sulimpa.

Virimo technologijos laikymasis

Norint, kad plovas nepridegtų, būtina laikytis kelių taisyklių:

  • Nemaišyti plovo virimo metu.
  • Troškinti ant silpnos ugnies.
  • Vanduo turi siekti apie 2 cm virš ryžių.

Jei vanduo užverda per greitai, padarykite kelias skylutes plove, įpilkite šaukštą karšto vandens ir sumažinkite ugnį iki minimumo. Uždenkite dangčiu ir virkite 20–30 minučių.

Alternatyvūs gaminimo variantai

Net jei plovas nepridega puode, galite pasinaudoti keliomis gudrybėmis:

  • Paskutinio virimo etapo metu perkelkite katilą į orkaitę, kad plovas pasiektų minkštumą, bet nesviltų.
  • Naudokite daugiafunkcinį puodą, kuris padeda kontroliuoti temperatūrą ir užtikrina vienodą kaitinimą.

Šių paprastų, bet veiksmingų patarimų laikymasis leis jums mėgautis plovu, kuris nepridega ir turi puikų skonį.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Taip pat skaitykite

Biskvitinis varškės pyragas
Biskvitinis varškės pyragas: niekas negalės jam atsispirti!
2025-09-17
Cezario salotos su grilyje keptomis bulvėmis
Cezario salotos su grilyje keptomis bulvėmis
2025-08-11
Lietiniai blynai iš pilno grūdo miltų
Lietiniai blynai iš pilno grūdo miltų – skanūs ir naudingesni pusryčiai garantuoti
2025-07-24
Marinuoti agurkų griežinėliai
Marinuoti agurkų griežinėliai
2025-08-22
ŽYMOS:plovasryžiaiVirimas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Natūrali apsauga nuo šliužų ir sraigių: kaip pasigaminti česnako purškiklį augalams
Sodas ir daržas

Natūrali apsauga nuo šliužų ir sraigių: kaip pasigaminti česnako purškiklį augalams

Ar šie metai – grybautojų rojus? Kokie orai palankiausi baravykams ir voveraitėms
Gyvenimas

Ar šie metai – grybautojų rojus? Kokie orai palankiausi baravykams ir voveraitėms

Natūraliai saldūs braškių ir bananų ledai
Desertai

Natūraliai saldūs braškių ir bananų ledai

Emocijų psichologija: ką apie jus sako raukšlės ant kaktos?
Gyvenimas

Emocijų psichologija: ką apie jus sako raukšlės ant kaktos?

Kas atsitiks, jei kavą iškeisite į arbatą? Moksliniais faktais pagrįsti pokyčiai
Sveikata ir grožis

Kas atsitiks, jei kavą iškeisite į arbatą? Moksliniais faktais pagrįsti pokyčiai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?