ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Minkštos bandelės su dešra – prie sriubos ar sumuštiniams
Naudinga

Minkštos bandelės su dešra – prie sriubos ar sumuštiniams

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Minkštos bandelės su dešra
Minkštos bandelės su dešra

Minkštos bandelės su dešra – tai minkštos, purios ir kvapnios bandelės, praturtintos pikantiškais priedais bei lengvai traškia, sūriu pabarstyta plutele.

Minkštos bandelės su dešra: receptas

Bandelės puikiai tinka tiek valgyti dar šiltos, tiek šaltos – kaip užkandis, prie sriubos ar dalijantis su draugais prie stalo.

Ingredientai:

  • 500 g kvietinių miltų
  • 7 g sausų mielių
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. cukraus arba medaus
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 300 ml drungno vandens
  • 50 g chorizo dešros
  • 100 g kietojo sūrio
  • 2 valg. š. smulkintų laiškinių česnakų (arba smulkintų čiobrelių, raudonėlio, petražolių)
  • 1 kiaušinis

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dubenyje sumaišyti miltus, mieles, druską ir cukrų (ar medų), įpilti alyvuogių aliejaus, tada vandens, viską išmaišyti kol susiformuos tešla. Įmaišyti mažais gabaliukais pjaustytą chorizo, suberti 50 g tarkuoto sūrio ir kapotus laiškinius česnakus (ar kitus žalumynus).
2. Minkyti dubenyje minutę, kol ingredientai šiek tiek įsimaišys, tuomet minkyti ant miltais pabarstyto paviršiaus, kol tešla taps lygi.
3. Sudėti atgal į dubenį, uždengti drėgna šluoste arba maistine plėvele ir palikti šiltoje vietoje 1½-2 val., kol padvigubės.
4. Įkaitinti orkaitę iki maksimalios temperatūros. Pakilusią tešlą paminkyti ir padalinti į 8-10 lygių dalių.
5. Suformuoti rutuliukus ir sudėti į 28 cm skersmens torto formą arba nedidelę kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Vėl uždengti drėgna šluoste ir palikti pakilti dar 20-30 min, kol iškils ir susispaus tarpusavyje.
6. Atsargiai aptepti plaktu kiaušiniu (labai lengvai, jei tešla atrodo iškilusi ir puri), tada pabarstyti likusiu 50 g sūrio.
7. Kepti orkaitėje 20-25 min, kol duona bus visiškai iškepusi ir įgaus auksinę rudą spalvą. Palietus ji turėtų jaustis lyg šiek tiek tuščiavidurė.

Taip pat skaitykite

Keptų baklažanų salotos
Keptų baklažanų salotos
2025-09-17
Skanūs blyneliai vos per 10 minučių: dera prie visko
Skanūs blyneliai vos per 10 minučių: dera prie visko
2025-11-10
Kokteiliai sveikatai
Naudingi kokteiliai – padės pasijausti lengvai
2025-07-31
Kada geriau rinktis sviestą, o kada margariną. Sviesto privalumai
Kada geriau rinktis sviestą, o kada margariną?
2025-06-25

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:BandelėsBandelės su dešraBandelės su sūriuMinkštos bandelėsMinkštos bandelės su dešra

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Paruoškite viržius žydėjimui žiemą pasinaudodami šiuo tręšimo triuku
Sodas ir daržas

Paruoškite viržius žydėjimui žiemą pasinaudodami šiuo tręšimo triuku

burokėliai ir česnakas
Receptai

Tik 2 burokėliai ir viena česnako galvutė: gaila, kad šio recepto nežinojau anksčiau!

Braškių pilnatis 2025 m.: ką ji žada kiekvienam Zodiako ženklui
Horoskopai

Skubanti ir ugninė Braškių pilnatis 2025 m.: kokias staigmenas ji atneš Zodiako ženklams?

vyras, kuris išgelbėjo 6,5 tūkst. neišnešiotų kūdikių
Įdomu

„Netikras gydytojas“: vyras, kuris išgelbėjo 6,5 tūkst. neišnešiotų kūdikių

Klasikinis jautienos padažas
Mėsos patiekalai

Klasikinis jautienos padažas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?