Keptų moliūgų salotos su kukurūzais – tai spalvingas ir maistingas patiekalas, kuriame dera saldus skrudinto moliūgo skonis, sultingi kukurūzai ir švelnios pupelės.

Keptų moliūgų salotos su kukurūzais: receptas
Tai šiltas, rudeniškas patiekalas, kupinas sodrių skonių ir jaukumo.
Ingredientai:
- 400 g moliūgų (išvalytų, pjaustytų gabaliukais)
- 2 kukurūzų burbuolės
- 2-3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 arb. š. džiovintų raudonėlių
- 300 g juodųjų pupelių (be skysčio)
- 45 g medaus
- 1 arb. š. aitriųjų paprikų dribsnių
- Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus gaminimui reikalingus ingredientus.

2. Moliūgo gabaliukus paskleisti vienu sluoksniu kepimo popieriumi ištiestoje skardoje. Šalia dėti kukurūzų burbuoles. Daržoves apšlakstyti aliejumi, apiberti raudonėliais, druska ir pipirais. Dėti kepti į iki 200 C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30-35 min. (tikslus kepimo laikas priklausys nuo gabaliukų dydžio).

3. Kol daržovės kepa paruošti padažą – į nedidelį puodą supilti metų ir suberti paprikų dribsnius. Pakaitinti ant lengvos kaitros kol medus užvirs. Kai tik pradės burbuliuoti – kaitrą išjungti. Atidėti kol prireiks.

4. Iškepusius moliūgus sudėti į dubenį.

5. Kukurūzus aštriu peiliu nupjauti nuo burbuolių ir taip pat sudėti į dubenį.

6. Tuomet suberti perplautas pupeles. Ir viską apšlakstyti medumi.

7. Įberti druskos ir pipirų, gerai išmaišyti ir patiekti.

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė