ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vištienos troškinys su avinžirniais
Mėsos patiekalai

Vištienos troškinys su avinžirniais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-02
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vištienos troškinys su avinžirniais
Vištienos troškinys su avinžirniais

Vištienos troškinys su avinžirniais – tai aromatingas troškinys, kuriame susilieja Viduržemio virtuvės skoniai. Patiekalas pasižymi sodria tekstūra ir giliais skoniais, kuriuos sušvelnina pomidorų gaiva ir subtilūs prieskoniai.

Vištienos troškinys su avinžirniais: receptas

Tai jaukus, šildantis patiekalas, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingai vakarienei.

Ingredientai:

  • 225 g džiovintų avinžirnių
  • 1 valg. š. aliejaus
  • 500 g vištų šlaunelių
  • 125 g chorizo dešros gabaliukas
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 svogūnas
  • 2 arb. š. maltos kalendros
  • 100 ml sauso chereso (nebūtina)
  • 1 skardinė (400 g) smulkintų pomidorų
  • 200 ml vištienos sultinio
  • Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Nusunkti ir perplauti avinžirnius, sudėti juos į didelį puodą ir užpilti šaltu vandeniu, kad visiškai apsemtų. Užvirti, sumažinti kaitrą ir virti apie 1 val, kol suminkštės. Nusunkti.
2. Įkaitinti aliejų keptuvėje ir apkepti vištienos šlauneles, kol visur gražiai apskrus. Išimti iš keptuvės ir atidėti į šalį. Tame pačiame aliejuje apkepti chorizo gabaliukus, kol tik pradės traškėti.
3. Sudėti smulkintą svogūną, trintą česnaką ir maltą kalendrą, kepti 2-3 min, kol suminkštės. Supilti cheresą, leisti minutę paburbuliuoti, tada supilti smulkintus pomidorus ir supilti sultinį. Užvirti.
4. Sudėti apkepintą vištieną ir avinžirnius, sumažinti kaitrą ir troškinti 20-25 min, kol vištiena visiškai iškeps. Pagal skonį pasūdyti ir pagardinti šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Taip pat skaitykite

Šokoladinė bananų duona su šokolado gabaliukais
Šokoladinė bananų duona su šokolado gabaliukais
2025-10-14
Varškės desertas: receptas
Varškės desertas, kurį paruošite vos per 5 minutes: būtinai išbandykite šį receptą
2025-09-11
Traškios traiškytos bulvytės
Traškios traiškytos bulvytės
2025-10-31
Šiems patiekalams šaltą vandenį naudoti – klaida! Sužinokite kodėl
Šiems patiekalams jokiu būdu nenaudokite šalto vandens!
2025-06-05

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Troškinta vištienavištienos patiekalaivištienos troškinysVištienos troškinys su avinžirniais

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl į maltą mėsą reikia dėti cukraus: kulinarinis triukas
Mėsos patiekalai

Kodėl į maltą mėsą reikia dėti cukraus: kulinarinis triukas

Vištienos filė sūrio apvalkale
Mėsos patiekalai

Vištienos filė sūrio apvalkale

Kaip paruošti veją žiemai: natūralus tręšimas lapkričio mėnesį
Sodas ir daržas

Kaip paruošti veją žiemai: natūralus tręšimas lapkričio mėnesį

Per karštas dušas gali pakenkti sveikatai: ką būtina žinoti
Sveikata ir grožis

Per karštas dušas gali pakenkti sveikatai: ką būtina žinoti

Juoduojančios bulvės: ar jas saugu valgyti ir kaip to išvengti?
Naudinga

Juoduojančios bulvės: ar jas saugu valgyti ir kaip to išvengti?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?