ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Patyręs virėjas pasidalino omleto receptais, kuriuos dievino visi 90-ųjų vaikai!
Receptai

Patyręs virėjas pasidalino omleto receptais, kuriuos dievino visi 90-ųjų vaikai!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-29
Komentarų: 0
7 min. skaitymo

Kaip manote, kurią šalį galime laikyti omleto gimtine? Toks klausimas gali pasirodyti kiek keistas – juk visi žino, kad tai yra Prancūzija. Vis dėlto, yra vienas „bet“: kiaušiniai maistui buvo naudoti dar gerokai anksčiau nei buvo įkurta Prancūzijos valstybė. Senovės Romoje kiaušiniai neretai buvo maišomi su pienu ir medumi: kai medus visiškai ištirpdavo, į išplaktą masę buvo įberiama druskos ir pipirų, o galiausiai – kepamas omletas. Senovės piešiniuose taip pat galime pamatyti vaizdų, kaip yra kepami kiaušiniai, taigi, omletas yra tikrai labai senas patiekalas.

Patyręs virėjas pasidalino omleto receptais, kuriuos dievino visi 90-ųjų vaikai!
Patyręs virėjas pasidalino omleto receptais, kuriuos dievino visi 90-ųjų vaikai!

Kaip pasigaminti omletą?

Prancūzijoje omletas yra ruošiamas laikantis labai griežtų taisyklių, ir kiekvienas save gerbiantis virėjas tiesiog privalo mokėti paruošti šį patiekalą. Kiaušinius galima plakti tik šakute, o kepti – tik keptuvėje storu dugnu (kepimui netinka augalinis aliejus – tam reikia naudoti sviestą).

Originalus omletas yra kepamas be jokių priedų, tačiau mes nesame prancūzai, tad šią taisyklę galime sulaužyti… Mes galime plakti kiaušinius mikseriu, įdėti mėgstamų prieskonių bei kitų priedų. Svarbiausia yra tai, kad omletas būtų kepamas ant silpnos ugnies – tik tokiu atveju galime tikėtis iš tiesų puikaus rezultato.  Mes esame paruošę keletą tikrai puikių omleto receptų – juos išbandę tikrai sutiksite, kad omletas neabejotinai yra vienas gardžiausių patiekalų.

Omletas tarsi vaikystėje

Rusva plutelė ir omleto lengvumas yra dvi pagrindinės šio patiekalo savybės. Tokį patiekalą turbūt kiekvienas mūsų ragavo darželyje, ir prisiminimuose omletas išliko kaip tikrai gardus valgis. Tokio pat skonio omletą galime pasigaminti ir namuose – tam reikės vos kelių maisto produktų.

Taip pat skaitykite

Kava su kalendra, kuri sušildys rudenį
Kava su kalendra, kuri sušildys rudenį: neįprastas priedas, kuris pagerins jūsų sveikatą
2025-09-28
Namuose kepta česnakinė duona
Namuose kepta česnakinė duona – 100 kartų geresnė už pirktinę
2025-07-22
Kaip pasigaminti skanų šokoladinį kremą: 3 receptai
Kaip pasigaminti skanų šokoladinį kremą: 3 receptai
2025-09-23
Greitas tinginių Napoleonas
Greitas tinginių Napoleonas – jokio ilgo gaminimo
2025-07-18

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  • 150 ml pieno
  • 20 g sviesto
  • 1 šaukštelis augalinio aliejus
  • 0,5 šaukštelio druskos

Kaip gaminti?

Kaip matote, ingredientai yra visiškai paprasti, tačiau tokio patiekalo skonio paslaptis slypi visai kitur. Kiaušinių neplakite, o tiesiog maišykite. Įpilkite pieno, įberkite druskos, ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi, kurioje paruoštą masę kepkite iki 250 ° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Kai omletas pasidengs aukso rudumo plutele, jį galite drąsiai išimti iš orkaitės. Ant viršaus užpilkite tirpinto sviesto.

Omletas su kumpiu ir sūriu

Tokio omleto išvaizda labai primena čebureką, tačiau jo skonis yra visai kitoks. Daugeliui žmonių šis patiekalas patinka dėl jo sultingumo.

