ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Kaip pagaminti keptus obuolius pagal autentišką močiutės receptą?
Desertai

Kaip pagaminti keptus obuolius pagal autentišką močiutės receptą?

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-26
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip pagaminti keptus obuolius pagal autentišką močiutės receptą?
Kaip pagaminti keptus obuolius pagal autentišką močiutės receptą?

Vaikystėje visi mėgdavome valgyti keptus obuolius. Deja, šį gyvenimą palikus daugeliui vyresnės kartos atstovų, norinčių ruošti šį skanėstą šeimininkių smarkiai sumažėjo. Vis dėlto, kepti obuoliai savo skoniu nenusileidžia jokiems šiuolaikiniams pyragams. Na, o apie šio patiekalo naudą kalbėti nereikia – viskas natūralu, užauginta mūsų pačių, be jokių dažiklių ar cheminių priedų! Išbandykite mūsų siūlomą receptą ir įsitikinsite, kad niekas neprilygsta šiam senoviniam desertui.

Netikėta nauda

Kad ir kaip keistai tai skambėtų, gydytojai tikina, kad kepti obuoliai yra daug sveikesni nei švieži. Pagrindinė obuolyje esanti naudinga medžiaga vadinama pektinu, kuris kepimo metu nėra sunaikinamas. Priešingai: keptą obuolį organizmas pasisavina geriau nei šviežią. Tai ypač aktualu žmonėms, turintiems didelį rūgštingumą arba jautrius dantis.

Kepti obuoliai: receptas

Jums reikės:

  • 4 obuolių
  • 180 ml vandens
  • 50 g cukraus
  • 20 g sviesto
  • 40 g razinų
  • 25 g pekano riešutų
  • 1 arb. š. malto cinamono

Kaip gaminti?

Taip pat skaitykite

Graikinių riešutų ir medaus baklava
Graikinių riešutų ir medaus baklava
2025-07-08
Makaronai moliūgų padaže
Makaronai moliūgų padaže
2025-09-03
Kepta košė karšto oro gruzdintuvėje
Kepta košė karšto oro gruzdintuvėje – neįtikėtinai skani
2025-08-11
Salotos kaip jaunystėje: prisiminkite jų skonį pagal šiuos receptus
Salotos kaip jaunystėje: prisiminkite jų skonį pagal šiuos receptus
2025-11-17

Kruopščiai nuplaukite obuolius, leiskite jiems visiškai išdžiūti, o tada aštriu peiliu išpjaukite obuolių šerdis.

Atskirame dubenyje sumaišykite susmulkintus riešutus, razinas, cukrų ir cinamoną. Viską gerai išmaišykite.

Į obuolius įpilkite riešutų ir razinų mišinio, ant  įdaro uždėkite po gabalėlį sviesto. Sudėkite vaisius į kepimo indą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Kepkite pusvalandį iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Štai ir viskas: kepti  obuoliai jau paruošti! Galiu lažintis, kad jūsų šeima ir draugai tikrai pamėgs šį desertą. Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

ŽYMOS:cinamonaskepti obuoliaiobuoliaiRiešutai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Plauti ar neplauti? Atsakome kaip išties reikia rušiuoti atliekas
Gyvenimas

Plauti ar neplauti? Atsakome kaip išties reikia rušiuoti atliekas

Atskleidė, kaip vaikščiojimas gali padėti deginti riebalus
Sveikata ir grožis

Ar einate neteisingai? Ekspertai atskleidė, kaip paprastas vaikščiojimas gali padėti deginti riebalus

Išmintingi Dalai Lamos patarimai moterims, kurios nėra laimingos santykiuose
Gyvenimas

Išmintingi Dalai Lamos patarimai moterims, kurios nėra laimingos santykiuose

8 ženklai, kad jūs jaučiate energiją, kurios nejaučia kiti
Horoskopai

8 ženklai, kad jūs jaučiate energiją, kurios nejaučia kiti

Pametėte automobilio raktus? Štai ką daryti, kad išvengtumėte problemų
Automobiliai

Pametėte automobilio raktus? Štai ką daryti, kad išvengtumėte problemų

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?