ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » Česnakai išliks švieži ištisus metus: nuo šiol juos laikysite tik taip!
Gyvenimas

Česnakai išliks švieži ištisus metus: nuo šiol juos laikysite tik taip!

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-10-01
Komentarų: 0
4 min. skaitymo

Česnakai yra ne tik skanus priedas prie įvairių patiekalų, bet ir labai naudingi sveikatai. Tačiau jie gali greitai gesti ir pradėti pūti, jei netinkamai laikomi. Laimei, yra keli paprasti ir veiksmingi būdai, kaip užtikrinti, kad česnakai ilgai išliktų švieži ir neprarastų savo skonio. Šiame straipsnyje apžvelgsime kelis laiko patikrintus česnakų laikymo metodus, kurie padės jums išlaikyti česnakus šviežius net ir per žiemą.

Česnakai išliks švieži ištisus metus
Česnakai išliks švieži ištisus metus

Metodas su žvake: užtikrinkite ilgą šviežumą

Jei norite, kad česnakai ilgai išliktų švieži, galite naudoti šį įdomų metodą su žvake. Tai užtikrina ne tik ilgesnį šviežumą, bet ir apsaugo nuo nepageidaujamų mikrobų.

Kaip tai padaryti?
Nuvalykite česnakus nuo žemių ir gerai juos išdžiovinkite. Pasiruoškite parafino žvakes arba dujinį degiklį. Uždekite žvakę arba degiklį ir sudeginkite česnako šaknis. Tada atidėkite česnakus į šalį ir leiskite jiems atvėsti. Šis metodas užtikrins, kad česnakai ilgai išliks švieži, nes sudegintos šaknys sumažina bakterijų riziką ir palaiko tinkamą saugojimo aplinką.

Česnakai aliejuje: paprastas ir efektyvus būdas

Jei norite pasiekti ilgalaikį šviežumą ir išlaikyti česnako skonį, česnakai aliejuje – tai puikus pasirinkimas. Šis metodas ne tik užtikrina šviežumą, bet ir suteikia aliejui malonų česnako aromatą.

Taip pat skaitykite

Kas iš tiesų yra trauminis ryšys? Kaip jį atpažinti ir nutraukti
Kas iš tiesų yra trauminis ryšys? Kaip jį atpažinti ir nutraukti
2025-07-04
Asmenybės testas: pasirinkite medį.
Asmenybės testas: pasirinkite medį, jis pasakys šį tą apie jus
2025-08-26
Nematomos grėsmės ore: stiuardesės perspėjimas, kurio nepaisome lėktuve
Nematomos grėsmės ore: stiuardesės perspėjimas, kurio nepaisome lėktuve
2025-08-07
Spalvų derinimo klaidos, kurios griauna stilių
Spalvų derinimo klaidos, kurios griauna stilių: kaip jų išvengti ir atrodyti nepriekaištingai
2025-06-04

Kaip tai padaryti?
Nulupkite česnako skilteles, suberkite jas į švarų stiklinį indą ir įpilkite šiek tiek aliejaus. Stiklainį su česnakais laikykite šaldytuve. Šis metodas padeda išsaugoti šviežumą, o aliejus prideda malonaus skonio ir aromato.

Gudrybė su juodu maišeliu, druska ir imbieru: idealus šviežumo laikymo būdas

Šis metodas naudoja imbierą, kuris padeda sunaikinti bakterijas ir apsaugo česnakus nuo puvimo, ir druską, kuri sugeria drėgmę ir neleidžia česnakams dygti.

Jums reikės:

  • Juodo plastikinio maišelio
  • Popierinio rankšluosčio
  • 2 valg. š. druskos
  • Imbiero gabalėlio
  • Gumytės

Instrukcija:
Įdėkite česnaką į plastikinį maišelį. Ant popierinio rankšluosčio suberkite druską, supjaustykite imbierą griežinėliais ir padėkite ant rankšluosčio. Suvyniokite rankšluostį ir sutvirtinkite gumyte. Taip paruoštą rankšluostį įdėkite į maišelį su česnaku ir tvirtai užriškite. Laikykite sausai ir tamsiai, kad česnakai išliktų švieži iki metų.

