Rasti prinokusį ir minkštą avokadą parduotuvėje – tikrai sudėtinga. Kartais net ir kruopščiai rinkdamiesi susiduriame su nemalonia staigmena – vaisius pasirodo pernelyg kietas arba net supuvęs. Laimei, avokadą galima sunokinti namuose, pasitelkus paprastus, bet veiksmingus metodus. Šie būdai leis mėgautis gardžiu ir kreminiu avokado minkštimu tada, kai jo labiausiai reikia.

Kaip greitai sunokinti avokadą su kitais vaisiais
Vienas patikimiausių būdų – įdėti avokadą į kartoninę dėžutę kartu su prinokusiu obuoliu, bananu ar kriauše. Šie vaisiai išskiria etileną – natūralų augalinį hormoną, skatinantį nokimą. Norint dar greitesnio rezultato, galima viską suvynioti į popierių, tačiau dažniausiai pakanka vos kelių dienų šiltoje, tamsioje vietoje.
Kaip greitai sunokinti avokadą mikrobangų krosnelėje
Jei norite sunokusio avokado čia ir dabar, galite pasitelkti mikrobangų krosnelę. Išimkite minkštimą, uždenkite maistine plėvele ir pakaitinkite 30 sekundžių. Vaisius taps minkštesnis, tačiau skonis ir kvapas gali kiek pasikeisti. Tai puikus būdas, kai reikia greito sprendimo.
Folija ir popierinis maišelis – dar vienas būdas
Kitas veiksmingas metodas – avokadą suvynioti į aliuminio foliją ir padėti į šiltą, tamsią vietą. Yra net rekomendacijų 10 minučių palaikyti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių. Taip pat galite naudoti popierinį maišelį, į kurį įberiate šiek tiek miltų – tai sukuria tinkamas sąlygas nokimui.
Kaip išgelbėti perpjautą neprinokusį avokadą
Jei avokadą perpjovėte ir pastebėjote, kad jis dar neprinokęs, galite pasitelkti citrinos sultis. Minkštimą apšlakstykite, sandariai suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą. Taip vaisius nepraras spalvos ir bus paruoštas vartoti vėliau.
Redakcijos patarimas
Atminkite: per minkštas avokadas dažnai būna jau supuvęs, todėl geriau rinktis kiek kietesnį vaisių. Laikykite avokadus šiltoje ir sausoje vietoje, bet ne ten, kur daug drėgmės – kitaip nokimo procesas gali virsti gedimu.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.