ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Bulvių patiekalai » Štai kaip profesionalūs šefai paruošia tobulas keptas bulves: išbandykite ir jūs!
Bulvių patiekalai

Štai kaip profesionalūs šefai paruošia tobulas keptas bulves: išbandykite ir jūs!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Ar ieškote garnyro, kuris tiktų tiek prie mėsos, tiek prie daržovių patiekalų? Neabejotinai vienas populiariausių pasirinkimų – traškios keptos bulvės. Tai patiekalas, kurį mėgsta daugelis, tačiau ne visada pavyksta pasiekti tobulą rezultatą: traškią plutelę išorėje ir minkštą, purią tekstūrą viduje. Laimei, yra kelios paprastos taisyklės, kurios užtikrins, kad jūsų bulvės kaskart bus traškios ir gardžios.

Štai kaip profesionalūs šefai paruošia tobulas keptas bulves
Štai kaip profesionalūs šefai paruošia tobulas keptas bulves

Tinkama orkaitės temperatūra traškioms keptoms bulvėms

Vienas svarbiausių dalykų – teisingai įkaitinta orkaitė. Optimaliausia temperatūra traškioms keptoms bulvėms yra apie 218 °C. Tokiu karščiu kepamos bulvės įgauna auksinį atspalvį ir traškią plutelę, tačiau viduje išlieka minkštos.

Virinimas prieš kepimą – sėkmės garantas

Nors gali atrodyti, kad tai papildomas darbas, bulves rekomenduojama trumpai apvirti prieš kepant. Užtenka 5 minučių, kad paviršius suminkštėtų, o vėliau kepant susidarytų traški pluta. Po virimo bulves būtina nusausinti ir trumpai papurtyti, kad jų paviršius būtų grublėtas – tai padės geriau susiformuoti traškiai išorei.

Įkaitinta skarda ir aliejus – traškių keptų bulvių paslaptis

Labai svarbu bulves berti į jau įkaitintą aliejų. Kol jos verda, į skardą įpilkite aliejaus ir pašildykite orkaitėje. Tuomet sudėtos bulvės iškart ims šnypšti, nesugers perteklinio riebalų kiekio ir taps mažiau riebios, bet traškesnės.

Taip pat skaitykite

Aromatingi bananų keksiukai
Aromatingi bananų keksiukai
2025-07-21
Žiedinio kopūsto pica - lieknėkite ir mėgaukitės skoniu
Žiedinio kopūsto pica – lieknėkite ir mėgaukitės skoniu
2025-08-18
Cannoli
Cannoli – tradicinis Italijos desertas
2025-09-18
Kiaulienos troškinys vakarienei
Greitas kiaulienos troškinys su švelniais prieskoniais
2025-07-11

Kepimo procesas ir prieskoniai

Traškios keptos bulvės geriausiai pavyksta, jei kepimo pradžioje orkaitė įkaitinama iki 180–200 °C. Kepimo laikas – apie 45–50 minučių, priklausomai nuo bulvių dydžio. Gardžiausiam rezultatui pabaigoje pabarstykite druskos ir mėgstamų žolelių – kmynų, rozmarinų ar čiobrelių. Druską visuomet geriau dėti pačioje pabaigoje, kad bulvės neišsausėtų.

Virtuvės šefo patarimas: traškios keptos bulvės restorano stiliumi

Viename restorane itin populiarus buvo paprastas, bet nepriekaištingas garnyras – traškios keptos bulvės. Paslaptis slypi tinkamame bulvių paruošime ir temperatūros valdyme. Jaunas bulves geriausia kepimui tik nuplauti, o senesnes – nuskusti. Bulves reikėtų trumpai pavirti sūdytame vandenyje, nusausinti, o tada kepti įkaitintame aliejuje. Taip jos išlieka purios viduje ir traškios išorėje.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Keptos bulvėsorkaitėprieskoniai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šios sriubos kasdien prašo vaikai - skanūs pietūs mažiesiems
Receptai

Šios sriubos kasdien prašo vaikai – skanūs pietūs mažiesiems

Morka, obuolys ir burokėlis: kokiomis galiomis pasižymi šis daržovių trio?
Sveikata ir grožis

Morka, obuolys ir burokėlis: kokiomis galiomis pasižymi šis daržovių trio?

Susipainioję laidai, kaip sutvarkyti?
Gyvenimas

Susipainioję laidai namuose? Kaip juos sutvarkyti prieš prarandant kantrybę?

Tamsios interjero paslaptys: kodėl dizaineriai renkasi medines žaliuzes vietoj įprastų sprendimų
Namai ir patarimai

Tamsios interjero paslaptys: kodėl dizaineriai renkasi medines žaliuzes vietoj įprastų sprendimų

Sveikesni naminiai kebabai su vištiena
Mėsos patiekalai

Sveikesni naminiai kebabai su vištiena

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?