ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vegetariški patiekalai » Taip paruoštos morkos yra dar skanesnės nei gruzdintos bulvytės: išbandykite šį neįprastą garnyrą!
Vegetariški patiekalai

Taip paruoštos morkos yra dar skanesnės nei gruzdintos bulvytės: išbandykite šį neįprastą garnyrą!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-29
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Pabodo garnyrui ruošti bulves? Išbandykite kai ką neįprasto: net neabejojame, kad keptos morkos tikrai patiks jūsų šeimos nariams.

Keptos morkos: receptas
Keptos morkos: receptas

Keptos morkos: receptas

Jums reikės:

  • Morkų (maždaug 1 kg)
  • 50 g tarkuoto parmezano
  • 2 valg. š. džiūvėsėlių
  • Druskos
  • Maltų juodųjų pipirų
  • Kapotų petražolių
  • 4 česnako skiltelių (kiekį galite koreguoti)
  • Prieskonių (pagal skonį)
  • Žolelių (nebūtina)

Kaip gaminti?

Nuskuskite morkas, nuplaukite ir išdžiovinkite.

Taip pat skaitykite

Falafeliai
Falafeliai ir jais įdarytos pitos duonelės
2025-07-14
Atskleidė, kokio sūrio geriau nesirinkti.
Atskleidė, kokio sūrio geriau nesirinkti
2025-07-02
Pusryčių tortilijos su baltymų omletu
Pusryčių tortilijos su baltymų omletu
2025-06-25
Užtepėlė su virtais kiaušiniais. Pirmi gaminimo žingsniai
Gardi pusryčių užtepėlė su virtais kiaušiniais. Greita, sotu ir skanu.
2025-07-08

Supjaustykite į 3-4 dalis.

Suberkite į dubenį ir apliekite aliejumi.

Įberkite pasirinktų prieskonių, druskos, maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite.

Išklokite skardą kepimo popieriumi.

Morkas dėkite ant kepimo skardos vienu sluoksniu.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Susmulkinkite česnaką ir suberkite ant morkų (galite naudoti ir česnako miltelius).

Į dubenį suberkite smulkintą parmezaną ir džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišykite.

Taip pat skaitykite

Grilyje keptos daržovės
Grilyje keptos daržovės
2025-07-30
Antienos suktinukai su morkomis, svogūnais ir grybais
Antienos suktinukai su morkomis, svogūnais ir grybais
2025-08-09
Morkas laikykite stiklainiuose
Morkas laikykite stiklainiuose ir jos išliks šviežios visą žiemą: puikus derliaus saugojimo būdas!
2025-09-06
greitai paruošiama česnakinė užtepėlė
Labai skani ir greitai paruošiama česnakinė užtepėlė: svečiai visada prašo recepto!
2025-09-15

Po 20 minučių išimkite morkas iš orkaitės ir pabarstykite paruoštais pabarstukais.

Išmaišykite ir kepkite orkaitėje dar 10 minučių.

Dar kartą išmaišykite ir kepkite dar 10 minučių.

Iškeptas morkas dėkite į lėkštę ir pabarstykite kapotomis petražolėmis.

Patiekite.

Skanaus!

ŽYMOS:Keptos morkosmorkossūris

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mityba ir pilvo riebalai
Sveikata ir grožis

Mitybos specialistė pataria nevalgyti šių maisto produktų, nes po jų vartojimo kaupiasi pilvo riebalai

Ar galima valgyti ledus, kai skauda gerklę: mitas ar tiesa?
Sveikata ir grožis

Ar galima valgyti ledus, kai skauda gerklę: mitas ar tiesa?

Baltyminiai batonėliai – ar tikrai sveikesnė saldumynų alternatyva?
Sveikata ir grožis

Baltyminiai batonėliai – ar tikrai sveikesnė saldumynų alternatyva?

Garsai miegui - rausvasis, rudasis ir baltasis triukšmas
Sveikata ir grožis

Kaip pasirinkti tinkamą garsą geresniam miegui? Rausvasis, rudasis ir baltasis triukšmas

Kaip išvengti rūpesčių, susidūrus su automobilio ridos klastotojais? Patarimas
Uncategorized

Kaip išvengti rūpesčių, susidūrus su automobilio ridos klastotojais? Pokyčiai nuo liepos 8 TA apžiūroje

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?