Patyręs virėjas pasidalino omleto receptais, kuriuos dievino visi 90-ųjų vaikai! Omletas su kumpiu ir sūriu

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai
  • 2-3 šaukštai pieno
  • 1-2 šaukštai kvietinių miltų
  • 75-100 g kietojo sūrio
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 15 g augalinio aliejaus
  • 50-75 g kumpio
  • Žalumynai (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Pašildykite pieną. Į jį įmuškite kiaušinius ir įberkite druskos, palaipsniui berkite miltus. Susmulkinkite kumpį mažais kubeliais, sutarkuokite kietąjį sūrį. Įkaitinkite aliejų keptuvėje, supilkite kiaušinių masę. Apkepkite omletą iš vienos pusės, tuomet apverskite ant kitos, pabarstykite sūrio. Susmulkintą kumpį sudėkite ant vienos „blyno“ pusės, sulenkite omletą ir kepkite iš abiejų pusių. Kepkite, kol omletas taps auksinės rudos spalvos. Papuoškite smulkintais žalumynais.

Omletas su bulvėmis

Ispanijoje toks neįprastas ingredientų derinys yra labai populiarus. Norite šį receptą išbandyti ir jūs? Tikimės, kad toks omletas jums taip pat patiks.

Taip pat skaitykite

Pats geriausias bulvinių virtinukų receptas
Pats geriausias bulvinių virtinukų receptas
2025-09-10
Įdėkite tai į kavą ir jos skonis bus daug geresnis
Įdėkite tai į kavą ir jos skonis bus daug geresnis. Slaptas ingredientas yra kiekvienuose namuose
2025-09-24
Greitas riešutų sviesto desertas
Greitas riešutų sviesto desertas
2025-06-17
Kiaulienos ir pupelių troškinys
Kiaulienos ir pupelių troškinys
2025-06-04
Patyręs virėjas pasidalino omleto receptais, kuriuos dievino visi 90-ųjų vaikai! Omletas su bulvėmis

Ingredientai:

  • 4 bulvės
  • 4 kiaušiniai
  • alyvuogių aliejus
  • 1 svogūnas
  • druska (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Bulves nulupkite ir supjaustykite juostelėmis. Smulkintas bulves porą minučių palaikykite ant popierinių rankšluosčių. Nulupkite svogūną ir supjaustykite plonais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintas bulves ir svogūnus.  Įberkite druskos, kepkite daržoves, kol jos suminkštės. Kiaušinius išplakite iki vientisos masės, supilkite mišinį ant daržovių, kepkite omletą iš abiejų pusių, kol kiaušinių masė sutirštės.

Omletas su manų kruopomis

Vaikams labai patinka šis saldus omletas, tačiau suaugusieji taip pat nėra išimtis. Taigi, išmėginkite ir šį gana neįprastą receptą.

Patyręs virėjas pasidalino omleto receptais, kuriuos dievino visi 90-ųjų vaikai! Omletas su manais

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai
  • 100 ml pieno
  • 1 valgomasis šaukštas manų kruopų
  • 0,5 šaukšto cukraus
  • 25 g sviesto

Kaip gaminti?

Išmaišykite kiaušinius su cukrumi ir pienu. Suberkite manų kruopas, ir viską išplakite mikseriu. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite kiaušinių mišinį. Kepkite uždengtoje keptuvėje apie 10 minučių.

Omletas su kumpiu ir pomidorais

Išbandykite daržovėmis įdaryta omletą: tereikės vos kelių ingredientų, ir paruošite tikrai skanius bei sočius pusryčius.

Patyręs virėjas pasidalino omleto receptais, kuriuos dievino visi 90-ųjų vaikai! Omletas su kumpiu ir pomidorais

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  • 2 šaukštai pieno
  • 70–100 g kumpio
  • 1 pomidoras
  • Druska ir pipirai (pagal skonį)
  • Augalinis aliejus

Kaip gaminti?

