Minkštos bandelės su dešra – tai minkštos, purios ir kvapnios bandelės, praturtintos pikantiškais priedais bei lengvai traškia, sūriu pabarstyta plutele.

Minkštos bandelės su dešra: receptas
Bandelės puikiai tinka tiek valgyti dar šiltos, tiek šaltos – kaip užkandis, prie sriubos ar dalijantis su draugais prie stalo.
Ingredientai:
- 500 g kvietinių miltų
- 7 g sausų mielių
- 1 arb. š. druskos
- 1 arb. š. cukraus arba medaus
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 300 ml drungno vandens
- 50 g chorizo dešros
- 100 g kietojo sūrio
- 2 valg. š. smulkintų laiškinių česnakų (arba smulkintų čiobrelių, raudonėlio, petražolių)
- 1 kiaušinis
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Dubenyje sumaišyti miltus, mieles, druską ir cukrų (ar medų), įpilti alyvuogių aliejaus, tada vandens, viską išmaišyti kol susiformuos tešla. Įmaišyti mažais gabaliukais pjaustytą chorizo, suberti 50 g tarkuoto sūrio ir kapotus laiškinius česnakus (ar kitus žalumynus).
2. Minkyti dubenyje minutę, kol ingredientai šiek tiek įsimaišys, tuomet minkyti ant miltais pabarstyto paviršiaus, kol tešla taps lygi.
3. Sudėti atgal į dubenį, uždengti drėgna šluoste arba maistine plėvele ir palikti šiltoje vietoje 1½-2 val., kol padvigubės.
4. Įkaitinti orkaitę iki maksimalios temperatūros. Pakilusią tešlą paminkyti ir padalinti į 8-10 lygių dalių.
5. Suformuoti rutuliukus ir sudėti į 28 cm skersmens torto formą arba nedidelę kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Vėl uždengti drėgna šluoste ir palikti pakilti dar 20-30 min, kol iškils ir susispaus tarpusavyje.
6. Atsargiai aptepti plaktu kiaušiniu (labai lengvai, jei tešla atrodo iškilusi ir puri), tada pabarstyti likusiu 50 g sūrio.
7. Kepti orkaitėje 20-25 min, kol duona bus visiškai iškepusi ir įgaus auksinę rudą spalvą. Palietus ji turėtų jaustis lyg šiek tiek tuščiavidurė.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.