Šokoladinis krembriule su avietėmis – prabangus, turtingo šokolado skonio kremas, kurį papildo traški karamelinė pluta ir gaivūs uogų akcentai.

Šokoladinis krembriule su avietėmis: receptas
Kiekvienas kąsnis pasižymi sodria, kremine tekstūra ir subalansuotu skonių deriniu, suteikiančiu elegancijos ir šventiškumo pojūtį.
Ingredientai:
- 600 ml grietinėlės (riebios)
- ½ vanilės ankšties (perpjautos išilgai)
- 80 g šokolado
- 6 kiaušinių trynių
- 2 valg. š. cukraus pudros
- 100 g aviečių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Supilti grietinėlę į nedidelį puodą ir iš vanilės ankšties išskobtas mažytes sėklytes sudėti į grietinėlę.
2. Įdėti ankštį ir kaitinti grietinėlę ant vidutinės kaitros, kol ji beveik užvirs.
3. Įdėti šiek tiek pasmulkintą šokoladą ir maišyti kol masė taps vientisa.
4. Tuo tarpu plakti trynius su cukrumi kol susimaišys, bet neperplakti – masė neturi tapti puri ir putota.
5. Supilti šokoladinę grietinėlę ant kiaušinių, išmaišyti mediniu šaukštu ir vėl perkelti į puodą.
6. Kaitinti ant mažos kaitros, nuolat maišant, kol kremas sutirštės, bet neleisti jam užvirti.
7. Patikrinti, ar kremas paruoštas, braukiant pirštu per šaukšto nugarėlę – jei kremas lieka atskirai, jis paruoštas.
8. Padalinti avietes tarp keturių indelių. Perkošti šokoladinį kremą ant aviečių ir palikti atvėsti. Šaldyti mažiausiai šešias valandas, geriausia – per naktį.
9. Keletą minučių prieš patiekimą pabarstyti kiekvieną indelį plonu cukraus sluoksniu. Naudojant mini degiklį, tolygiai karamelizuoti cukrų. Kai cukrus karamelizuotas, nebedėti į šaldytuvą. (Neturint degiklio galima cukrų ištirpinti orkaitėje – įkaitinti grilį iki aukštos temperatūros ir trumpai apkepti desertus, kol cukrus karamelizuosis.)
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.