ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » 10 maisto produktų, kuriuos patariama valgyti pusryčiams
Naudinga

10 maisto produktų, kuriuos patariama valgyti pusryčiams

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-30
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
10 maisto produktų, kuriuos patariama valgyti pusryčiams
10 maisto produktų, kuriuos patariama valgyti pusryčiams

Pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis, todėl natūralu, kad jis turėtų būti pats sveikiausias. Sveiki pusryčiai suteikia energijos, padeda geriau susikaupti ir palaiko gerą nuotaiką visą dieną. Šiame straipsnyje aptarsime 10 maisto produktų, kurie yra ne tik skanūs, bet ir naudingi jūsų sveikatai.

Tunas

Šios žuvies nereikėtų valgyti per dažnai, nes ji linkusi kaupti gyvsidabrį. Tačiau kartkartėmis tuno sumuštinis pusryčiams gali būti puiki pasirinktis. Tune gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios saugo širdį, kraujagysles ir smegenis. Be to, ši žuvis yra puikus baltymų šaltinis, kuris suteikia sotumo jausmą ilgam laikui. Patarimas: rinkitės tuną aliejuje arba natūraliame sultyse, be pridėtinių konservantų.

Žemės riešutai

Vos 30 gramų žemės riešutų suteikia apie 7 gramus baltymų, tai yra maždaug 1/10 dienos normos. Be baltymų, jie gausu sveikųjų mono- ir polinesočiųjų riebalų, folio rūgšties bei vitamino E, kuris padeda odai ir imunitetui. Žemės riešutus galite sutrinti į pastą ir valgyti su vaisiais ar viso grūdo duona arba tiesiog užkąsti su puodeliu arbatos ar kavos.

Graikiškas jogurtas

Vienoje porcijoje graikiško jogurto gali būti net 17 gramų baltymų. Labai svarbu rinktis natūralų jogurtą be pridėtinio cukraus ir perdirbtų vaisių, kitaip pusryčiai taps cukraus bomba. Graikiškas jogurtas taip pat gerina virškinimą, palaiko sveiką žarnyno mikroflorą ir suteikia sotumo jausmą.

Taip pat skaitykite

Lęšių sriuba su kopūstais ir rūkytu kumpiu
Lęšių sriuba su kopūstais ir rūkytu kumpiu
2025-06-05
Vieno puodo makaronai su tunu
Vieno puodo makaronai su tunu
2025-10-21
Bridget Macron. Nutraukos šaltinis: nbcnews.com
Prancūzijos prezidento žmona Bridget Macron atskleidė 5 maisto produktus, kurie jai padeda išlikti jaunai
2025-09-26
Mėsainio dubuo: skanus ir sveikas pasirinkimas
Mėsainio dubuo: skanus ir sveikas pasirinkimas
2025-07-09

Kietasis sūris

Keli gabalėliai kietojo sūrio per dieną gali sumažinti insulto riziką. Sūris yra puikus baltymų šaltinis, o taip pat suteikia kalcio, kuris stiprina kaulus. Pasirinkite natūralius kietuosius sūrius, vengdami perdirbtų ir labai sūrių produktų.

10 maisto produktų, kuriuos patariama valgyti pusryčiams. Kietasis sūris

Moliūgų sėklos

Moliūgų sėklos – puikus papildymas košėms, jogurtui ar salotoms. Jose gausu magnio, kuris svarbus širdies veiklai, ir baltymų, kurie suteikia energijos ilgam laikui. Be to, moliūgų sėklos turi cinko, kuris stiprina imuninę sistemą. Patarimas: skrudinkite jas lengvai namuose, kad sustiprėtų skonis ir aromatas.

Tofu

Tofu yra universalus produktas, kurį galima dėti į omletus, kepti ar tiesiog vartoti šiltą. Jame gausu magnio, vario, cinko, vitamino B1 ir baltymų. Tai puikus pasirinkimas vegetariškiems pusryčiams, nes tofu suteikia sotumo ir palaiko raumenų sveikatą.

Grūdai

Avižiniai dribsniai – sveikas ir sotus pusryčių pasirinkimas. Jie padeda palaikyti normalų cukraus kiekį kraujyje, kompensuoja skaidulų trūkumą ir gerina žarnyno funkcijas. Avižose taip pat yra baltymų, kurie suteikia energijos visai dienai. Patarimas: įberkite šiek tiek riešutų, sėklų ar uogų – taip pusryčiai taps dar sveikesni ir skanesni.

Kiaušiniai

Kiaušiniai yra puikus subalansuotos mitybos elementas. Geriausia pusryčių variacija – kiaušinienė su daržovėmis ir nedideliu kiekiu sūrio. Kiaušiniai suteikia ilgai išliekantį sotumo jausmą, baltymų ir B grupės vitaminų, kurie padeda palaikyti energiją ryte.

Cinamonas

Cinamonas – puikus prieskonis pusryčiams. Jį galima įberti į jogurtą, avižinius dribsnius ar net kavą. Tyrimai rodo, kad cinamonas gali padėti sumažinti cukraus kiekį kraujyje ir pagerinti insulino jautrumą. Tai ypač naudinga žmonėms, turintiems diabetą ar prediabetą.

Uogos

Sauja šviežių ar šaldytų uogų pusryčiams – puikus pasirinkimas. Uogose gausu antioksidantų, kurie saugo smegenis, širdį ir kraujagysles, o taip pat palaiko odos sveikatą. Be to, jose yra daug skaidulų, kurių daugelis žmonių gauna per mažai. Patarimas: rinkitės sezonines uogas arba šaldytas be cukraus.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Taip pat skaitykite

Prieskoniai barščiams: kaip suteikti patiekalui ypatingo skonio
Prieskoniai barščiams: kaip suteikti patiekalui ypatingo skonio
2025-09-04
Avižų pienas – ar tikrai sveikesnė alternatyva? Ekspertas įspėja apie galimą pavojų
Avižų pienas – ar tikrai sveikesnė alternatyva? Ekspertas įspėja apie galimą pavojų
2025-07-14
Atskleidė, kurį mėsos ruošimo būdą rinktis geriausia
Skonis ar sveikata? Atskleidė, kurį mėsos ruošimo būdą rinktis geriausia
2025-08-07
Gydytojai nurodė neakivaizdžias galvos skausmo priežastis. Pasitikrinkite!
Gydytojai nurodė neakivaizdžias galvos skausmo priežastis. Pasitikrinkite!
2025-11-25

ŽYMOS:maisto produktaipusryčiaisveikata

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šokoladinis pyragas su kriaušėmis: skanus desertas kiekvienai progai. Šaltinis: bbcgoodfood.com
Desertai

Šokoladinis pyragas su kriaušėmis: skanus desertas kiekvienai progai

Ką gėlės sako apie jus?
Gyvenimas

Ką apie tave sako mėgstamos gėlės?

Pasigaminkite tobulus kotletus: pamirškite džiūvėsėlius, su šiuo ingredientu skirtumas bus akivaizdus!
Naudinga

Pasigaminkite tobulus kotletus: pamirškite džiūvėsėlius, su šiuo ingredientu skirtumas bus akivaizdus!

Kaip nusiraminti ir kontroliuoti stresą? 6 metodai
Sveikata ir grožis

Kaip nusiraminti ir kontroliuoti stresą? 6 metodai

Antrekotas ar prime rib: koks skirtumas tarp šių jautienos kepsnių?
Naudinga

Antrekotas ar prime rib: koks skirtumas tarp šių jautienos kepsnių?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?