Kiaušinius išplakite mikseriu, įberkite pipirų ir druskos. Pomidorą ir kumpį supjaustykite kubeliais. Maždaug 2/3 kiaušinių masės supilkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite, kol sustings viršutinis sluoksnis. Ant kiaušinių „blyno“ uždėkite pomidorus ir kumpį, susukite iškeptą „blyną“. Supilkite likusią kiaušinių masę, pakepkite, ir vėl susukite. Į įdarą taip pat galite įdėti tarkuoto kietojo sūrio.

Omletas su jūros gėrybėmis

Tai – tikrai neįprastas omleto receptas, tačiau jis tikrai patiks ne tik jūsų šeimos nariams, bet ir atvykusiems svečiams. Taigi, kaip jį pagaminti?

Patyręs virėjas pasidalino omleto receptais, kuriuos dievino visi 90-ųjų vaikai! Omletas su jūros gėrybėmis

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai
  • 1 paprika
  • 30-50 ml pieno
  • 50 g kalmarų
  • 1-2 žiupsneliai druskos
  • 25 g krevečių (be kiauto)
  • 25 g midijų
  • 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejus
  • 1 skiltelė česnako
  • petražolės (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Atšildykite šaldytas virtas krevetes ir midijas, supjaustykite kalmarus. Susmulkinkite česnako skiltelę, papriką supjaustykite kubeliais. Įkaitinkite aliejų keptuvėje, suberkite jūros gėrybes, smulkintą papriką  ir česnaką, kepkite maždaug 2 minutes. Pabarstykite druskos ir pipirų, kepkite dar 30 sekundžių. Viską supilkite į atskirą dubenį. Išplakite kiaušinius su pienu, įberkite druskos. Kepkite įkaitintame aliejuje. Ant vienos pusės uždėkite jūros gėrybių, uždenkite jas kita „blyno“ puse. Išjunkite viryklę ir porą minučių palaukite. Papuoškite petražolėmis ir patiekite.

Omletas su marinuotais agurkais

Šis omletas tikrai patiks mėgstantiems neįprastus receptus!

Patyręs virėjas pasidalino omleto receptais, kuriuos dievino visi 90-ųjų vaikai! Omletas su marinuotais agurkais

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  • 1,5 puodelio pieno
  • 2 marinuoti agurkai
  • 450 g daktariškos dešros
  • Prieskoniai (pagal skonį)
  • Žalumynai

Kaip gaminti?

Kiaušinius išplakite su pienu, įberkite druskos. Dešrą ir marinuotus agurkus supjaustykite kubeliais, susmulkinkite žalumynus, suberkite į kiaušinių masę, pagardinkite mėgstamais prieskoniais. Viską gerai išmaišykite, kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.

Skanus, purus, švelnus ir tiesiog tirpstantis burnoje – tokiais žodžiais galime apibūdinti tobulą omletą. Neabejojame, kad jūsų dažnai kepamas omletas pasižymi tikrai ypatingu skoniu, tačiau visada verta išbandyti ir kitus receptus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kiaušinių patiekalaiomletasOmpletas su kumpiu ir s8riuPatiekalai su kiaušiniais

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kada ėjimas naudingiausias mūsų sveikatai ir kiek žingsnių reikia nueiti per dieną? Naudngas žingsnių skaičius
Sveikata ir grožis

Kada ėjimas naudingiausias mūsų sveikatai ir kiek žingsnių reikia nueiti per dieną? Atsako ekspertai

Trys paprasti meilės ritualai, kuriuos reikia padaryti rudens lygiadienį
Horoskopai

Trys paprasti meilės ritualai, kuriuos reikia padaryti rudens lygiadienį

Kur paslėpti pinigus: geriausios valiutos slėptuvės
Gyvenimas

Kur paslėpti pinigus: geriausios valiutos slėptuvės

Zodiako ženlai, kuriems rūpi kitų nuomonė
Horoskopai

Astrologų teigimu, šie zodiako ženklai labiausiai rūpinasi, ką apie juos pagalvos kiti

Žuvis kepta folijos maišelyje
Receptai

Žuvis kepta folijos maišelyje

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?