ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » Nebijau įsigyti neprinokusių avokadų: žinau gudrybę, kaip juos greitai sunokinti
Gyvenimas

Nebijau įsigyti neprinokusių avokadų: žinau gudrybę, kaip juos greitai sunokinti

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-09-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip greitai sunokinti avokadą
Kaip greitai sunokinti avokadą

Rasti prinokusį ir minkštą avokadą parduotuvėje – tikrai sudėtinga. Kartais net ir kruopščiai rinkdamiesi susiduriame su nemalonia staigmena – vaisius pasirodo pernelyg kietas arba net supuvęs. Laimei, avokadą galima sunokinti namuose, pasitelkus paprastus, bet veiksmingus metodus. Šie būdai leis mėgautis gardžiu ir kreminiu avokado minkštimu tada, kai jo labiausiai reikia.

Kaip greitai sunokinti avokadą su kitais vaisiais

Vienas patikimiausių būdų – įdėti avokadą į kartoninę dėžutę kartu su prinokusiu obuoliu, bananu ar kriauše. Šie vaisiai išskiria etileną – natūralų augalinį hormoną, skatinantį nokimą. Norint dar greitesnio rezultato, galima viską suvynioti į popierių, tačiau dažniausiai pakanka vos kelių dienų šiltoje, tamsioje vietoje.

Kaip greitai sunokinti avokadą mikrobangų krosnelėje

Jei norite sunokusio avokado čia ir dabar, galite pasitelkti mikrobangų krosnelę. Išimkite minkštimą, uždenkite maistine plėvele ir pakaitinkite 30 sekundžių. Vaisius taps minkštesnis, tačiau skonis ir kvapas gali kiek pasikeisti. Tai puikus būdas, kai reikia greito sprendimo.

Folija ir popierinis maišelis – dar vienas būdas

Kitas veiksmingas metodas – avokadą suvynioti į aliuminio foliją ir padėti į šiltą, tamsią vietą. Yra net rekomendacijų 10 minučių palaikyti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių. Taip pat galite naudoti popierinį maišelį, į kurį įberiate šiek tiek miltų – tai sukuria tinkamas sąlygas nokimui.

Taip pat skaitykite

Kodėl bandelės ir kiti miltų kepiniai sekančią dieną virsta kieti it akmuo?
Kodėl bandelės ir kiti miltų kepiniai sekančią dieną virsta kieti it akmuo? Ar jie dar tinkami vartoti? Atsako ekspertai
2025-06-04
Kaip pagerinti kavos skonį? Paprastas triukas su cinamonu
Kaip pagerinti kavos skonį? Paprastas triukas su cinamonu
2025-06-23
Šokiruojantis atradimas: per žemas „blogas" cholesterolis gali sukelti diabetą
Šokiruojantis atradimas: per žemas „blogas” cholesterolis gali sukelti diabetą
2025-12-19
Dėkite į virdulį supjaustytą citriną ir užvirkite. Šio metodo privalumai neįkainojami!
Dėkite į virdulį supjaustytą citriną ir užvirkite. Šio metodo privalumai neįkainojami!
2025-11-21

Kaip išgelbėti perpjautą neprinokusį avokadą

Jei avokadą perpjovėte ir pastebėjote, kad jis dar neprinokęs, galite pasitelkti citrinos sultis. Minkštimą apšlakstykite, sandariai suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą. Taip vaisius nepraras spalvos ir bus paruoštas vartoti vėliau.

Redakcijos patarimas

Atminkite: per minkštas avokadas dažnai būna jau supuvęs, todėl geriau rinktis kiek kietesnį vaisių. Laikykite avokadus šiltoje ir sausoje vietoje, bet ne ten, kur daug drėgmės – kitaip nokimo procesas gali virsti gedimu.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:AvokadaiFolijaMikrobangų krosnelėSunokę avokadai

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą bei patarimus, skirtus visiems namų mylėtojams ir puoselėtojams. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir naudinga informacija, kuria galiu pasidalinti su jumis. Tikiu, kad kiekvienas straipsnis gali sudominti ir įkvėpti.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kai tai perskaitysite, valymui visada naudosite druską: vos keli centai, o sutaupysite šimtus
Sveikata ir grožis

Kai tai perskaitysite, valymui visada naudosite druską: vos keli centai, o sutaupysite šimtus

Kaštonai drabužių skalbimui
Gyvenimas

Kaštonai drabužių skalbimui: ar esate girdėję apie šią gudrybę?

Požiūris į meilę ir mokėjimas mylėti pagal Zodiako ženklą
Horoskopai

Požiūris į meilę ir mokėjimas mylėti pagal Zodiako ženklą

Makaronai su šviežiomis kiaulienos dešrelėmis
Makaronų patiekalai

Makaronai su šviežiomis kiaulienos dešrelėmis

Senasis žiniuonis atsakys į bet kokį jus dominantį klausimą
Horoskopai

Senasis žiniuonis atsakys į bet kokį jus dominantį klausimą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?