Šis morkų pyragas yra puikus pasirinkimas, kai norite pasimėgauti skaniu ir lengvai paruošiamu desertu. Jo minkšta tekstūra ir švelnus saldumas pavergs jūsų širdį, o paruošti jį yra paprasta, net jei neturite daug laiko! Pabandykite pasigaminti šį pyragą ir tikrai nenusivilsite.

Morkų pyragas: receptas
Jums reikės:
- 250 g morkų
- 4 kiaušinių
- 150 ml augalinio aliejaus
- 200 g granuliuoto cukraus
- 250 g kvietinių miltų
- 10 g kepimo miltelių
- Obuolių ar kitų vaisių gabalėlių
- Cukraus pudros (nebūtina)
Kaip gaminti?
- Morkų paruošimas:
Morkas supjaustykite nedideliais griežinėliais ir suberkite į dubenį. - Kiaušiniai ir aliejus:
Įmuškite 4 kiaušinius į dubenį ir įpilkite augalinio aliejaus. Gerai išplakite masę. - Blenderio naudojimas:
Blenderiu sutrinkite morkas su kiaušiniais ir aliejumi iki vientisos masės. Jei neturite blenderio, galite morkas sutarkuoti ir masę išplakti mikseriu arba rankiniu būdu. Jei norite intensyvesnio skonio, įdėkite citrinos žievelės. - Cukrus, miltai ir kepimo milteliai:
Suberkite granuliuotą cukrų, kvietinius miltus ir kepimo miltelius. Kruopščiai išmaišykite šluotele, kad tešloje neliktų gumuliukų. - Kepimo forma:
Kepimo formą ištepkite sviestu, kad pyragas nesustingtų. Supilkite tešlą į formą ir ant viršaus išdėliokite obuolių skilteles ar kitų vaisių gabalėlius. - Kepimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite pyragą maždaug 30 minučių. Patikrinkite, ar pyragas iškepęs, įdėję šakutę – jei ji išlenda sausa, pyragas paruoštas. - Patiekimas:
Iškeptą pyragą pabarstykite cukraus pudra (nebūtina) ir supjaustykite. Pasimėgaukite šiuo skaniu desertu!
Skanaus!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.