ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Ar žinote, kodėl į biskvito tešlą reikia įpilti šilto vandens? Pasirodo, tai – labai svarbu!
Desertai

Ar žinote, kodėl į biskvito tešlą reikia įpilti šilto vandens? Pasirodo, tai – labai svarbu!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Tobulai purus biskvitas yra daugelio pyragų ir desertų pagrindas. Nors receptų galima rasti pačių įvairiausių, neretai jis nepavyksta taip, kaip tikėtasi – dažnai sukrenta arba tampa per sausas. Laimei, močiutės gudrybė padeda išsikepti biskvitą, kuris visuomet būna purus ir gardus.

Tobulo biskvito receptas
Tobulo biskvito receptas

Ką reikia žinoti, kad pavyktų tobulas biskvitas?

Svarbiausia kepant biskvitą – kruopščiai laikytis recepto ir nepakeisti ingredientų proporcijų. Didelę reikšmę turi produktų temperatūra: kiaušiniai, vanduo bei aliejus turi būti kambario temperatūros, todėl viską verta išimti iš šaldytuvo bent valandai prieš gaminimą.

Cukrus taip pat atlieka itin svarbų vaidmenį – kuo jis smulkesnis, tuo geresnė tekstūra. Jis suteikia biskvitui skonio, aromato bei lengvo traškumo. Vis dėlto per didelis cukraus kiekis gali sukelti įtrūkimus, tad verta tiksliai laikytis recepto.

Močiutės patarimas dėl biskvito

Močiutė visuomet nupjaudavo viršutinį biskvito sluoksnį – taip pyragas įgaudavo dailią formą ir primindavo konditerijos parduotuvės gaminius. Be to, šis paprastas įprotis tapdavo malonia tradicija: viršutinę dalį gaudavo paragauti vaikai.

Taip pat skaitykite

Nekeptas Tiramisu tortas su sūrio kremu
Nekeptas Tiramisu tortas su sūrio kremu
2025-06-21
Keksiukai be kvietinių miltų
Keksiukai be kvietinių miltų – nustebsite, iš ko jie paruošti
2025-07-04
Citrininiai jogurto ledai
Citrininiai jogurto ledai – pagaminsite itin paprastai ir greitai
2025-07-15
Braškių putėsiai
Braškių putėsiai – gaivus desertas popietei
2025-08-04

Tobulo biskvito receptas

Jums reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 3 valg. š. pusiau rupių miltų
  • 3 valg. š. cukraus
  • 2 valg. š. šilto vandens
  • 1 valg. š. aliejaus
  • žiupsnelio kepimo miltelių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimas:
  1. Atskirkite baltymus nuo trynių.
  2. Baltymus išplakite iki standžių putų, galima įberti žiupsnelį druskos ar įlašinti citrinos sulčių.
  3. Trynius išplakite su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Įmaišykite vandenį bei aliejų.
  4. Po truputį berkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Atsargiai įmaišykite baltymus, kad tešla išliktų puri.
  6. Supilkite tešlą į kepimo skardą, pabarstykite kepimo milteliais ir pašaukite į 180 °C orkaitę.
  7. Kepkite 12–20 minučių, kol viršus taps auksinis.

Rezultatas – purus, minkštas ir gardus biskvitas, tinkantis tiek šventiniams tortams, tiek paprastiems desertams.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Biskvitastešla

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sūrio ir moliūgų apekpas
Apkepai

Sūrio ir moliūgų apkepas: tobulas patiekalas šeimos vakarienei

Orbánas ir Szijjártó siunčia prieštaringus signalus dėl Rusijos dronų atakos prieš Lenkiją
Lietuva ir pasaulis

„Gyvenimas karo šešėlyje“: Orbánas ir Szijjártó siunčia prieštaringus signalus dėl Rusijos dronų atakos prieš Lenkiją

Kai malonumas blėsta: kaip dopamino trūkumas keičia mūsų gyvenimą ir ką daryti
Sveikata ir grožis

Kai malonumas blėsta: kaip dopamino trūkumas keičia mūsų gyvenimą ir ką daryti

Populiariausios sporto šakos Lietuvoje ir jų naujausios tendencijos
Įdomu

Populiariausios sporto šakos Lietuvoje ir jų naujausios tendencijos

Gudrybė, kuri padės išsirinkti tinkamus batus jų nesimatavus
Gyvenimas

Gudrybė, kuri padės išsirinkti tinkamus batus jų nesimatavus

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?