ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Blynai » Kaip kepti lietinius blynus: 10 svarbiausių taisyklių
Blynai

Kaip kepti lietinius blynus: 10 svarbiausių taisyklių

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-01
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Lietiniai blynai yra vienas iš populiariausių ir mėgstamiausių patiekalų, kurį galima paruošti bet kuriuo metų laiku. Nors receptas paprastas, tačiau kartais net ir mažiausi niuansai gali lemti, kaip blynai atrodys ir kokio skonio bus. Deja, daugelis mūsų daro klaidų, kurios gali sugadinti šį patiekalą. Jei jūsų blynai nuolat prisvyla, būna pernelyg sausi arba guminiai, šiame straipsnyje rasite naudingų patarimų, kaip to išvengti.

Kaip kepti lietinius blynus: 10 svarbiausių taisyklių
Kaip kepti lietinius blynus: 10 svarbiausių taisyklių

Pieno naudojimas kaip pagrindinis ingredientas

Nors daugelis žmonių linkę keisti pieną kefyru ar net mineraliniu vandeniu, geriausi blynai išeina, kai naudojame būtent pieną arba išrūgas. Šie ingredientai padeda blynams būti ploniems ir minkštiems. Pieno ir išrūgų baltymai užtikrina švelnią ir purią blynų tekstūrą.

Ingredientų temperatūra

Norint, kad blynai būtų puikios konsistencijos, svarbu, kad visi ingredientai būtų kambario temperatūros. Daugelis pamiršta šį žingsnį ir naudoja šaltus ingredientus, tačiau tai gali lemti netolygų tešlos sumaišymą, dėl ko blynai gali tapti guminais arba susilieti.

Kiaušinių ir pieno santykis

Auksinė taisyklė, kurios verta laikytis: 1 litrui pieno reikia 2 kiaušinių. Tai padės išvengti per daug kiaušinių naudojimo, kurie gali sukelti guminių blynų efektą. Išplakite kiaušinius lengvai ir tik tada įpilkite pieno ir kitus ingredientus, kad blynai būtų purūs ir lengvi.

Taip pat skaitykite

Šis daržovių patiekalas vos iš trijų ingredientų nepalieka abejingų: išbandykite receptą
Šis daržovių patiekalas vos iš trijų ingredientų nepalieka abejingų. Išbandykite receptą
2025-07-17
Mokyklinių beliašų receptas
„Mokyklinių” beliašų receptas. Jie paruošiami daug lengviau ir pigiau, nei jūs manote.
2025-09-07
Gausiai užderėjo cukinijos? Šie 19 gardžių receptų padės jas suvartoti akimirksniu!
Gausiai užderėjo cukinijos? Šie 19 gardžių receptų padės jas suvartoti akimirksniu!
2025-07-23
Konservuoti pomidorai su morkų lapais.
Konservuoti pomidorai su morkų lapais. Vienos skaniausių žiemos atsargų
2025-09-16

Miltų sijojimas

Nepraleiskite šio žingsnio, net jei recepte jis nėra nurodytas. Miltų sietimas ne tik pašalina nepageidaujamas daleles, bet ir prisotina miltus deguonimi. Tai padeda pasiekti purius blynus, kurių tekstūra bus švelnesnė.

Aliejaus naudojimas tešloje

Į blynų tešlą įpilkite augalinio aliejaus – tai ne tik pagerins blynų skonį, bet ir užtikrins, kad juos galėsite kepti net ir be riebalų ant keptuvės. Aliejus veikia kaip natūralus raugas, todėl jums nereikės naudoti kepimo sodos ar miltelių, kad blynai išsiskirtų.

Leiskite tešlai pastovėti

Paruoštą tešlą palikite 15–20 minučių pastovėti. Šiuo metu glitimas sugeria drėgmę ir išbrinka, o tai padeda gauti švelnesnę ir skanesnę blynų tešlą.

Tešlos skiedimas verdančiu vandeniu

Jei pastebėjote, kad tešla per ilgai pastovėjo ir sutirštėjo, tiesiog įpilkite šiek tiek verdančio vandens, kad ji vėl taptų skysta ir tinkama kepti.

Tinkama keptuvė

Keptuvė gali būti vienas iš svarbiausių veiksnių, lemiančių blynų kokybę. Idealus pasirinkimas būtų ketaus keptuvė arba moderni keptuvė su nelimpančia danga, kurios padės išvengti prisvylusių blynų ir suteiks jiems tobulą tekstūrą.

Supilkite tešlą teisingai

Norint užtikrinti, kad blynai būtų vienodo storio, supilkite tešlą į keptuvę taip, kad ji pasiskirstytų per visą dugną. Naudokite silikoninę mentelę blynams apversti, kad nesugadintumėte jų struktūros.

Uždenkite iškeptus blynus

Kad blynai išliktų minkšti ir švelnūs, iškart po kepimo uždenkite juos švariu rankšluosčiu. Tai padės palaikyti šilumą ir užtikrins, kad jie išliks geros tekstūros.

Šie paprasti, tačiau svarbūs patarimai gali padėti jums išvengti dažniausiai pasitaikančių klaidų kepant lietinius blynus. Kiekvienas mažas žingsnis, kaip ingredientų paruošimas, tinkama temperatūra ir tešlos apdorojimas, gali turėti didelį poveikį blynų kokybei. Pasirūpinkite kiekvienu etapu ir mėgaukitės tobulais blynų rezultatais!

Taip pat skaitykite

greitai paruošiama česnakinė užtepėlė
Labai skani ir greitai paruošiama česnakinė užtepėlė: svečiai visada prašo recepto!
2025-09-15
Pamirškite pieną – šis gėrimas maloniai nustebins ir jūsų skonio receptorius, ir virškinimą
Pamirškite pieną – šis gėrimas maloniai nustebins ir jūsų skonio receptorius, ir virškinimą
2025-08-07
Skaniausios vištienos šlaunelės
Skaniausios vištienos šlaunelės: išbandykite šį marinatą!
2025-09-14
Vištienos marinatas: kaip paruošti sultingą ir kvapnią mėsą
Vištienos marinatas: kaip paruošti sultingą ir kvapnią mėsą
2025-09-08

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kepimaslietiniaimaisto gaminimas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Taupymas kelia panumų? Dabar puikus metas pasidomėti.
Ekonomika ir verslas

Taupymas kelia painumų? Dabar puikus metas pasidomėti

Stilingiausi zodiako ženklai
Horoskopai

6 Stilingiausi zodiako ženklai

Ar galima obuolius valgyti prieš miegą
Sveikata ir grožis

Ar galima obuolius valgyti prieš miegą: pasirodo, daugelis to nežino

Kada geriau atsisakyti česnako ir patiekalų su juo?
Sveikata ir grožis

Kada geriau atsisakyti česnako bei patiekalų su juo?

Koks maistas jums yra tinkamiausias pagal zodiako ženklą?
Uncategorized

Koks maistas jums yra tinkamiausias pagal zodiako ženklą?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?