ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Uncategorized » Moliūgų pyragas su varške ir aguonomis
Desertai

Moliūgų pyragas su varške ir aguonomis

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Rudenį verta mėgautis gamtos dovanomis, o viena ryškiausių – moliūgas. Šį vaisių galime naudoti ne tik interjero puošybai ar gydomosioms priemonėms, bet ir gardiems patiekalams. Vienas iš tokių – varškės ir moliūgų pyragas, kuris tiks tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam skanumynui.

Moliūgų pyragas su varške ir aguonomis
Moliūgų pyragas su varške ir aguonomis

Moliūgų pyragas su varške ir aguonomis: receptas

Ingredientai

  • 800 g moliūgo
  • 500 g varškės
  • 200 g cukraus
  • 5 kiaušiniai
  • 2 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • 25 g aguonų
  • vieno apelsino žievelė
  • 100 g grietinės

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Namuose ruoštas kaulų sultinys
Namuose ruoštas kaulų sultinys
2025-08-18
Šios salotos tirpdo kilogramus ir stiprina sveikatą: valgykite jas vakare!
Šios salotos tirpdo kilogramus ir stiprina sveikatą: valgykite jas vakare!
2025-09-15
Plakta feta
Plakta feta – puikaus skonio padažas
2025-07-08
Moliūgų apkepas su džiovintais vaisiais
Moliūgų apkepas be miltų, varškės ir cukraus patiks visai šeimai
2025-06-13
Paruošimas
  1. Moliūgo paruošimas
    Moliūgo minkštimą pašaukite į orkaitę kepti. Kai suminkštės, 100 g palikite įdarui, likusią dalį išspauskite per kelis marlės sluoksnius ir susmulkinkite trintuvu arba mėsmale. Įdėkite 70 g cukraus, smulkintą apelsino žievelę, 2 kiaušinius, 1 valg. š. krakmolo ir gerai išmaišykite.
  2. Aguonų paruošimas
    Aguonas virkite ant silpnos ugnies 15 minučių, nupilkite vandenį ir nusausinkite.
  3. Varškės įdaras
    Varškę ir 100 g cukraus sumaišykite trintuvu iki vientisos masės. Įmuškite 2 kiaušinius, įdėkite 1 valg. š. krakmolo ir aguonų.
  4. Formos paruošimas
    Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu. Šonus patepkite aliejumi ir pabarstykite šiek tiek miltų.
  5. Pyrago sluoksniavimas
    Pakaitomis dėkite po šaukštą varškės ir moliūgų mišinio. Mediniu iešmeliu nubrėžkite kelis spindulius nuo formos šonų iki centro. Kepkite maždaug 40 minučių 170°C temperatūroje.
  6. Įdaro paruošimas
    Sumaišykite grietinę, 30 g cukraus, 1 kiaušinį ir 100 g moliūgų tyrės. Supilkite mišinį ant pyrago ir kepkite dar 10 minučių.
  7. Patiekimas
    Atvėsintą pyragą patiekite šeimai ar draugams.

Patarimai

  • Jei laikotės dietos, cukrų galima pakeisti medumi.
  • Į pyragą galite įdėti cinamono, cukruotų vaisių ar kitų prieskonių, kad skonis būtų dar įdomesnis.

Šis varškės ir moliūgų pyragas tikrai patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams – palepinkite savo artimuosius rudens skonių švente!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:moliūgaspyragasruduovarškė

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Žiedas ant mažylio piršto - ką reiškia?
Įdomu

Kokią reikšmę turi žiedas mūvimas ant mažojo piršto?

Kaip vairuoti hibridinį automobilį: gudrybės, kurios sumažins jūsų išlaidas
Automobiliai

Kaip vairuoti hibridinį automobilį: gudrybės, kurios sumažins jūsų išlaidas

Kodėl verta kasdien kabėti ant skersinio? Paprastas pratimas – didžiulė nauda kūnui
Sveikata ir grožis

Kodėl verta kasdien kabėti ant skersinio? Paprastas pratimas – didžiulė nauda kūnui

Idealus partneris: kaip mūsų idealai formuoja santykius
Gyvenimas

Idealus partneris: kaip mūsų idealai formuoja santykius

Chia sėklos ir jų nauda svorio metimui: kaip jas įtraukti į kasdienį racioną
Sveikata ir grožis

Chia sėklos ir jų nauda svorio metimui: kaip jas įtraukti į kasdienį racioną

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?