ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Atviras svogūnų pyragas
Receptai

Atviras svogūnų pyragas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-26
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Atviras svogūnų pyragas – tai sotus ir kvapnus kepinys, kuriame susilieja švelnus daržovių saldumas, žolelių gaivumas ir intensyvus sūrio skonio sodrumas.

Atviras svogūnų pyragas
Atviras svogūnų pyragas

Atviras svogūnų pyragas: receptas

Trapus pagrindas ir kremiškas įdaras sukuria puikų derinį, tinkantį tiek kasdieniam stalui, tiek ypatingai progai.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 250 g kvietinių miltų
  • 125 g sviesto (šalto)
  • 25 g parmezano
  • 4-5 valg. š. ledinio vandens
  • 1 arb. š. baltojo vyno acto

Įdarui:

Taip pat skaitykite

Pyragas su pistaciju kremu
Pyragas su pistacijų kremu: saldus ir skanus receptas
2025-06-15
Sluoksniuotas maskarponės desertas su konservuotais persikais
Sluoksniuotas maskarponės desertas su konservuotais persikais
2025-07-22
Itin paprastas aviečių džemas
Itin paprastas aviečių džemas, tačiau skaniausias, kokį būsite ragavę
2025-07-07
Ką daryti, kad sultinyje esanti mėsa būtų skani?
Ką daryti, kad sultinyje esanti mėsa būtų skani?
2025-08-30
  • 4 svogūnai
  • 2 česnakų skiltelės (nenuluptos)
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 4 kiaušiniai
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 300 ml grietinėlės (35% riebumo)
  • 2 arb. š. Dižono garstyčių
  • 1 rozmarino šakelė
  • 2 valg. š. smulkintų petražolių
  • 100 g čederio sūrio
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Tešlai suberti miltus į didelį dubenį. Sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą ir pirštais trinti tol, kol masė primins šlapią smėlį. Įmaišyti tarkuotą parmezaną, pagardinti druska ir pipirais.
2. Padaryti duobutę viduryje, supilkite ledinį vandenį ir actą, išmaišyti su mentele. Tada rankomis suformuoti tešlą į rutulį, suploti į diską, uždengti ir šaldyti 2 valandas, kol sutvirtės.
3. Lengvai pabarstyti darbo paviršių miltais, iškočioti tešlą į 2-3 mm storio diską ir iškloti 20 cm skersmens tartos formą nuimamu dugnu. Nukirpti perteklinę tešlą, dugną subadyti šakute ir vėl šaldyti 20 min. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
4. Apdengti tešlą folija ar kepimo popieriumi, užpilti kepimo pupelių ar ryžių ir kepti ant skardos 15 min, kol kraštai švelniai paruduos. Nuimti foliją ir pupeles, kepti dar 5 min, kad dugnas išdžiūtų.
5. Įdarui padidinti orkaitės temperatūrą iki 210 °C temperatūros. Suberti stambiai pjaustytus svogūnus ir česnaką į kepimo skardą, pašlakstyti aliejumi ir kepti 20 min, kol suminkštės ir kraštai pradės ruduoti. Išimti česnaką ir atidėti. Apversti svogūnų skilteles ir kepti dar 10 min, kol suminkštės ir ims ruduoti. Atvėsinti.
6. Kiaušinius ir trynius suplakti dubenyje. Įmaišyti grietinėlę, garstyčias ir smulkintas žoleles, pagardinti druska bei pipirais. Išspausti iškeptą česnaką iš lukštų į masę ir gerai išplakti.
7. Į iškeptą tešlos pagrindą suberti svogūnus ir visą sūrį, pasiliekant tik 2 šaukštus. Užpilti kiaušinių masę ir apibarstyti likusiu sūriu. Kepti kišą 30 min arba kol įdaras sutvirtės ir įgaus auksinę spalvą. Patiekti šiltą arba kambario temperatūros.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Atviras svogūnų pyragasKepiniai su svogūnaisKišasKišas su svogūnaisPatiekalai su svogūnais

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Širdies sveikatą pagerins šis užkandis: Harvardo ekspertų tyrimas
Sveikata ir grožis

Širdies sveikatą pagerins šis užkandis: Harvardo ekspertų tyrimas

Stiprus žmogus - savynės ir bruožai
Gyvenimas

9 bruožai nusakantys, jog esate stiprus žmogus

Dilgėlių trąšos, insekticidas, jų nauda ir panaudojimas sode.
Sodas ir daržas

Dilgėlių trąšos ir insekticidai: kaip pasigaminti ir kur panaudoti?

Vienos keptuvės vištienos troškinys
Mėsos patiekalai

Vienos keptuvės vištienos troškinys: pietūs be vargo

Kaip išdžiovinti plaukus be plaukų džiovintuvo?
Sveikata ir grožis

Kaip greičiau išdžiovinti plaukus be plaukų džiovintuvo? Pataria stilistė

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?