Jei ieškote patiekalo, kuris būtų ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas, vištienos krūtinėlė su medaus-česnako padažu – puikus pasirinkimas. Šį patiekalą vertina net ir patys didžiausi gurmanai, nes jis puikiai subalansuoja saldumo ir aštrumo skonį.

Vištienos krūtinėlė su medumi ir česnaku: receptas
Reikalingi ingredientai
- 8 valg. š. medaus
- 5 česnako skiltelės
- 2 valg. š. sviesto
- 2 valg. š. kvietinių miltų
- 2 valg. š. sojų padažo
- 1 didelė vištienos krūtinėlė
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
Vištienos krūtinėlės paruošimas
- Vištienos krūtinėlę supjaustykite į keturis gabalėlius.
- Peiliu padarykite pjūvius krūtinėlės paviršiuje, kad prieskoniai geriau įsigertų.
- Įtrinkite druska ir pipirais, palikite pusvalandį pastovėti.
- Pabarstykite miltais.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą su alyvuogių aliejumi ir sudėkite mėsą.
Padažo gaminimas
Kol vištiena kepa, paruoškite padažą:
- Susmulkinkite česnako skilteles ir suberkite ant mėsos keptuvėje.
- Po minutės supilkite sojų padažą ir citrinos sultis.
- Mažame dubenyje sumaišykite 1–2 šaukštus medaus su vandeniu ir įpilkite į keptuvę.
- Apverskite vištienos gabalėlius ir kepkite maždaug 10 minučių.
Patiekimas
Patiekdami ant mėsos užpilkite keptuvėje likusį padažą. Šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniniam pietų, tiek šventiniam stalui.
Vištienos krūtinėlė su medaus-česnako padažu išsiskiria puikiu skoniu, minkštumu ir aromatu. Šį patiekalą nesudėtinga paruošti net pradedantiesiems kulinarams.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.