Sūrio padažas – šis padažas pasižymi kreminiu, turtingu skoniu ir švelnia tekstūra, kuri lengvai tirpsta burnoje.

Sūrio padažas: receptas
Jis puikiai dera su įvairiais patiekalais, suteikdamas jiems šilumos ir komforto pojūtį.
Ingredientai:
- 25 g sviesto
- 25 g miltų
- 400-500 ml pieno
- 80 g brandinto čederio
- druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Ištirpinti sviestą puode.
2. Įmaišyti miltus ir kepti 1-2 min.
3. Pamažu supilti pieną, nuolat maišant. Įsitikinti, kad pienas visiškai įsigeręs ir padažas lygus bei blizgus prieš pilant naują pieno dalį. Tai padės gauti vientisą padažą be gumuliukų. Kai visas pienas įmaišytas, pamažu maišyti ir užvirti.
4. Sumažinti kaitrą ir švelniai pavirti 5 min. Pagardinti druska ir pipirais.
5. Įmaišyti tarkuotą sūrį ir leisti jam ištirpti. Patraukti nuo kaitros (neužvirti dar kartą).
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.