ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » Buvęs stiuardas įspėja: šių 5 produktų lėktuve geriau nevartoti
Gyvenimas

Buvęs stiuardas įspėja: šių 5 produktų lėktuve geriau nevartoti

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-09-27
Komentarų: 0
4 min. skaitymo

Skrydis daugeliui – tai proga atsipūsti, įsijungti serialą ar užkąsti lengvų užkandžių, kol lėktuvas kyla į 10 tūkstančių metrų aukštį. Tačiau ne visi produktai, patiekiami iš vežimėlio, yra tokie nekalti, kaip gali pasirodyti. Buvęs stiuardas Alexas Quigley atskleidė, kokių maisto produktų lėktuve jis niekada nesirinktų – ir priežastys skamba pakankamai rimtai, kad priverstų susimąstyti.

Buvęs stiuardas įspėja: šių 5 produktų lėktuve geriau nevartoti
Buvęs stiuardas įspėja: šių 5 produktų lėktuve geriau nevartoti

Kava ir arbata – bakterijų rizikos šaltinis

Vienas populiariausių pasirinkimų ore – puodelis kavos ar arbatos, tačiau būtent šių gėrimų skrydžio metu geriau vengti. Vanduo, iš kurio jie ruošiami, laikomas specialiuose bakuose, kurie retai kada kruopščiai išvalomi. Tai reiškia, kad juose gali daugintis pavojingos bakterijos. Dar labiau šokiruoja faktas, kad pasibaigus kavai, likęs skystis iš ąsočio dažnai tiesiog išpilamas į tualetą – neretai be jokio indų plovimo ar dezinfekavimo. Pasak Quigley, per visą jo darbo laiką jis nebuvo matęs, kad kavos aparatai būtų tvarkomi tarp reisų. Tad kitą kartą, kai norėsis šilto gėrimo lėktuve, galbūt verčiau pasirinkti buteliuką vandens.

Intensyvaus kvapo užkandžiai – ne tik jūsų reikalas

Česnako, svogūnų ar aitriųjų prieskonių kupini traškučiai gali atrodyti puikus pasirinkimas kelionėje, tačiau uždaroje kabinos erdvėje jų aromatas tampa nepakeliamai stiprus. Oro cirkuliacija lėktuve yra ribota, todėl atidarius tokio tipo užkandžių pakuotę, kvapas pasklinda visame salone. Skrydžio palydovai atvirauja, kad net verslo klasėje patiekiami aromatingi užkandžiai dažnai „užteršia“ orą, sukeldami nemalonų pojūtį kitiems keleiviams. Ši detalė, gal ir nekenksminga sveikatai, vis dėlto gali padaryti jūsų kelionę nemalonia patirtimi.

Mėsa – pavojus nuo netinkamų sąlygų

Mėsos patiekalai ore atrodo sotus pasirinkimas, bet būtent jų patariama vengti. Mėsa yra itin jautri temperatūros svyravimams ir laikymo sąlygoms. Jei dėl skrydžio vėlavimų maistas užsilaiko ilgiau nei turėtų arba nėra pakankamai greitai atšaldomas ar pašildomas, padidėja rizika susirgti maistu plintančiomis ligomis. Oro linijoms užtikrinti tobulą maisto grandinę – nuo virtuvės iki padėklo – yra didelis iššūkis. Dėl to keleiviams rekomenduojama rinktis vegetariškus patiekalus, kurie paprastai kelia mažiau rizikos.

Taip pat skaitykite

Svarbiausi įrankiai virtuvėje, be kurių nei vienas virtuvės šefas neapsieiną
Svarbiausi įrankiai virtuvėje, be kurių nei vienas virtuvės šefas neapsieiną
2025-07-28
Santykiai per atstumą: kaip išsaugoti artumą ir stiprinti ryšį
Santykiai per atstumą: kaip išsaugoti artumą ir stiprinti ryšį
2025-08-26
Pastebėjote vaisines museles? Užkirskite joms kelią, kol dar ne vėlu
Pastebėjote vaisines museles? Užkirskite joms kelią, kol dar ne vėlu
2025-07-11
Greito skalbinių džiovinimo triukai: pamirškite drėgmės kvapą namuose
Greito skalbinių džiovinimo triukai: pamirškite drėgmės kvapą namuose
2025-09-08

