ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Keksiukai su sūriu, kepti puodelyje
Naudinga

Keksiukai su sūriu, kepti puodelyje

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Keksiukai su sūriu – tai minkšti ir gardūs pikantiški keksiukai, kupini aromatingų žolelių ir švelnaus sūrio skonio.

Keksiukai su sūriu
Keksiukai-su-suriu

Keksiukai su sūriu: receptas

Jie puikiai tinka kaip užkandis ar pikantiškas priedas prie sriubos ar salotų.

Ingredientai:

  • 100 g parmezano sūrio
  • 10 g šviežių bazilikų (arba 1 valg. š. džiovinto baziliko)
  • 10 g šviežių laiškinių česnakų (arba 1 valg. š. džiovintų laiškinių česnakų)
  • ½ arb. š. čiobrelių lapelių
  • 250 g miltų su kildinimo medžiaga (self-raising)
  • 1 arb. š. sodos
  • 85 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 2 kiaušiniai
  • 100 ml pieno
  • 100 ml natūralaus jogurto (lieso)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Žoleles nuplauti ir smulkiai supjaustyti aštriu peiliu.
2. Dubenyje sumaišyti miltus ir sodą, tada suberti tarkuotą parmezaną ir smulkintas žoleles.
3. Kiaušinius atskirai išplakti ir supilti aliejų. Sumaišyti.
4. Į aliejaus ir kiaušinių mišinį supilti pieną bei jogurtą.
5. Skystus ingredientus supilti į sausus ir maišyti kol viskas susijungs.
6. Masę šaukštu paskirstyti į šešis puodelius, pripildyti kiekvieną maždaug trečdaliu.
7. Tris puodelius dėti į mikrobangų krosnelę ir kepti keturias minutes maksimaliu galingumu, kol iškils ir taps tvirti. Kepimo laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo puodelio dydžio ir formos. Tuomet iškepti likusius keksiukus.
8. Šie keksiukai skaniausi patiekiami šilti – galima juos valgyti tiesiai iš puodelio arba atsargiai išimti, apipjovus kraštus peiliu ir išvertus ant grotelių leisti atvėsti.

Taip pat skaitykite

Žuvis kepta folijos maišelyje
Žuvis kepta folijos maišelyje
2025-06-05
Avižiniai grūdėtos varškės blyneliai
Avižiniai grūdėtos varškės blyneliai
2025-06-21
Avižinė bananų košė, brinkinta per naktį
Avižinė bananų košė, brinkinta per naktį
2025-07-21
Kaip pasigaminti grietinėlę?
Nebepirkite plakamos grietinėlės parduotuvėje: iš paprasto pieno paruoškite tobulą kremą!
2025-09-20

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Keksiukai mikrobangėjeKeksiukai puodelyjekeksiukai su sūriuSūrūs keksiukai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

kaip medinėje dėžutėje auginti imbierą
Sodas ir daržas

Sužinokite, kaip medinėje dėžutėje auginti imbierą ir ciberžolę: neįtikėtinai paprastas būdas!

Ar galima valgyti keptus svogūnus, jei sergate cukriniu diabetu?
Sveikata ir grožis

Ar galima valgyti keptus svogūnus, jei sergate cukriniu diabetu?

Zodiako ženklą galima nustatyti pagal išvaizdą ir elgesį
Horoskopai

Astrologų įžvalgos: Zodiako ženklą galima nustatyti pagal išvaizdą ir elgesį!

Atsargiausi zodiako ženklai
Horoskopai

5 atsargiausi zodiako ženklai

Kodėl prieš miegą naudinga suvalgyti šaukštą medaus? 5 priežastys
Sveikata ir grožis

Kodėl prieš miegą naudinga suvalgyti šaukštą medaus? 5 priežastys

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?