ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Čimičiuri padažas
Naudinga

Čimičiuri padažas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-03
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Čimičiuri padažas
Čimičiuri padažas

Čimičiuri padažas – šis padažas yra aromatingas ir gaivus priedas prie įvairiausių patiekalų. Jis išsiskiria intensyviu žolelių ir prieskonių deriniu, kurį papildo švelni rūgštelė ir subtilus aštrumas.

Čimičiuri padažas: receptas

Puikiai tinka prie keptos mėsos, žuvies ar daržovių, suteikdamas jiems ryškesnio skonio ir gaivumo. Lengvas, bet kartu sodrus, šis padažas yra vienas iš tų, kurie akimirksniu pakelia net paprasčiausią patiekalą į naują lygį.

Ingredientai:

  • 20 g šviežių petražolių lapelių
  • 1 valg. š. šviežio raudonėlio (arba 1 arb. š. džiovinto)
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 ilga raudona aitrioji paprika
  • 2 valg. š. raudonojo vyno acto
  • ½ arb. š. druskos
  • 125 ml alyvuogių aliejaus
  • maltų juodųjų pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sudėti žoleles į dubenį ir suberti trintą česnaką, mažais gabaliukais pjaustytą čili, 1 valg. š. acto bei druską.
2. Plakant po truputį supilti aliejų, kol visa masė susijungs. Pagardinti maltais juodaisiais pipirais. Paragauti ir, jei reikia, įpilti dar šiek tiek acto arba įdėti džiovinto čili.
3. Uždengti ir palikti bent 30 min, kad skoniai susilietų.
4. Geriausia suvalgyti tą pačią dieną kai padažas paruošiamas. Likusią dalį laikyti šaldytuve iki 2 dienų.

Taip pat skaitykite

Vištų šlaunelės marinuotos pasukose
Vištų šlaunelės marinuotos pasukose
2025-09-03
Labai skanios bulvių salotos: patiks visiems!
Labai skanios bulvių salotos: patiks visiems!
2025-09-12
Paprastas moliūgų keksas, kurio tešlą paruošite vos per 20 minučių
Paprastas moliūgų keksas, kurio tešlą paruošite vos per 20 minučių
2025-10-06
Morkų tortas su kreminio sūrio kremu – šventinio stalo puošmena
Morkų tortas su kreminio sūrio kremu – šventinio stalo puošmena
2025-07-23

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Aštrus padažasČimičiuri padažasPadažasPadažas prie mėsosŽolelių padažas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kiaušinį pradurkite adata prieš virdami
Gyvenimas

Kiaušinį pradurkite adata prieš virdami: profesionalių šefų triukas

Kavos poveikis kraujospūdžiui
Sveikata ir grožis

Kavos poveikis kraujospūdžiui: nauda, pavojai ir rekomendacijos

Specialistai įvardino pagrindinius 6 principus, kaip laikytis tinkamos mitybos
Sveikata ir grožis

Specialistai įvardino pagrindinius 6 principus, kaip laikytis tinkamos mitybos

Virtuvės valymas su Marie Kondo
Gyvenimas

Virtuvės valymas su Marie Kondo: šie patarimai viską palengvins

Trupiniuotis su šaldytomis uogomis
Desertai

Trupiniuotis su šaldytomis uogomis

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?