Popierinis rankšluostis, arbata ir soda: ilgas šviežumas be chemikalų

Arbatoje esantys polifenoliai neleidžia česnakams dygti, o sodos dulkės sugeria drėgmę ir neleidžia susidaryti pelėsiui.

Kaip tai padaryti?
Ant popierinio rankšluosčio paberkite šiek tiek kepimo sodos ir užberkite maždaug šaukštą birios arbatos. Pabarstykite šiek tiek sodos ir uždėkite šį mišinių ant česnako. Laikykite maišelį vėdinamoje vietoje. Česnakai išliks švieži iki 6 mėnesių.

Ryžiai: paprasta ir efektyvi saugojimo priemonė

Suberkite ryžius į dubenį ir įdėkite česnaką taip, kad jis visiškai pasidengtų ryžiais. Ryžiai padeda česnakui išdžiūti ir apsaugo nuo puvimo.

Druska: tradicinis metodas, išlaikantis česnakus šviežius

Česnaką sluoksniuokite su druska arba kitais natūraliais produktais, tokiais kaip pjuvenos ar pelenai.

Taip pat skaitykite

Kaip nesusirgti keliaujant lėktuvu: gydytojų patarimai vasaros atostogų sezonui
Kaip nesusirgti keliaujant lėktuvu: gydytojų patarimai vasaros atostogų sezonui
2025-07-30
Kaip pašalinti dėmes nuo pūkinės striukės
Kaip pašalinti dėmes nuo pūkinės striukės: 4 paprasti būdai
2025-09-09
Capri kelnės
Pamirškite tai: pats blogiausias dalykas, kurį dievina visos vyresnės nei 50 metų moterys
2025-09-15
Kenkėjų kontrolės gudrybės, kurios neveikia.
Pasak profesionalų, šios 5 populiarios kenkėjų kontrolės gudrybės iš tikrųjų neveikia
2025-07-11

Kaip tai padaryti?
Česnaką sluoksniuokite pakaitomis su druska, kad ji sandariai apgaubtų česnako paviršių. Laikykite dėžutėje ar stiklainyje ir užtikrinkite, kad česnakas išliktų šviežias ilgą laiką.

Užšaldymas: ilgiausias šviežumo išsaugojimo būdas

Nors šaldymas gali atrodyti netradicinis būdas, česnakai nepraranda savo naudingų savybių ir skonio po užšaldymo. Pagrindinė sąlyga – šviežumas ir tinkama paruošimo technika.

Kaip tai padaryti?
Nulupkite česnako skilteles ir įdėkite jas į šaldymo maišelius. Taip užšaldytas česnakas ilgai išlaikys savo skonį ir bus paruoštas maisto ruošimui.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:aliejusČesnakaiČesnakų laikymasdruskaryžiai

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą bei patarimus, skirtus visiems namų mylėtojams ir puoselėtojams. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir naudinga informacija, kuria galiu pasidalinti su jumis. Tikiu, kad kiekvienas straipsnis gali sudominti ir įkvėpti.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Lietuvos geležinkeliai skelbia gegužės 30 traukiniautojų dieną. Kur Lietuvoje galima nuvykti traukiniu?
Gyvenimas

Lietuvos geležinkeliai skelbia gegužės 30 traukiniautojų dieną. Kur Lietuvoje galima nuvykti traukiniu?

Kaip Viduržemio jūros dieta gali apsaugoti smegenis: tyrimo rezultatai
Sveikata ir grožis

Kaip Viduržemio jūros dieta gali apsaugoti smegenis: tyrimo rezultatai

Partnerio stresas ir jautrumas į jį
Gyvenimas

Partnerio stresas: kaip jautrumas kito emocijoms stiprina santykius?

Kokosiniai sausainiai su tamsiu šokoladu ir vanile
Desertai

Kokosiniai sausainiai su tamsiu šokoladu ir vanile

Rūkytu sūriu ir bulvėmis įdaryti pyragėliai
Receptai

Rūkytu sūriu ir bulvėmis įdaryti pyragėliai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?