Dujų kaupimąsi skatinančių produktų pinklės

Brokoliai, pupelės, riebūs patiekalai, gazuoti gėrimai ar net pieno produktai gali tapti tikru išbandymu skrendant. Mažesnis slėgis kabinoje skatina žarnyne susidariusių dujų plėtimąsi, o tai sukelia nemalonius pojūčius, kartais – ir nepatogias situacijas šalia sėdintiems keleiviams. Tokie produktai, kurie ant žemės galbūt net nesukeltų didesnių problemų, ore tampa tikra priežastimi vengti jų bent kelias valandas iki skrydžio. Jei norite ramiai išbūti kelionę, verta rinktis lengviau virškinamus užkandžius.

Buvęs stiuardas įspėja: šių 5 produktų lėktuve geriau nevartoti. Dujų kaupimąsi skatinančių produktų pinklės

Alkoholis – dvigubai stipresnis nei ant žemės

Nemažai keleivių mėgsta pradėti kelionę su taurele vyno ar stikline stipresnio gėrimo. Tačiau lėktuve alkoholio poveikis sustiprėja dėl žemesnio slėgio, deguonies trūkumo ir dehidratacijos. Tai reiškia, kad net ir nedidelis kiekis alkoholio gali paveikti žymiai stipriau nei įprastai. Be to, alkoholis dirgina skrandį, ypač jei maišomas su rūgščiais gėrimais, pavyzdžiui, apelsinų sultimis. Skrydžio palydovai vieningai pabrėžia: geriausias pasirinkimas ore – vanduo, o ne alkoholiniai kokteiliai.

Ne panikuoti, o elgtis sąmoningai

Žinoma, nereikia įsivaizduoti, kad kiekvienas užkandis lėktuve kelia pavojų sveikatai. Oro linijos laikosi nustatytų standartų, tačiau buvusių darbuotojų pasakojimai leidžia pažvelgti į situaciją kritiškai. Tai, kas ant žemės atrodo įprasta, ore gali įgyti kitokių savybių – nuo nemalonaus kvapo iki didesnės apsinuodijimo rizikos. Todėl keleiviams verta vadovautis paprasta taisykle: geriau profilaktiškai vengti tam tikrų produktų ir rinktis lengvesnį, saugesnį maistą.

Senolių posakis „geriau apsidrausti, nei gailėtis“ puikiai tinka ir kelionėms lėktuvu. Pasiruošę iš anksto ir žinodami, ką geriau palikti už borto, galime užtikrinti, kad mūsų skrydis būtų ne tik saugus, bet ir patogus.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Gėrimai lėktuvelėktuvasMaistas lėktuveskrydis

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir stiliaus detalės. Tikiu, kad kiekvienas žmogus turi savitą istoriją, o mada – tai ne tik drabužiai, bet ir saviraiškos būdas.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Klaidos, kurios gadina miegą: gydytojų įžvalgos, kurios gali nustebinti
Sveikata ir grožis

Klaidos, kurios gadina miegą: gydytojų įžvalgos, kurios gali nustebinti

Pagrindinės taisyklės, padėsiančios išvengti sukčių apgavysčių
Gyvenimas

Pagrindinės taisyklės, padėsiančios išvengti sukčių apgavysčių

Česnakas – natūrali priemonė nuo uodų, musių, žiurkių ir kitų kenkėjų
Gyvenimas

Česnakas – natūrali priemonė nuo uodų, musių, žiurkių ir kitų kenkėjų

Karšti sumuštiniai su pesto padažu
Receptai

Karšti sumuštiniai su pesto padažu: sotu ir gardu

Savaitę valgė vištienos sriubą: štai kas atsitiko sveikatai
Įdomu

Moteris savaitę kasdien valgė tik vištienos sriubą: štai kas atsitiko jos sveikatai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?