ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šokoladinis krembriule su avietėmis
Desertai

Šokoladinis krembriule su avietėmis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šokoladinis krembriule su avietėmis
Šokoladinis krembriule su avietėmis

Šokoladinis krembriule su avietėmis – prabangus, turtingo šokolado skonio kremas, kurį papildo traški karamelinė pluta ir gaivūs uogų akcentai.

Šokoladinis krembriule su avietėmis: receptas

Kiekvienas kąsnis pasižymi sodria, kremine tekstūra ir subalansuotu skonių deriniu, suteikiančiu elegancijos ir šventiškumo pojūtį.

Ingredientai:

  • 600 ml grietinėlės (riebios)
  • ½ vanilės ankšties (perpjautos išilgai)
  • 80 g šokolado
  • 6 kiaušinių trynių
  • 2 valg. š. cukraus pudros
  • 100 g aviečių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Supilti grietinėlę į nedidelį puodą ir iš vanilės ankšties išskobtas mažytes sėklytes sudėti į grietinėlę.
2. Įdėti ankštį ir kaitinti grietinėlę ant vidutinės kaitros, kol ji beveik užvirs.
3. Įdėti šiek tiek pasmulkintą šokoladą ir maišyti kol masė taps vientisa.
4. Tuo tarpu plakti trynius su cukrumi kol susimaišys, bet neperplakti – masė neturi tapti puri ir putota.
5. Supilti šokoladinę grietinėlę ant kiaušinių, išmaišyti mediniu šaukštu ir vėl perkelti į puodą.
6. Kaitinti ant mažos kaitros, nuolat maišant, kol kremas sutirštės, bet neleisti jam užvirti.
7. Patikrinti, ar kremas paruoštas, braukiant pirštu per šaukšto nugarėlę – jei kremas lieka atskirai, jis paruoštas.
8. Padalinti avietes tarp keturių indelių. Perkošti šokoladinį kremą ant aviečių ir palikti atvėsti. Šaldyti mažiausiai šešias valandas, geriausia – per naktį.
9. Keletą minučių prieš patiekimą pabarstyti kiekvieną indelį plonu cukraus sluoksniu. Naudojant mini degiklį, tolygiai karamelizuoti cukrų. Kai cukrus karamelizuotas, nebedėti į šaldytuvą. (Neturint degiklio galima cukrų ištirpinti orkaitėje – įkaitinti grilį iki aukštos temperatūros ir trumpai apkepti desertus, kol cukrus karamelizuosis.)

Taip pat skaitykite

Du pigūs avokadų receptai, kuriuos išbandę nebegrįšite prie senų patiekalų
Du pigūs avokadų receptai, kuriuos išbandę nebegrįšite prie senų patiekalų
2025-11-26
Kiniškos kopūstų salotos
Kiniškos kopūstų salotos: skaniausios, kokias kada nors valgėte!
2025-09-20
Ką daryti, kad sultinyje esanti mėsa būtų skani?
Ką daryti, kad sultinyje esanti mėsa būtų skani?
2025-08-30
Biskvito vyniotinio su įdaru receptas
Biskvito vyniotinio su įdaru receptas: apsilaižysite pirštus
2025-09-22

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:desertaiKrembriuleŠokoladiniai desertaiŠokoladinis krembriuleŠokoladinis krembriule su avietėmis

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šalis Azijoje, kuri 2026 metais aplenks Tailandą: kur planuoti sekančią kelionę?
Įdomu

Šalis Azijoje, kuri 2026 metais aplenks Tailandą: kur planuoti sekančią kelionę?

Rudenį dedu juos ant kiekvienos palangės ir drėgmės problema dingsta
Gyvenimas

Rudenį dedu juos ant kiekvienos palangės ir drėgmės problema dingsta

Geriausios kelionių programėlės patogesnei kelionei
IT naujienos

Geriausios kelionių programėlės: kaip technologijos gali padaryti jūsų kelionę patogesnę?

5 daiktai, kurių niekada neturėtumėte dėti į indaplovę
Gyvenimas

5 daiktai, kurių niekada neturėtumėte dėti į indaplovę

Kelionių lėktuvu paslaptys: ką žino tik įgulos nariai?
Įdomu

Kelionių lėktuvu paslaptys: ką žino tik įgulos nariai?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?