ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » Šis paprasta gudrybė pakeitė mano gyvenimą: dabar neiššvaistau nei gramo sviesto
Gyvenimas

Šis paprasta gudrybė pakeitė mano gyvenimą: dabar neiššvaistau nei gramo sviesto

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-09-24
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Kaip laikyti sviestą?
Kaip laikyti sviestą?

Jei pavargote nuo to, kad kas kartą, kai išpakuojate naują sviesto pakuotę, išeikvojate nemažai šio produkto, turime jums sprendimą! Pasinaudokite kepimo popieriaus gudrybe, ir  jūs daugiau niekada neiššvaistysite nė gabalėlio sviesto. Ši gudrybė sulaukė tikrai nemažo internautų susidomėjimo.

Sviesto tikriausiai yra kiekvienoje virtuvėje. Jį tepame ant sumuštinių,  ant jo kepame įvairius produktus, dedame į kepinius. Natūralu, kad šio produkto tikrai nesinori švaistyti, todėl naudinga žinoti, kokia gudrybė gali padėti taupyti šį produktą. Tai – labai paprasta: jums tereikės peilio ir kepimo popieriaus.

Kaip laikyti sviestą?

Neseniai Instagram profilyje @wygodnie_z_basia pasirodė įdomus patarimas, kaip laikyti sviestą. Šiuo patarimu galite pasinaudoti kas kartą, kai nusiperkate naują sviesto pakuotę. Tiesiog išvyniokite sviestą ir padalinkite į mažesnes dalis. Pavyzdžiui, jei perkate 200 g sveriantį produktą, galite jį supjaustyti į keturias dalis po 50 g, į penkias dalis po 40 g, ir t.t. Visada yra svarbu atsiminti (arba užrašyti) kiekvieno kubelio svorį.

Prieš pradėdami pjaustyti sviestą, pirmiausia paruoškite kepimo popierių, padalintą į nedidelius gabaliukus (vieną lakštą padalinkite į šešias ar net aštuonias dalis). Ant aštrios peilio pusės uždėkite kepimo popieriaus lakštą ir įpjaukite sviestą. Tokiu būdu atlikite visus suplanuotus pjūvius. Kepimo popieriumi apvyniokite kiekvieną sviesto gabalėlį. Galiausiai sudėkite sviesto gabalėlius į sandariai uždarytą indą ir padėkite į šaldytuvą.

Taip pat skaitykite

Padėkite vieną iš šių produktų šalia duonos, kad ji ilgiau išliktų šviežia
Padėkite vieną iš šių produktų šalia duonos, kad ji ilgiau išliktų šviežia
2025-07-13
Draugystės „galiojimo laikas“: kaip suprasti, kad nutolote nuo draugo?
Draugystės „galiojimo laikas“: kaip suprasti, kad nutolote nuo draugo?
2025-08-18
Neignoruokite nešvarumų šioje vietoje. Tingėjimas gali kainuoti sveikatą ir net gyvybę
Neignoruokite nešvarumų šioje vietoje. Tingėjimas gali kainuoti sveikatą ir net gyvybę
2025-12-18
Pigus triukas su dviem juostelėmis, išgelbės jūs nuo netikėto paslydimo
Pigus triukas su dviem juostelėmis, išgelbės jūs nuo netikėto paslydimo
2025-12-18

Kodėl sviestą reikia padalyti į  kelias dalis?

Koks yra šios neįprastos gudrybės tikslas? Tai padeda sutaupyti daug laiko ir išvengti sviesto švaistymo. Taip padalintą gaminį galite užšaldyti. Kai jums reikia sviesto, pvz., pyragui, išimkite tik tiek, kiek jums reikia, todėl niekas nenueis perniek! Į porcijas padalintas sviestas, laikomas šaldytuve, palengvins gaminimą. Prieš tai paruošę vienodas porcijas, nebegaišite laiko matuodami reikiamą kiekį, pavyzdžiui, kurio reikia tešlai ar kitiems gaminiams. Jums net nereikės susitepti rankų, nes visada turėsite tiek sviesto, kiek reikia.

Kaip laikyti sviestą, kad jis netaptų kietas ir neapkarstų?

Sviestą  gana sunku išlaikyti šviežią ir minkštą, tačiau tai tikrai yra įmanoma. Vienas paprastas būdas padės jums palaikyti sviesto šviežumą ir puikų skonį. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai tiesiog  įdėti sviestą į sūrų vandenį. Mūsų močiutės naudojo šį sviesto laikymo būdą.

Žinoma, įpilti vandens į sviesto indą ir jį išpilti kiekvieną kartą, kai norisi pagaminti sumuštinį, gali būti nelengva. Būtent todėl naudinga pasigaminti tokį sviesto indą, kurį atidarius vanduo visada nuteka žemyn, o uždarius pakyla ir padengia sviestą.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:sviestasSviesto laikymas

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą bei patarimus, skirtus visiems namų mylėtojams ir puoselėtojams. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir naudinga informacija, kuria galiu pasidalinti su jumis. Tikiu, kad kiekvienas straipsnis gali sudominti ir įkvėpti.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

5 dažniausiai pasitaikančios klaidos virtuvėje, dėl kurių pažeidžiami stalviršiai
Gyvenimas

5 dažniausiai pasitaikančios klaidos virtuvėje, dėl kurių pažeidžiami stalviršiai

Ugnies nutraukimas tarp Irano ir Izraelio
Įdomu

Ugnies nutraukimas tarp Irano ir Izraelio: trapios paliaubos po 12 dienų karo

Marinuoti pomidorai su aviečių lapais, receptas žiemai
Receptai

Marinuoti pomidorai su aviečių lapais, receptas žiemai

4 zodiako ženklai, kuriems vieno partnerio neužtenka: ar jūsų ženklas sąraše?
Horoskopai

4 zodiako ženklai, kuriems vieno partnerio neužtenka: ar jūsų ženklas sąraše?

Agurkų marinavimo būdas
Naudinga

Nuo tada, kai išbandžiau šį receptą, kiekvienais metais agurkus marinuoju tik tokiu būdu!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?