Kalakutiena ir brokoliai su makaronais – greitai paruošiamas, gardus, aromatingas patiekalas vakarienei po darbų.

Kalakutiena ir brokoliai su makaronais: receptas
Tai jaukus ir maistingas pasirinkimas tiek kasdienei vakarienei, tiek savaitgalio stalui, kuris patiks visai šeimai.
Ingredientai:
- 375 g spageti makaronai
- 1 brokolis
- 375 g kalakutienos krūtinėlės kepsnelių arba mažų filė
- 2 valg. š. augalinio aliejaus
- 1 svogūnas
- 25 g miltų
- 1 vištienos sultinio kubelis
- 450 ml pieno
- 50 g čederio sūrio
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Didelį puodą iki pusės pripilti vandens, uždenkite dangčiu ir užvirti. Sudėti makaronus ir virti neuždengus 10 min, retkarčiais pamaišant, kad nesuliptų. Tada sudėti žiedynais smulkintą brokolį ir virti dar 2-3 min, kol spagečiai ir brokoliai taps minkšti, bet dar išlaikys formą.
2. Kol verda makaronai, kalakutienos gabaliukus pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Įkaitinti valgomąjį šaukštą aliejaus didelėje keptuvėje ir kepti kalakutieną ant vidutinės kaitros 3-4 min, reguliariai maišant, kol švelniai apskrus. Perkelti į lėkštę.
3. Į tą pačią keptuvę supilti likusį aliejų, suberti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti ant stiprios kaitros 3-4 min, kol suminkštės ir lengvai apskrus, nuolat maišant.
4. Kaitrą sumažinti iki vidutinės, pabarstyti svogūnus miltais ir gerai išmaišyti. Sutrupinti sultinio kubelį, tada po truputį pilti pieną, gerai išmaišant po kiekvieno pylimo.
5. Kai visas pienas bus supiltas, sudėti kalakutieną atgal į keptuvę, įmaišyti tarkuotą sūrį ir kaitinti kol padažas lengvai užvirs. Troškinti dar 2-3 min, nuolat maišant. Pagardinti juodaisiais pipirais pagal skonį.
6. Nukošti makaronus ir brokolį, grąžinti į puodą ir įmaišyti kalakutienos padažą. Gerai viską sumaišyti ir patiekti iš karto.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.